Σεμινάριο Ζωγραφικής Προχωρημένων

seminario-zografikis-proxorimenon

Τμήμα ελαφρά Προχωρημένων στο Χρώμα

Το τμήμα για προχωρημένους αποτελεί έναν εξελικτικό κύκλο του τμήματος Ζωγραφικής Αρχαρίων. Είναι ένα κομβικό Εργαστήριο για την παραγωγή νέων έργων.

Εισηγητής: Σπύρος Κλαμπατσέας

Έναρξη: 20/2/2024

Διάρκεια: 8 δια ζώσης συναντήσεις

Πρόγραμμα: κάθε δεύτερη Τρίτη, 20:30 – 22:30

*Σημείωση: τα 2 πρώτα μαθήματα θα διεξαχθούν 20 και 27/2. Στη συνέχεια, τα μαθήματα θα γίνονται βδομάδα παρά βδομάδα

Κόστος: 200€ + ΦΠΑ

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Η ζωγραφική αποτελεί την εκφραστική απεικόνιση της πραγματικότητας ως μέσο καταγραφής της υποκειμενικής αλήθειας του καθενός. Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε μέσα από εργαστηριακή δουλειά με τις πρακτικές εκείνες που μας δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούμε.

Στον κύκλο αυτό θα κάνουμε ασκήσεις στη δομή και τη σύνθεση με χρήση τέμπερας, ακρυλικών, λαδοπαστέλ για την εξοικείωση και την εφαρμογή βασικών τεχνικών με έμφαση στη Νεκρή Φύση, την Τοπιογραφία και το Πορτραίτο.
Θα εφαρμόσουμε με συνέπεια τις βασικές μας γνώσεις στις ουσιώδεις αρχές της ζωγραφικής: Ελεύθερη Έκφραση, Αρμονία στη Σύνθεση, το Χρώμα και το Σχέδιο, Σύνδεση Παρατήρησης και Τεχνογνωσίας σε μια συνθετική εικαστική διαδρομή.
Θα εστιάσουμε στη ρεαλιστική απόδοση αντικειμένων εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, προσώπου και θα αγγίξουμε ακόμη και abstract ή freestyle πειραματισμούς.
Θα ασχοληθούμε επισταμένα με την Αντιγραφή – Διασκευή: Παραλλαγές δηλαδή σε ένα θέμα που ξεκινά από την πιστή και οδηγούν στην ελεύθερη απόδοση του θέματος και στην αναζήτηση ενός προσωπικού ύφους μέσα από ασκήσεις χρωματικής ποιότητας και υφής.
Ο σεμιναριακός αυτός κύκλος αποτελείται από ένα σύνολο 8 μαθημάτων και χωρίς να προϋποθέτει, προτείνει σε όσους σκοπεύουν να τον παρακολουθήσουν να έχουν ολοκληρώσει το σεμινάριο «Σπουδή στο Χρώμα» ή τουλάχιστον να έχουν μια προηγούμενη έστω και μικρή επιμορφωτική εμπειρία στο παρελθόν.

Υλικά

  • Ακρυλικά τα τρία βασικά χρώματα κόκκινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο και μαύρο
  • Μολύβια 2Β ή 4Β.
  • Πινέλα μικρά μεγάλα μεσαία (σκληρά – μαλακά – μέγεθος ανάλογο του μπλοκ ακουαρέλας).
  • Ρολό αλουμινόχαρτο.
  • Δοχείο για νερό.
  • Μπλοκ Ακουαρέλας ή χαρτόνια κανσόν ή χαρτί ακουαρέλας 40Χ60
  • Παστέλ χρωματιστά.
  • Ξυλομπογιές.

Το συνολικό κόστος υλικών δεν ξεπερνά τα 25€ και βαραίνει ατομικά κάθε συμμετέχοντα.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ