Αποκαλόκαιρο στην Σύρο με το Μικρό Πολυτεχνείο

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ναι! Ισχύει!!! Για όσους δεν πρόλαβαν τις Καλοκαιρινές μας δράσεις στην Σύρο, για όσους δεν τις χόρτασαν και θέλουν να ξανάρθουν, για όσους έχουν πεισθεί πως Σεπτέμβρης και Οκτώβρης είναι πολύ ζεστοί μήνες για να αυτοαποκαλούνται Φθινοπωρινοί ετοιμάσαμε το “Αποκαλόκαιρο στην Σύρο με το Μικρό Πολυτεχνείο” για να χαρείτε το Βατικανό του Αιγαίου, την υπέροχη Ερμούπολη σε δύο επιμορφωτικά τριήμερα με επίσης πολλές μουσικές, φεστιβάλ (ΑΝIMASYROS, STRAY ART FESTIVAL, SYROS JAZZ FESTIVAL) και βουτιές στα Αστέρια.

Ας δούμε ποια σεμινάρια θα κάνει το ΜΠ και ποιους αφορούν:

Αριθμολογία: Παρασκευή 13, Σάββατο 14, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Εισηγητής: Θράσος Καμινάκης 

ΟΙ 9 ΑΡΙΘΜΟΙ & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ: ένα εργαστήριο για να μυηθούμε στην Πυθαγόρεια σκέψη για τους 9 Αριθμούς και την σημασία τους ως γεννέθλιες συνιστώσες της ζωής μας. Θα μάθουμε πολλά για μας, για τους καθημερινούς μας ρόλους και για το “Παραμύθι” της Τυχερής μας Ώρας όπως ο Πυθαγόρας το κληροδότησε στους μεταγενέστερους. Μην ξεχνάτε πως σε μια τυχερή στιγμή οφείλουμε την ύπαρξή μας. Ο Λόγος και η Εικόνα, η Αυτόματη Γραφή και άλλα παρόμοια θα έχουν την τιμητική τους σε ένα τριήμερο σαν αυτό που θα μας πάει πιο βαθιά στον εαυτό μας και πιο κοντά σε εκείνους που μας θέλουν αληθινά.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων:

ΜΑΘΗΜΑ Α’: Αριθμοί 1, 2, 3 το βράδυ της 13ης Σεπτέμβρη* στα παραθαλάσσια τραπεζάκια του μπαρ Μποέμ στην παραλία της Ερμούπολης. Φτάνουμε με το μεσημεριανό καράβι και μόλις αφήσουμε μπαγκάζια στο ξενοδοχείο μας τρέχουμε για After Lesson @ Full moon.

Για όσους έρθουν το πρωί του Σαββάτου το μάθημα 1, 2, 3 θα επαναληφθεί πριν το μάθημα 4, 5, 6.

ΜΑΘΗΜΑ Β’: Αριθμοί 4, 5 & 6 το απομεσήμερο του Σαββάτου στο ΟΝΟ στις ΑΓΚΑΘΩΠΕΣ (Ποσειδωνία) για να ακολουθήσει και πανσεληνιασμός με σούσι και κοκτέιλς.

ΜΑΘΗΜΑ Γ’: Αριθμοί 7, 8 & 9 το πρωινό της Κυριακής μετά το breakfast στα δροσερά τραπεζάκια της Πλατείας Μιαούλη στα στενοσόκακα της Ερμούπολης.
Μετά παίρνουμε το καράβι των 4 ή των 8.30 για Πειραιά.

Για τους φίλους από την Σύρο που θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εννοείται ότι ισχύει να μπορούν και τις τρεις μέρες να είναι παρόντες και ότι το μάθημα θα συνοδεύεται με Bonus Track Αυτόματης Γραφής.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ 6937100641

Έμμετρη Ποίηση: Πέμπτη 10 (προαιρετικά) , Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Εισηγητές: Κώστας Χατζόπουλος, Νιτσοπούλου Κατερίνα (συγκρότημα Anemos), συνεργάζονται ο Απόστολος Καλτσάς και ο Θράσος Καμινάκης 

Η ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΤΙΧΟΥ: ένα εργαστήριο που θα διεξαχθεί Παρασκευή 11 έως Κυριακή 13/10 για να μάθουμε να ρυθμολογούμε ότι γράφουμε ακόμη κι αν αυτό είναι η λίστα για τα ψώνια μας. Όλοι θα θέλαμε να ανακαλύψουμε τον ποιητή που κρύβουμε μέσα μας και έμπρακτα να τον συστήσουμε στους άλλους. Ασκήσεις Στιχοποίησης και Ρυθμολογίας έχουν το προβάδισμα σε ένα σεμινάριο και Λόγου και Μουσικής όπως αυτό. Παράλληλα στις 10/10 θα διεξαχθεί και το 11ο Bohemian Writing Therapy Workshop και όποιος επιθυμεί μπορεί να είναι μαζί μας από την Πέμπτη.

Ημέρα Ανοιχτής Ενημέρωσης και κρατήσεων του Κοινού η ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9/2019 ώρα 19:30.

Η καλοκαιρινή περίοδος έχει και Αποκαλόκαιρο και σας ευχόμαστε τώρα που όλα είναι πιο προσιτά και σε τιμές να είστε με την κοινότητα ΜΠ στις δράσεις που μας θέλουν να συνδεόμαστε πολιτιστικά & εκπαιδευτικά ξανά στις αρχές της νέας εποχής με την Ερμούπολη.