Επιστολογραφία & Δημιουργική Γραφή Στη Σύρο

Επιστολογραφία & Δημιουργική Γραφή Στη Σύρο

Επιστολογραφία & Δημιουργική Γραφή Στη Σύρο

Ο Φώτης Βλαστός στη Σύρο του 2019:

Καλεσμένος από το Eye’s Walk Festival ο δάσκαλος λογοτεχνίας και ιατρός – πνευμονολόγος Φώτης Βλαστός στην πολιτιστική Εβδομάδα της Ερμούπολης που φέρει τον τίτλο «ΛΑΖΑΡΕΤΑ: 40 μέρες Καραντίνα – Εγκλεισμός και Ερωτικός Λόγος» θα συντονίσει από 27 έως 29/7 ένα ταχύρρυθμο εργαστήριο Αυτόματης Γραφής με θέμα την Επιστολογραφία σε συνδυασμό με τον Θράσο Καμινάκη και θα παρουσιάσει σε μια καταληκτική βραδιά στις 30/7 το Αρχείο των Αζήτητων Νεκρών της «Σωτηρίας» ζωντανά στο κοινό, με την προοπτική να ενταχθεί σε αυτήν την παρουσίαση και το γραπτό υλικό όσων θα συμμετέχουν στο σεμιναριο που θα έχει προηγηθεί.

Το σεμινάριο (27, 28, 29/7)

Τρία μαθήματα απογευματινά στην Πινακοθήκη Κυκλάδων Σάββατο 27, Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Ιουλίου θα σας μυήσουν στην «Λογοτεχνία της Απεύθυνσης» και θα σας μεταμορφώσουν σε επινοητές μιας ερωτικής κατά προτίμηση ιστορίας ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που το ένα από αυτέ τελεί υπό συνθήκες εγκλεισμού. Η πιθανότητα της σχέσης τους να ξαναβρεί μια «κανονικότητα» είναι μικρή. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν αν ο ένας θα συναντήσει ξανά τον άλλον. Η Πρόθεση του Σεμιναρίου είναι να σας οδηγήσει να ενστερνιστείτε και τους δύο ρόλους σε μορφή Αποστολέα και Παραλήπτη μιας αλληλογραφίας που είναι τα πάντα επινοημένα (Μυθοπλασία) αλλά η συνθήκη θα μπορούσε να έχει συμβεί σε όποια εποχή και με οποιοδήποτε τρόπο σε όλους μας (Ντοκουμέντο).

Ο καλύτερος τρόπος για να αποδώσει μια τέτοια απόπειρα είναι οι τεχνικές της Αυτόματης Γραφής που και οι δύο εισηγητές γνωρίζουν καλά.

Το σεμινάριο δεν απευθύνεται υποχρεωτικά σε άτομα με εμπειρία στην Γραπτό Λόγο αλλά και σε ανθρώπους με ανοιχτό  πνεύμα που θα ήθελαν να δοκιμάσουν μιαν πρωτόγνωρη διαδικασία: αυτήν της Δημιουργικής Γραφής σε ομάδα όπου όλοι μοιραζόμαστε με όλους σκέψεις, ιδέες και κείμενα, προφορικώς ή γραπτώς.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ