«Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ»

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Τρίτη 5/4/2011 μια μοναδική θεατρική βόλτα για τα μέλη του ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ πραγματοποιεί μια μοναδική θεατρική βόλτα για τα μέλη του σε μια ιστορική θεατρική παράσταση στο θεατρικό έργο του Νίκου Κούνδουρου «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 38 περίπου χρόνια από τη περίοδο που γράφτηκε. Λόγω της εξαιρετικά επιτυχημένης παράστασης, το έργο ανεβαίνει στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στις 22 Μαρτίου 2011. Το ΜΠ εξασφάλισε για 33 μέλη του τη δυνατότητα να δουν το έργο την Τρίτη 05/4, ώρα 21:00, με ελεύθερη είσοδο, αρκεί να συνοδεύονται από ένα τουλάχιστον άτομο που θα πληρώσει κανονικό εισιτήριο 15€. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. (2103252998)

Λίγα λόγια για το έργο: «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ»

Μια βαθιά τομή, στη ψυχή και στη δομή του μυαλού ενός ανθρώπου που ο φανατισμός τον κάνει δολοφόνο, κάνει το έργο εξαιρετικά επίκαιρο και διαχρονικό. Ο δογματισμός και η εμμονή του ήρωα να φανεί αντάξιος μιας μυστικής αποστολής, τον φτάνει στην παράνοια και το έγκλημα. Με μάτια καρφωμένα στο κοινό ο Θεόφιλος Τσάφος απολογείται και δηλώνει «ΑΨΟΓΟΣ». Περνά όλα τα γεγονότα που τον οδήγησαν στο φόνο της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε, κλαίει, απειλεί και καταγγέλλει μια κοινωνία που δημιουργεί δολοφόνους. Δυστυχώς, η ιστορία των ανθρώπων έχει ατέλειωτες αιματοβαμμένες σελίδες Φανατισμού και αμέτρητους δολοφόνους. Που κρύβονται όμως οι πραγματικοί ΕΝΟΧΟΙ?

Ο Νίκος Κούνδουρος κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, ένα εξαιρετικά ψυχογραφικό μονόλογο στο συρτάρι και αποφάσισε να τον εμπιστευτεί στη σκηνοθέτιδα Γιώτα Κουνδουράκη και τον ηθοποιό Νίκο Πανόπουλο.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ του Νίκου Κούνδουρου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: θεατρική ομάδα ARTEFACT

Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Σκηνογραφία: Νίκος Γιαβρόπουλος
Εικαστική Παρέμβαση: Νίκος Γιαβρόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξης Κυριαζής
Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Χάρης Λεοντσίνι
Ηχητική Επεξεργασία, Εφέ: Αποστόλης Γιαννόπουλος
Στο ρόλο του Θεόφιλου Τσάφου ο Νίκος Πανόπουλος