Σεμινάριο Στιχουργικής για το Λαϊκό Τραγούδι

seminario-stichourgikis

Πάει καιρός από τότε που οι ρεμπέτες πήραν τη σκυτάλη από το παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι και την έδωσαν αργότερα σε αυτό που γνωρίζουμε ως λαϊκό με όλες τις παραμέτρους κατά την εξέλιξη του (αστικό λαϊκό τραγούδι, έντεχνο κλπ).

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της δύναμης του στίχου του λαϊκού τραγουδιού της ελληνικής παράδοσης; Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι δημιουργοί του και πως κατάφεραν να εκφράσουν μαζικά την κοινωνία που τραγουδάει έως σήμερα τα τραγούδια τους; Πώς εκφράζεται σήμερα ο/η στιχουργός λαϊκών τραγουδιών, τι κρατάει από την παράδοση και με ποια μέσα εμπλουτίζει τη στιχουργική γλώσσα;

Εισηγήτρια: Φωτεινή Λαμπρίδη με καλεσμένους τους: Χρήστο Νικολόπουλο, Πέτρο Βαγιόπουλο και Γιώτα Νέγκα

Εισαγωγικό μάθημα: 4/10/2023

Πρόγραμμα: κάθε Τετάρτη, 20:30 – 23:00

Διάρκεια: 10 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Κόστος: 360€ + ΦΠΑ

Το σεμινάριο του Μικρού Πολυτεχνείου με συντονίστρια τη Φωτεινή Λαμπρίδη, καλεί τους νέους στιχουργούς να γράψουν τα λαϊκά τους τραγούδια, αφού μελετήσουν και το ρεπερτόριο των τριών καλεσμένων μας που θα κληθούν να ακούσουν και να καταθέσουν την άποψη τους γύρω από τον στίχο με βάση τη διαδρομή και την εμπειρία τους.

Οι καλεσμένοι μας: Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο σημαντικότερος εν ζωή συνθέτης λαϊκού τραγουδιού.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος που με το ιδιαίτερο στίγμα του ανανέωσε το λαϊκό τραγούδι.

Και η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές της εποχής μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ