Στην Αγορά του “Δάνειου Χρόνου” – Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

seminario-dimiourgikis-grafis-nikos-zoudiaris

Ο Νίκος Ζούδιαρης, που εδώ και χρόνια συντονίζει τα σεμινάρια ποίησης και φιλοσοφίας στο Μικρό Πολυτεχνείο, προσκαλεί για πρώτη φορά τον κοινωνιολόγο και ποιητή Νίκο Φωτόπουλο σε μια δημιουργική σύμπραξη στον συντονισμό ενός masterclass που είναι ανοιχτό σε όσους αγαπούν να εκφράζονται γραπτώς για τα πνευματικά θέματα που τους “καίνε”. 

Έναρξη: 7/6/2023

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη,  20:00-23:30

Ημερομηνίες μαθημάτων: 7, 14, 21 και 28/6

Διάρκεια: 4 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Κόστος: 240€ +ΦΠΑ

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Μια δημιουργική περιπέτεια σε τέσσερις «πράξεις», με αφορμή τη συνάντηση της ποίησης με τον κοινωνικό και πολιτισμικό στοχασμό, τη σύνθεση της υπαρξιακής εγρήγορσης με την κριτική σκέψη και την πηγαία έκφραση.

Ο στιχουργός και συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης συναντά τον ποιητή και κοινωνιολόγο Νίκο Φωτόπουλο με σκοπό την αναζήτηση μιας δημιουργικής ισορροπίας πάνω στους θεματικούς άξονες: «άνθρωπος» – «χρόνος» – «αγορά».

Τέσσερις συναντήσεις για να συζητήσουμε, να διαβάσουμε, αλλά και να γράψουμε για αυτά που μας ενώνουν με λογισμό, «βαθιά ψυχή», αναστοχασμό, τέχνη και πάθος…

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής και ανάγνωσης για όσους αγαπούν βαθιά το στοχασμό και την έκφραση γραπτώς με πεζά ή ποιητικά κείμενα.

O Νίκος Φωτόπουλος είναι ποιητής και πανεπιστημιακός. Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1970 και σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, την Κριτική Πολιτισμική Θεωρία, τη Δια βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Άρθρα και δημοσιεύσεις κειμένων του, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιτροπών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω σε θέματα χάραξης πολιτικών για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση. Εκτός από το εκπαιδευτικό και κοινωνιολογικό σκέλος του έργου του, ασχολείται ενεργά με την ποίηση και τη δημιουργική γραφή.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.