Νίκος Ζούδιαρης

Νίκος Ζούδιαρης
Ο συνθέτης-τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης σπούδασε μουσική και οικονομικά. Η πρώτη δισκογραφική του παρουσία «Στην αγορά του κόσμου» με τραγούδια του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1993 με την επιμονή της Δήμητρας Γαλάνη, όπως και η δεύτερη «Όπως μυστικά και ήσυχα» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έγιναν χρυσοί δίσκοι.
Το 1998 κυκλοφορεί ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Αφήλιο» και ερμηνευτές τον ίδιο, την Τάνια Τσανακλίδου, το Νίκο Κουρουπάκη και τον Τάκη Μπουρμά. Στα τέλη του 2000 παρουσιάζει τον Απόστολο Ρίζο, στον οποίο εμπιστεύεται τα τραγούδια του στο δίσκο “Ένας κύκνος κλαίει”.
και το single “Φυσαλίδα”. Στη συνέχεια συνεργάζεται με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά (“Νερό κι αλάτι”, 2003), με την Ελευθερία Αρβανιτάκη (“Poster”, 2005), με το Μανώλη Λιδάκη (“Για ποιο ταξίδι μου μιλάς”, τραγούδια περιλαμβάνει και διηγήματα, 2007)
Το 2010 κυκλοφορεί τα “Ποτά πορείας”ερμηνευμένα από τον ίδιο. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Σταύρος Λογαρίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.