Βιωματική Γραφή – Ο Μονόλογος στο προσκήνιο

seminario-viomatikis-grafis

Αφηγηματικές Φόρμες όπως ο Ποιητικός Λόγος, το Στοχαστικό ή το Εξομολογητικό Κείμενο και ο Θεατρικός Μονόλογος κάνουν τον προσωπικό μας λόγο να μετουσιώνεται σε τέχνη. Στο «σεμινάριο Βιωματικής Γραφής με έμφαση στον Μονόλογο» θα επιχειρηθεί ο κάθε συμμετέχων να αναμετρηθεί με τη γλώσσα και τη φόρμα: να εκφράσει με επιτυχία τις ιδέες του, να παραβεί συνειδητά τους κανόνες ώστε να δημιουργήσει το προσωπικό του ύφος, αλλά και να αποδώσει με ακρίβεια τις λεπτές διακυμάνσεις της γλωσσικής έκφρασης, μέσα από πρότυπα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

Έναρξη: 25/9/2023

Διάρκεια: 10 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Πρόγραμμα: κάθε Δευτέρα, 17:00 – 20:00

Κόστος: 295€ + ΦΠΑ

Κόστος με early bird εγγραφή έως 31/8/2023: 280€ + ΦΠΑ

Η early bird συμμετοχή ισχύει αν παρευρεθείτε και σε παρουσίαση του σεμιναρίου εντός Σεπτεμβρίου και μετά από την ενημέρωση δεσμεύσετε θέση. Παρουσίαση του Σεμιναρίου: 18/9, ώρα 18:00.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Εμβαθύνοντας δημιουργικά και συστηματικά στα έργα και τους χαρακτήρες που η εισηγήτρια θα μας προτείνει θα επικεντρωθούμε σε εφαρμοσμένες δημιουργικές ασκήσεις, θα προκαλέσουμε τη γλώσσα και θα δομήσουμε την προσωπική μας γλωσσική και συγγραφική ταυτότητα.

Στον φετινό κύκλο σεμιναρίων Βιώματος για τον Μονόλογο θα προσαρμόσουμε τις ασκήσεις μας σε κείμενα που θα προκύπτουν από βιώματα ενώ θα δώσουμε έμφαση στις βαθύτερες επιθυμίες μας για να βάλουμε την υπογραφή μας σε κείμενα που θα εκφράζουν σε βάθος την προσωπική μας “φωνή”.

ΣΤΟΧΟΣ: Η Μεταφορά του βιωμένου συναισθήματος στο χαρτί με τρόπο ποιητικό, θεατρικό και εξομολογητικό που οδηγεί τους συμμετέχοντες να βιώνουν την καθημερινότητά τους μέσα από μεταγραφές ρόλων και βέβαια μέσω της Δημιουργικής Γραφής.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ:
Μέσω της κριτικής διαδικασίας θα καλλιεργήσουμε την έκφρασή μας, ώστε να γνωρίσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να βρούμε την προσωπική μας “φωνή”. Δημιουργικός γραπτός λόγος λοιπόν, με πυροδότες διάσημους ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου που θα μας βοηθήσει να ορθώσουμε το συγγραφικό μας ανάστημα σε μία εποχή γκρίζα, σιωπηλού πόνου και υπαρξιακής αγωνίας, όπως η δική μας. Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας; Να συναντηθούμε με την αλήθεια των μυστικών μας συναισθημάτων και να “ξαναγράψουμε” τον Κόσμο.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΡΟΛΩΝ:
Ο βιωματικός λόγος γίνεται αληθινό εργαλείο της Δημιουργικής Γραφής όταν συναντάει τη δυνατότητα της Μεταγραφής Αρχετυπικών Χαρακτήρων και Ρόλων του παγκόσμιου Δραματολογίου και της αναπροσαρμογής τους σύμφωνα με τον τρόπο που τους βιώνουν ερμηνεύοντάς τους οι νέοι δημιουργοί του γραπτού λόγου. Με μια ανάλογη πρωτοποριακή ερευνητική εργασία πάνω στον γραπτό λόγο μπορούν να προκύψουν εξαιρετικής πυκνότητας ανθρώπινοι τύποι αποτυπωμένοι στο χαρτί. ‘Όταν μάλιστα αυτοί οι τύποι συνδέονται και με αρχετυπικούς ήρωες είναι ορατό πως το πνεύμα ενός παρόμοιου εργαστηρίου έρευνας και γραφής μπορεί να φέρει ανέλπιστα δημιουργικά αποτελέσματα στα κείμενα που θα προκύψουν από τους συμμετέχοντες.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.