Σεμινάριο Ελεύθερου Σχεδίου Προχωρημένων

seminario-eleftherou-sxediou-proxorimenon

Το ελεύθερο σχέδιο είναι ο θεμελιώδης λίθος για όλες τις εικαστικές τέχνες. Ο καλλιτέχνης καλείται να εκφράσει μια εσωτερική ανάγκη, να την αποτυπώσει για να τη δημιουργήσει. Να ορίσει τον δημιουργικό χώρο που είναι και το πρώτο ζητούμενο σε όλες τις τέχνες.

Εισηγητής: Σπύρος Κλαμπατσέας

Έναρξη: Αναμένεται

Σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσα από τη μελέτη, την εξάσκηση και την επίλυση εικαστικών προβλημάτων σύνθεσης, αναλογιών και τονικότητας να μπορεί ο κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει ένα άρτιο εικαστικά σχέδιο.Το σεμινάριο περιλαμβάνει σχέδιο με θέματα από την πραγματικότητα, από φωτογραφίες και μελέτη της εικαστικής γλώσσας μέσα από σχέδια σύγχρονων καλλιτεχνών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να μπορεί ο κάθε συμμετέχων να εκφράσει πλήρως τη δημιουργικότητα του και να μπορέσει να μπει στο σωστό δρόμο αναζήτησης της καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Το ελεύθερο σχέδιο είναι η πρώτη σπουδή του ματιού για την αντίληψη: της διάστασης της φόρμας και του χώρου, την αντίληψη της γεωμετρικής φόρμας των αντικειμένων μέσω της παρατήρησης και της σύγκρισης, την κατανόηση της προοπτικής της φόρμας και του χώρου,
την παρατήρηση της φωτεινότητας και της σκοτεινότητας δηλαδή, την κλίση προς το λευκό ή το μαύρο, την αρμονική αποτύπωση του μαύρου του άσπρου και του γκρι για τη μετέπειτα αντίληψη της αίσθησης του χρώματος. Μαθαίνω να βλέπω παρατηρώντας και να αποτυπώνω αυτό που βλέπω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Το επίπεδο εκμάθησης ορίζεται από απλές και πολλαπλές φόρμες – συνθέσεις:

Απλές γεωμετρικές συνθέσεις
Σύνθετες αόριστες φόρμες
Η ανθρώπινη αναπαράσταση
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελαφρά προχωρημένους στο αντικείμενο υποψήφιους

Υλικά
1 κοπίδι
Βελόνα μετρήματος
Γόμα για κάρβουνο
Μολύβια FABER 2Β- 4Β-6Β
Kάρβουνα μεσαίου μεγέθους
Fixative Spray ή Λακ
Κόλλες ελεύθερου σχεδίου για κάρβουνο 40Χ60
*Το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τα 25€.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ