Σεμινάριο Χοροθεάτρου

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ένα σεμινάριο για το χορό, το θέατρο, το σώμα και την εκστατική του συνθήκη. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα οδηγηθούν στο στήσιμο και ανέβασμα μιας χοροθεατρικής performance με το πέρας των συναντήσεων.

 

Συντονισμός: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Αναμένεται το πρόγραμμα των ημερών και των ωρών διεξαγωγής έως το τέλος του 2012

Έναρξη εντός Φεβρουαρίου 2013  – δήλωσε συμμετοχή τώρα

 

Η Χριστίνα Σουγιουλτζή σημειώνει για το εργαστήρι της:

xorotheatro_3Από την ιδέα του κοινωνικού χορού, όπου ο χορευτής καλείται να παρουσιάσει τον εαυτό του, να επικοινωνήσει με την ομάδα, ακολουθώντας τον ρυθμικό τρόπο της μουσικής και να αναδείξει την φόρμα του χορού, ισορροπώντας ανάμεσα στην καθιερωμένη δομή και την προσωπική εκδοχή του ως την εμφάνιση των εκστατικών μοτίβων, εκεί όπου σώμα και πνεύμα αφήνονται στην κυριαρχία της επανάληψης όπου η μουσική παίρνει το ρόλο του οδηγού από τη γνωστή περιοχή του σωματικού ελέγχου και σχεδιασμού στο άγνωστο πεδίο της κορύφωσης.

Λίγα λόγια για την Χριστίνα Σουγιουλτζή

Αθήνα, 1977

Ανωτέρα Επαγγ. σχολή χορού Ν. Κονταξάκης

Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1999 -2003

Συνεργασία με την Σχεδία /Ομάδα χορού. Την ίδια περίοδο η ομάδα συνεργάστηκε με: Steve Paxton, Simone Fortey, Alito Alesi, Peter Ryan, Danza Contemporanea de Cuba.

2003-2008

Μέλος του Κρατήρα , χώρος συνύπαρξης καλλιτεχνών και της Sinequanon.

2003

Κι όμΩς κινείται ,ομάδα συνεργασίας με τον Αργεντινό ακροβάτη Camilo Bentancor, με την οποία παρουσίασε τaARRiBA, ψέΜα του Νεύτωνα, Inferno, PuRgatoRio και PaRRaisoσε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2008 συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «ΧΑΙΝΗΔΕΣ»

Συνεργάστηκε με τη Μηχανή Θεάτρου του Χ.Στρέπκου, τον Σ.Χατζάκη, την Ν. Ζούκα, την Μ. Γιεμεντζάκη, την Σ. Σπυράτου, τον Χ.Μανταφούνη, την Μ. Αγγέλου, την Ρ.Πατεράκη .

Υπήρξε βοηθός χορογράφου στο Gala της Ολυμπιάδας Αθηνών.

xorotheatro_1