Το Σεμινάριο Φωτογραφίας “Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία” οδηγεί στην εξοικείωση με την φωτογραφική μηχανή και την τεχνική, εισαγωγή στο λεξιλόγιο της φωτογραφικής τέχνης, και απόκτηση γνώσεων πάνω στην αισθητική του μέσου.

Εισηγητής: Γιάννης Βουλγαράκης

Τμήμα Α΄Δια Ζώσης (10μελές)

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη, ώρα: 18:00 – 20:00

Έναρξη: Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Διάρκεια: 10 + 1 μαθήματα τρίωρο Studio Φωτογράφησης

Αξία Σεμιναρίου: 250€ + ΦΠΑ

Τμήμα Β΄On Line

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, ώρα: 19:30 – 21:30

Έναρξη: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2020

Διάρκεια: 9 μαθήματα

Αξία Σεμιναρίου με ΦΠΑ: 180€ + ΦΠΑ

Λίγα Λόγια για το Τμήμα: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Το Σχολείο Φωτογραφίας του Γιάννη Βουλγαράκη στο ΜΠ, περιλαμβάνει Μαθήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, Lomography Workshops, Ταξιδιωτικά Οδοιπορικά και Ομαδικές Εκθέσεις Φωτογραφίας κάθε χρόνο. Στην Νέα Web Συνθήκη η πλατφόρμα που διεξάγεται το μάθημα επιτρέπει την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών.

Τέχνη & Τεχνική Φωτογραφίας

Συνοπτική ιστορική τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας από την απαρχή της μέχρι σήμερα. Τα φωτογραφικά φόρμα, οι τύποι των φωτογραφικών μηχανών, τα μέρη της φωτογραφικής μηχανής, ειδικές φωτογραφικές μηχανές, διαφορετικά είδη φωτογραφίας (genres). Φακοί και εστιακές αποστάσεις, ειδικοί φακοί. Βασικές έννοιες στην γλώσσα της φωτογραφίας, διάφραγμα, ταχύτητες και κλείστρο, φωτοευαισθησία και φωτο-μέτρηση. Ο έλεγχος στην καταγραφή της κίνησης και το «βάθος πεδίου». Η σωστή έκθεση (ΕV-exposure values). H καρδιά της ψηφιακής μηχανής, του αισθητήρα και η λειτουργία του. Μορφές αρχείων καταγραφής, κάρτες μνήμης και το αρχείο RAW. Το φως, θεωρία φωτισμού, θερμοκρασία χρώματος. Ιστόγραμμα, σωστή έκθεση και υπερ-έκθεση, white balance. Το Flash και η χρήση του. Αρχές και κανόνες της σύνθεσης του φωτογραφικού κάδρου.

Αισθητική  & Ιστορία Φωτογραφίας

Η διαδρομή της φωτογραφίας από την ανακάλυψη της μέχρι σήμερα μέσα από τα μάτια επιφανών και διάσημων φωτογράφων (πάνω από 100, οι οποίοι βάλανε τις βάσεις για την φωτογραφία). Η σχέση της φωτογραφίας με τα κινήματα της τέχνης. 2)

Photoshop

Βασικές έννοιες και εργαλεία (crop, στάμπα, ραβδί, κτλ). Χρωματικές και τονικές διορθώσεις, καταλήξεις αρχείων και ιδιαιτερότητες, όξυνση, noise reduction, γεωμετρικές διορθώσεις. Raw Convert

Ασκήσεις & Πρακτικές Φωτογραφίας

Δίνονται ασκήσεις με χρονοδιαγράμματα, ανάλογα με την ύλη που θα διδάσκεται. Συνήθως δίνεται μια άσκηση ανά τρία μαθήματα.

Κριτική & Ανάλυση Φωτογραφίας

Οι φωτογραφίες που θα παράγονται, θα σχολιάζονται με σκοπό την βελτίωσή τους.

Studio Φωτογράφηση (αποκλειστικά για τα Δια ζώσης Τμήματα):

Θα προγραμματιστεί σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες ως Bonus Workshop σε κάποιο weekend live: Τρίωρο μάθημα για Φωτογράφηση με εξοπλισμό studio.


Group Photography Exhibition, titled “Analog Dreamers” by”Mikro Polytexneio” &Lomography Greece &curated by Giannis Voulgarakis from Voulgarakis John on Vimeo.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ