Δημιουργικές Διακοπές με Σεμινάρια στην Αμοργό

Δημιουργικές Διακοπές στην Αμοργό

Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ημερομηνίες που διεξάγονται σε μικρά γκρουπ τα μαθήματα με από 20 Ιουλίου έως και 18 Αυγούστου καθώς και για το πως μπορείτε να κλείσετε πολύ οικονομικά και εξαιρετικής ποιότητας καταλύματα για την διαμονή σας (6937100641).

Η τελευταία ενημέρωση για τα καλοκαιρινά ταξίδια έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 18 Ιουνίου με τους Χριστίνα ΟικονομίδουΣτέλιο Καλαθά και τον Θράσο Καμινάκη, ώρα 20:00. INFO: 210 32 52 998

και την Τρίτη 19 Ιουνίου με τους Ανδρομάχη Δαυλού και Νίκο Κολλάρο, ώρα 20:30. INFO: 210 32 52 998

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Τα ξενοδοχεία που συνεργάζεται φέτος το Μικρό Πολυτεχνείο για κρατήσεις οικονομικών δωματίων στις Δημιουργικές μας Διακοπές Ιουλίου – Αυγούστου μας δίνουν τελευταία εβδομάδα κρατήσεων την 18 έως 22 Ιουνίου. Μετά θα πρέπει να αναλάβετε μόνοι σας τα ζητήματα της διαμονής σας στο νησί οπότε δείτε την Δευτέρα 18/6 και την Τρίτη 19/6 ως ιδανική μέρα ενημέρωσης και προ-κράτησης της συμμετοχής σας. INFO: 210 32 43 306

Ιούλιος 25, 2018
 • Δημιουργική Γραφή: Ώρες του Νίκου Γκάτσου (5+1 Συναντήσεις)

  Ιούλιος 25, 2018 - Ιούλιος 29, 2018 |   Αμοργός 840 08, Ελλάδα

  Χριστίνα Οικονομίδου

  Από την Αμοργό του Νίκου Γκάτσου εμπνευσμένες οι "Ώρες" Δημιουργικής Γραφής με την Χριστίνα Οικονομίδου που θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους γραφιάδες να αποτυπώσουν την δική τους ποιητική ή πεζογραφική ματιά και σκέψη στο χαρτί για το πιο ενεργειακό νησί των Κυκλάδων.  
  Αριθμός Συναντήσεων: 5+1
  Αριθμός Διανυκτερεύσεων: 5
  Άφιξη και Έναρξη: Τετάρτη 25 Ιουλίου 
  Λήξη:  Κυριακή 29 Ιουλίου
  Αναχώρηση: Δευτέρα 30 Ιουλίου 

 • Θέατρο στο Πέλαγος: Υποκριτική & Ορθοφωνία (6 Συναντήσεις)

  Ιούλιος 25, 2018 - Ιούλιος 29, 2018 |   Αιγιάλη 840 08, Ελλάδα

  Ανδρομάχη Δαυλού

  Σεμινάριο Υποκριτικής, Ορθοφωνίας και Αγωγής του Προφορικού Λόγου στην Αμοργό 

  Η ομιλία είναι η κορυφαία ανθρώπινη λειτουργία για να αρθρώνονται και να αποδίδονται οι σκέψεις με σωστό επικοινωνιακό τρόπο. Η ορθή προφορά, η αναπνοή και ο χρωματισμός των εκφράσεων είναι τα απόλυτα επικοινωνιακά εργαλεία. Ένα ταχύρυθμο εργαστήριο που συνδυάζει την Υποκριτική, το Αυτοσχεδιαστικό θέατρο και τα παιχνίδια ρόλων με την Ορθοφωνία κι όλα αυτά σε Δημιουργικές Διακοπές με δασκάλα την Ανδρομάχη Δαυλού μόνο καλά "δώρα" μπορεί να φέρει. "Θέατρο στο Πέλαγος" της Αιγιάλης σημαίνει συναισθηματική εξέλιξη, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την επινόηση, την σωματική έκφραση, την φαντασία, τον λόγο, την φωνή και την σκέψη. Το νησί μεταμορφώνεται ομοίως σε ιδανικό σκηνικό και πεδίο στην κατανόηση των δημιουργικών μας μέσων έκφρασης.

  Αριθμός Συναντήσεων: 6
  Αριθμός Διανυκτερεύσεων:  5
  Άφιξη και Έναρξη: Τετάρτη 25 Ιουλίου
  Λήξη: Κυριακή 29 Ιουλίου
  Αναχώρηση: Δευτέρα 30 Ιουλίου 

Ιούλιος 30, 2018
 • Μυθοπλασία & Προφορική Γραφή (5+1 Συναντήσεις)

  Ιούλιος 30, 2018 - Αύγουστος 5, 2018 |   Αμοργός 840 08, Ελλάδα

  Θράσος Καμινάκης και Νίκος Κολλάρος

  Δύο σεμινάρια ενωμένα: Μυθοπλασία και Προφορική Γραφή 

  Α' Με άξονα μερικές κλασσικές κατηγορίες μυθοπλαστικής προσέγγισης έργων λογοτεχνικών διασκευασμένων για τον κινηματογράφο θα προσεγγίσουμε την μεγάλη φόρμα για μυθιστόρημα, σενάριο, θεατρικό έργο και θα δοκιμάσουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε ένα έργο ζωής. Τον Οκτώβριο θα ξανασυναντηθούμε όλοι στην Αθήνα να δούμε τι πετύχαμε. Όλα αυτά σε μια υπέροχη ταράτσα στην καρδιά της Αιγιάλης με θέα στο ηλιοβασίλεμα.

  Β' Ο προφορικός λόγος όταν αποτυπώνεται στο χαρτί έχει συχνά την μορφή ή ενός στίχου για τραγούδι ή ενός θεατρικού κειμένου που έχει γραφτεί για να "σηκωθεί από το χαρτί" και να μιληθεί κι όχι για να τυπωθεί. Η αυτόματη γραφή και η μουσική βοηθάνε πολύ στα παιχνίδια συνειρμών που γεννάνε συχνά ανάλογα κείμενα και με αυτό το διανοητικό σπόρ θα ξεχαστούμε για λίγες μέρες στον όμορφο όρμο της Αιγιάλης και θα δημιουργήσουμε στίχους που ίσως γίνουν τραγούδια και έργα που ίσως συναντηθούν κάποια στιγμή με το κοινό τους. 

  Αριθμός Συναντήσεων: 5+1
  Αριθμός Διανυκτερεύσεων: 5 έως 7(προαιρετικά)
  Άφιξη: Δευτέρα 30 Ιουλίου (για Μυθοπλασία) ήΤετάρτη 1 Αυγούστου (για Προφορική Γραφή)
  Έναρξη: Αντιστοίχως
  Λήξη: Σάββατο 4 Αυγούστου (για Μυθοπλασία) ή Κυριακή 5 Αυγούστου (για Προφορική Γραφή)

  Αναχώρηση*: Κυριακή 5 Αυγούστου ή Δευτέρα 6 Αυγούστου αντιστοίχως
  *Για όλους προγραμματίζεται συνάντηση απολογισμού στην Αθήνα. 

Αύγουστος 6, 2018
 • Συναισθηματική Διαλεκτική (5 Συναντήσεις)

  Αύγουστος 6, 2018 - Αύγουστος 10, 2018 |   Αμοργός 840 08, Ελλάδα

  Στέλιος Καλαθάς

  "Το γέλιο βγήκε από τον Παράδεισο": Με εργαλείο την μέθοδο της συναισθηματικής διαλεκτικής ο Στέλιος Καλαθάς θα μας οδηγήσει βήμα - βήμα σε δρόμους που μόνο η καλή κωμωδία έχει περπατήσει μέσα από παιχνίδια ρόλων που όλοι μας καθημερινά υιοθετούμε. Το νησί θα είναι μόνο η αφορμή...
  Πως; 
  Ιδού:
  Με βάση την διάθεση της πρώτης μας μέρας στο πιο ενεργειακό νησί των Κυκλάδων σχεδιάζουμε ή / και γράφουμε αρχικά μόνοι μας τους ρόλους που θα υποστηρίξουμε με την βοήθεια ενός συντονιστή Δημιουργικής Γραφής. Μετά, τις υπόλοιπες μέρες μαζί με τον Στέλιο Καλαθά στήνουμε τα “Παιχνίδια Ρόλων” με στόχο μια αυτοσχέδια μικρή παράσταση / παρουσίαση του αποτελέσματος που θα επιτύχουμε εμβαθύνοντας στις συναισθηματικές ποιότητες κάθε ρόλου.

  Αριθμός Συναντήσεων: 5
  Αριθμός Διανυκτερεύσεων: 5 έως 7(προαιρετικά)
  Άφιξη: Κυριακή 5 Αυγούστου ή Δευτέρα 6 Αυγούστου
  Έναρξη: Δευτέρα 6 Αυγούστου
  Λήξη: Παρασκευή 10 Αυγούστου
  Αναχώρηση: Σάββατο 11 Αυγούστου ή Κυριακή 12 Αυγούστου

Αύγουστος 13, 2018
 • «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ»: Εβδομάδα Αναζωογόνησης

  Αύγουστος 13, 2018 - Αύγουστος 18, 2018 |   Αμοργός 840 08, Ελλάδα

  Θράσος Καμινάκης
  Γιώργος Κατσαντώνης
  Βάσω Αγοράτσιου

  «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ»: Εβδομάδα Αναζωογόνησης 13-19/8, Αμοργός

  • Natural Face Lifting: Αναζωογόνηση για πρόσωπο και σώμα 

  Το Natural Face Lifting αναζωογονεί ολιστικά το πρόσωπο σε άντρες και γυναίκες, με εφαρμογή φυσικών μη-παρεμβατικών μεθόδων μασάζ. Τέτοιες μέθοδοι είναι το Rejuvance (φυσική τεχνική αναδόμησης του προσώπου, που ξεκίνησε ως μέθοδος χαλάρωσης των εκφράσεων για τους ηθοποιούς), το Gua Sha (Κινέζικη τεχνική που ενεργοποιεί και συσφίγγει το πρόσωπο με χρήση εργαλείων από φυσικά υλικά) και το Λεμφικό Μασάζ που κινητοποιεί τη λέμφο (το βασικό ρευστό αποτοξίνωσης του οργανισμού). 
  Βασική αρχή της μεθόδου είναι ότι βλέπει τον άνθρωπο ως μία αδιαχώριστη τριάδα, αποτελούμενη από το σώμα, το συναίσθημα και τον νου, με την ομορφιά άμεσα συνυφασμένη με την υγεία. Η Ρεφλεξιολογία εξηγεί ότι στις διάφορες περιοχές του προσώπου αντικατοπτρίζονται όλα τα εσωτερικά όργανα και τα μέλη του σώματος. Έτσι το μασάζ του προσώπου εκτός από την φυσική ομορφιά, κινητοποιεί τις φυσικές διαδικασίες κυτταρικής αναγέννησης και αποτοξίνωσης, υποστηρίζει τη συναισθηματική χαλάρωση και προωθεί την γενική ξεκούραση και αναζοωγόνηση του οργανισμού.

  • Chi Kung (Qi Gong): Η Καλλιέργεια της Βιοενέργειας 

  Η προφορική παράδοση λέει πως οι τεχνικές του Τσι Κουνγκ (Chi Kung = «Καλλιέργεια της Ζωτικής Πνοής») σχηματοποιούνται αρχικά στην Κίνα γύρω στο 3.500 π.Χ, με τη μορφή στάσεων και κινήσεων που προάγουν την υγεία και τη δύναμη, ενώ αργότερα αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο μέσα στους ναούς των Μοναχών Σαολίν. Οι πρακτικές αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα σαν αναπόσπαστο τμήμα της Κινεζικής Ιατρικής.
  Την εβδομάδα αυτή θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με το «Ιατρικό Τσι Κουνγκ» για θεραπεία των ζωτικών οργάνων και με το «Τσι Κουνγκ της Σιδερένιας Φορεσιάς» που καλλιεργεί την ενοποίηση του σκελετικού και τενοντο-μυϊκού συστήματος και την ενίσχυση της ζωτικής δύναμης, μέσω δυναμικών στάσεων, αναπνευστικών ασκήσεων και νοητικής εστίασης.
  Παράλληλα θα παρουσιαστούν σε θεωρητικό επίπεδο οι βασικές αρχές της Ταοϊστικής παράδοσης για τα Πέντε Στοιχεία, σχετικά με την λειτουργία και τη μεταστοιχείωση της βιοενέργειας στο σώμα.

  • Numerology / Αριθμολογία: Και Τέχνη και Επιστήμη μέσα από τους συμβολισμούς των αριθμών  

  Η Αριθμολογία μελετά τον συμβολισμό των αριθμών και χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει την προσωπικότητα αλλά και τις σχέσεις μας... ο Πυθαγόρας θεωρούσε ότι οι αριθμοί από το 1 έως το 9 συμβολίζουν για το μακρόκοσμο παγκόσμιες αρχές και για το μικρόκοσμο (σε ατομικό επίπεδο), αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά, ικανότητες και γεγονότα. Την αριθμολογία μπορούμε να την προσεγγίσουμε σαν επιστήμη (εσωτερική αριθμολογία) ή σαν τέχνη (εξωτερική αριθμολογία). Εμείς θα δουλέψουμε με την εξωτερική αριθμολογία, η οποία είναι ένα απλό σύστημα πρόβλεψης. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μελέτη του συμβολισμού των αριθμών και χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει την προσωπικότητα και τα ταλέντα ενός ατόμου, τις εσωτερικές του ανάγκες, τα εμπόδια, τις συναισθηματικές του αντιδράσεις και τις σχέσεις του με τους άλλους.

  • Σπορο-θεραπεία Su Jok: Πάρε την θεραπεία «στα χέρια σου» 

  Η Σποροθεραπεία είναι μία μέθοδος θεραπείας η οποία χρησιμοποιεί την αντιστοιχία όλου του ανθρώπινου σώματος στην παλάμη και στα δάχτυλα του χεριού. Μ’ αυτό τον τρόπο, ασκώντας πιέσεις στα σημεία αντιστοιχίας της πάθησης και χρησιμοποιώντας την τεράστια ζωτική δύναμη των φυτικών σπόρων, ενισχύεται η θεραπευτική διαδικασία ακόμα και σε σοβαρά, χρόνια προβλήματα υγείας χωρίς καμία παρενέργεια. Τη μέθοδο αυτή είναι εύκολο να τη διδαχθεί ο καθένας σε λίγα μαθήματα για να μπορεί να βοηθάει τον εαυτό του και τους άλλους.
  *Αυτή η παροχή παρέχεται αφιλοκερδώς σε όλους τους συμμετέχοντες. 

  Πρόγραμμα: 

  • Κάθε πρωί και για 5 συναντήσεις Τσι Κουνγκ. Γιώργος Κατσαντώνης (ώρες 08:00 – 09:00) 
  • Καθημερινά Μασάζ Προσώπου (2 θεραπείες ανά συμμετέχοντα). Βάσω Αγοράτσιου (ώρες 10:00 – 14:00) 
  • Κάθε δειλινό για 6 συναντήσεις (20:00 - 22:00) Αριθμολογία (Θράσος Καμινάκης) εναλλάξ με Σποροθεραπεία (Βάσω Αγοράτσιου) και Ταοϊστική Θεραπευτική (Γιώργος Κατσαντώνης).


  Αριθμός Διανυκτερεύσεων: 6
  Άφιξη: Σάββατο 11, Κυριακή 12 (προαιρετικά) ή Δευτέρα 13 Αυγούστου
  Έναρξη Προγράμματος: Δευτέρα 13 Αυγούστου
  Λήξη: Σάββατο 18 Αυγούστου
  Αναχώρηση: Κυριακή 19 Αυγούστου

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ