Εργαστήρι Καλλιγραφίας με Στόχο την Έκθεση

εργαστήρι καλλιγραφίας

Καλλιγραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο. Βασικές αρχές, γραφές Gothic με πρακτική σε λατινικό αλφάβητο. Σε 4 τρίωρα μαθήματα. Ολοκλήρωση με Project.

Εισηγήτρια: Ελπίδα Ζαχαράκη

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα 14:00 – 17:00 
Διάρκεια: 4 μαθήματα συνολικής διάρκειας 12 ωρών

Έναρξη με Ανοιχτό Μάθημα: Σάββατο 6 Μαΐου 2017 ώρα 14:00 – 17:00


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε μας σε ημέρα που παρουσιάζεται το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για την Καλλιγραφία:

Η καλλιγραφία είναι μία μορφή τέχνης που την συναντάμε πολλούς αιώνες πίσω και που διατηρεί την υπεροχή της μέχρι και τις μέρες μας. Σήμερα, το γράμμα παίρνει άλλη μορφή, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναγνωσιμότητα του, όσο η αισθητική, η κίνηση και η συνοχή του.

Στο εργαστήρι αυτό θα διδαχθούν οι βασικές αρχές για την σωστή μορφή των γραμμάτων, τεχνικές και η τοποθέτηση τους με αρμονικό τρόπο ώστε η τελική σύνθεση να αποτελέσει έργο τέχνης.

Θα διδαχθούν γραφές στο Λατινικό αλφάβητο. Θα μελετηθούν οι Μεγαλογράμματες τίτλων (8ος-15ος αιώνας) και λατινικό αλφάβητο και η Gothic Textura σε λατινικό.

Δομή του Εργαστηρίου για την Καλλιγραφία σε 4 μαθήματα:

  1. Συνέχεια πρακτικής Copperplate και εισαγωγή στην Gothic Textura γραφή
  2. Πρακτική στην Gothic Textura γραφή
  3. Συνέχεια πρακτικής στα βυζαντινά χειρόγραφα και στις Μεγαλογράμματες.
  4. Επιλογή γραφής, πειραματισμός και τελικό έργο.

Στόχος η Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εικαστικού αποτελέσματος με βάση το γράμμα, την λέξη ή το κείμενο. Απώτερος Στόχος η ομαδική έκθεση με τα καλύτερα έργα που θα προκύψουν μέσα στο Εργαστήριο.


Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210.325.2998