Εργαστήρι Καλλιγραφίας με Στόχο την Έκθεση

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Καλλιγραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο. Βασικές αρχές, γραφές Gothic με πρακτική σε λατινικό αλφάβητο. Σε 4 τρίωρα μαθήματα. Ολοκλήρωση με Project.

Εισηγήτρια: Ελπίδα Ζαχαράκη

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα 14:00 – 17:00 
Διάρκεια: 4 μαθήματα συνολικής διάρκειας 12 ωρών

Έναρξη με Ανοιχτό Μάθημα: Σάββατο 6 Μαΐου 2017 ώρα 14:00 – 17:00

Λίγα λόγια για την Καλλιγραφία:

Η καλλιγραφία είναι μία μορφή τέχνης που την συναντάμε πολλούς αιώνες πίσω και που διατηρεί την υπεροχή της μέχρι και τις μέρες μας. Σήμερα, το γράμμα παίρνει άλλη μορφή, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναγνωσιμότητα του, όσο η αισθητική, η κίνηση και η συνοχή του.

Στο εργαστήρι αυτό θα διδαχθούν οι βασικές αρχές για την σωστή μορφή των γραμμάτων, τεχνικές και η τοποθέτηση τους με αρμονικό τρόπο ώστε η τελική σύνθεση να αποτελέσει έργο τέχνης.

Θα διδαχθούν γραφές στο Λατινικό αλφάβητο. Θα μελετηθούν οι Μεγαλογράμματες τίτλων (8ος-15ος αιώνας) και λατινικό αλφάβητο και η Gothic Textura σε λατινικό.

Δομή του Εργαστηρίου για την Καλλιγραφία σε 4 μαθήματα:

  1. Συνέχεια πρακτικής Copperplate και εισαγωγή στην Gothic Textura γραφή
  2. Πρακτική στην Gothic Textura γραφή
  3. Συνέχεια πρακτικής στα βυζαντινά χειρόγραφα και στις Μεγαλογράμματες.
  4. Επιλογή γραφής, πειραματισμός και τελικό έργο.

Στόχος η Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εικαστικού αποτελέσματος με βάση το γράμμα, την λέξη ή το κείμενο. Απώτερος Στόχος η ομαδική έκθεση με τα καλύτερα έργα που θα προκύψουν μέσα στο Εργαστήριο.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ