Εργαστήρι Υποκριτικής (για αρχάριους)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Κανέλλος υποστηρίζει ένα θεατρικό εργαστήρι αρχαρίων με στόχο σε μια δεύτερη ταχύτητα το στήσιμο / ανέβασμα μιας pocket theatre παραστασης επί σκηνής Pocket Theatre in Athens@Χώρος Τέχνης Ασωμάτων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 21 συναντήσεις τρίωρες από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2011, 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 72 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΤΡΙΤΗ ΩΡΕΣ 18:30 – 21:00

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ 2 ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ : ΣΑΒΒΑΤΟ 01/10 & ΤΡΙΤΗ 04/10/2011

Το Εργαστήρι Υποκριτικής για Αρχαρίους του Δημήτρη Κανέλου είναι βασισμένο σε εργαλεία και τεχνικές devised  theatre και δομείται πάνω σε ασκήσεις που αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα και συνθετική αντίληψη στους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο αποτελείται από δύο σκέλη, άμεσα συνδεδεμένα.

Α’ σκέλος: Ασκήσεις με το σώμα
Επιλεγμένες από το Tai Chi και άλλες πολεμικές τέχνες, οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν να ενεργοποιήσουν σώμα – ψυχή, ελευθερώνοντας την κυκλοφορία της ενέργειας. Ο κύκλος και η σειρά των ασκήσεων αποτελεί ένα training χρήσιμο για την καθημερινή άσκηση του ηθοποιού, αλλά και κάθε ανθρώπου που επιζητά μια καλύτερη υγεία – ευεξία.

Β’ σκέλος: Ασκήσεις πάνω σε ρόλους
Από τη στιγμή που κρατάμε για πρώτη φορά ένα θεατρικό έργο στα χέρια μας, οργανώνουμε μια δουλειά πάνω στην ανάλυση των κειμένων, στην κατανόηση των χαρακτήρων και μέσω αυτοσχεδιαστικών μεθόδων προσεγγίζουμε τόσο το εύρος των υποκριτικών μας δυνατοτήτων όσο και το βάθος του ρόλου που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε.

Παράλληλα η ομάδα θα επεξεργαστεί τις 6 βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης
• Συγκέντρωση
• Συγκινησιακή ανάμνηση
• Παρατηρητικότητα
• Δραματική πράξη
• Δημιουργία χαρακτήρων
• Ρυθμός

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Στο κλείσιμο κάθε εργαστηρίου αρχαρίων ακριβώς πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι συμμετέχοντες προβαίνουν σε μια ανοιχτή παρουσίαση των όσων διδάχτηκαν πλάι στο Δημήτρη Κανέλλο.

Ο Δημήτρης Κανέλλος θα πραγματοποιήσει από τον Γενάρη του 2012, ένα προχωρημένο τμήμα Υποκριτικής με στόχο το στήσιμο και ανέβασμα μιας pocket theatre παράστασης στο νεοσύστατο POCKET THEATRE IN ATHENS την Άνοιξη.