«ΤΙ ΜΕΣΑ, ΤΙ ΕΞΩ…»

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Μικρό Πολυτεχνείο διοργανώνει κινηματογραφική βόλτα με φοιτητικό εισιτήριο στην ταινία «ΤΙ ΜΕΣΑ, ΤΙ ΕΞΩ…», του Βαγγέλη Ρήγα την Παρασκευή 24/6/2011, ώρα 20:00 στον Κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (Συγγρού 106, Φιξ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση (ώρα 21:30) με το σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας στο φουαγιέ του Κινηματογράφου. Τη συζήτηση συντονίζουν οι συνεργάτες – εισηγητές σεμιναρίων του ΜΠ Θράσος Καμινάκης και Δημήτρης Κανέλλος. Ο τελευταίος μάλιστα κρατάει ένα μικρό ρόλο στην ταινία.

 

Πρόκειται για την προσωπική μαρτυρία του Φάνη Ζωγράφου, ο οποίος εξέτισε ποινή είκοσι χρόνων στη φυλακή (ισόβια).

Μέσα από δικές του αφηγήσεις, καθώς και διηγήσεις «διαβόητων» βαρυποινιτών-συγκρατούμενών του, αποτυπώνονται οι δύσκολες συνθήκες που βίωσαν στις φυλακές, αλλά και των τραυμάτων που ενδεχομένως τους έχουν αφήσει. Επιπλέον, αποκαλύπτονται οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν βγαίνοντας από τη φυλακή (ποινικό μητρώο, κατακραυγή, κ.τ.λ.), αλλά και η ελπίδα που υπάρχει να ενταχθούν στην κοινωνία εφόσον το θέλουν και βοηθηθούν, αξιοποιώντας ο καθένας τους τις ικανότητες που έχει.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ρήγας

Μοντάζ: Δημήτρης Κλάγκος

Ήχος: Αντώνης Κουτελιάς

Μουσική: Spitfire, Αντώνης Αραβαντινός, Δημήτρης Τραμπάκουλας

Παραγωγός: Βαγγέλης Ρήγας

Παραγωγή: Vidi Productions

Συμπαραγωγή: New York College, Greece

Τύπος: Digibeta Έγχρωμο – Ασπρόμαυρο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Διάρκεια: 74′

Έτος Παραγωγής: 2010

Παγκόσμια εκμετάλλευση: Vidi Productions – Βαγγέλης Ρήγας

 

in-out

Βιογραφία

Είναι απόφοιτος του New York College, αριστούχος της Δραματικής Σχολής Ίασμος, Βασίλης Διαμαντόπουλος και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο με γνωστούς σκηνοθέτες όπως Φρ. Τζεφιρέλλι, T. Σουντάνα, Θ. Κινδύνη, Μ. Μαρμαρινό, Κ. Καπελώνη, Γ. Σηφακάκη, Χ. Μανταφούνη, Δ. Πιατά, Δ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σωτήρχου, Λ. Τσίπη, Β. Παπαθεοδώρου και Β. Κατσικονούρη, του οποίου υπήρξε και βοηθός.
Το Τι μέσα, τι έξω… είναι η πρώτη του ταινία.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο με γνωστούς σκηνοθέτες όπως Φρ. Τζεφιρέλλι, T. Σουντάνα, Θ. Κινδύνη, Μ. Μαρμαρινό, Κ. Καπελώνη, Γ. Σηφακάκη, Χ. Μανταφούνη, Δ. Πιατά, Δ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σωτήρχου, Λ. Τσίπη, Β. Παπαθεοδώρου και Β. Κατσικονούρη, του οποίου υπήρξε και βοηθός.
Το Τι μέσα, τι έξω… είναι η πρώτη του ταινία.