Σεμινάριο Ιστορίας & Αισθητικής Κινηματογράφου

Ιστορία Κινηματογράφου

THE WORLD CINEMA D’ AUTEUR / ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Ένα σεμινάριο Ιστορίας του Σινεμά μέσα από το έργο και τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες του κινηματογραφικού κόσμου:

Ταξιδεύουμε στον κόσμο του Κινηματογράφου του Δημιουργού όχι μόνο μέσα από τις ταινίες αλλά και μέσα από τους ίδιους τους Δημιουργούς (Σεναριογράφους, Σκηνοθέτες, Ερμηνευτές, Παραγωγούς, Μουσικούς) και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε από την δική τους Οπτική Γωνία πως ανέπτυξαν την Τέχνη αυτή και πως εφάρμοσαν την κλίση τους με κινηματογραφικούς “κανόνες”. Παράλληλα δίνουμε ραντεβού για να επισκεφτούμε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέσα από τους δημιουργούς.

Εισηγητής:  Παναγιώτης Δενδραμής

Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή, ώρες 21:00 – 23:00 

Διάρκεια: 12 Συναντήσεις (Α’ ΚΥΚΛΟΣ)

Εναρξη: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

O ΠΡΩΤΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ – ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Ο κύκλος αυτός ξεκινάει με την σύγκριση δύο μεγάλων σκηνοθετών σε κάθε μάθημα που προέρχονται από διαφορετικές γενιές, αλλά από την ίδια εθνική κινηματογραφία. Στα 12 πρώτα μαθήματα τα ζευγάρια που θα εξετάσουμε είναι :
ΙΤΑΛΙΑ: Rosselini vs Morreti,
ΣΟΥΗΔΙΑ: Bergman VS Anderson,
ΔΑΝΙΑ: Dreyer vs Trier,
ΓΑΛΛΙΑ: Melville vs Truffaut,
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Hitchcock vs Loach,
ΙΣΠΑΝΙΑ: Bunuel vs Almodovar,
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Fassbinder VA Wenders,
ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Tarkovsky vs Sviakinchev,
ΠΟΛΩΝΙΑ: Polanski vs Kislofski,
ΙΑΠΩΝΙΑ: Akira Kurosava vs Takesi Kitano,
ΗΠΑ: Woody Allen vs Robert Aultman
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Αγγελόπουλος vs Kusturitsa .
Κάθε συνάντηση θα ασχολείται με έναν σκηνοθέτη, και θα μελετά το έργο του, τη φιλοσοφία του, τους βασικούς του συνεργάτες κλπ, και παράλληλα θα τον συγκρίνει με το συμπατριώτη του και τις πολλαπλές επιρροές που ορίζουν και ενώνουν το έργο με τον τόπο που γεννήθηκε. Ο Δεύτερος Κύκλος θα ξεκινήσει τον Φεβουάριο με νέους δημιουργούς και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020.

(Ενημερωθείτε για την Παρουσίαση του Σεμιναρίου από τον ίδιο τον εισηγητή του εντός Σεπτεμβρίου και την προνομιούχα έγκαιρη Προκράτηση Θέσης @ 6937100641)

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ