Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου On Line:

Κλασσικοί Ευρωπαίοι Σκηνοθέτες – Συγκριτική Ανάλυση

Ένα Web σεμινάριο Ιστορίας του Σινεμά μέσα από το έργο και τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες του κινηματογραφικού κόσμου:

Ταξιδεύουμε στον κόσμο του Κινηματογράφου του Δημιουργού όχι μόνο μέσα από τις ταινίες αλλά και μέσα από τους ίδιους τους Δημιουργούς (Σεναριογράφους, Σκηνοθέτες, Ερμηνευτές, Παραγωγούς, Μουσικούς) και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε από την δική τους Οπτική Γωνία πως ανέπτυξαν την Τέχνη αυτή και πως εφάρμοσαν την κλίση τους με κινηματογραφικούς “κανόνες”. Παράλληλα δίνουμε ραντεβού για να επισκεφτούμε τα κομβικά ρεύματα που επέδρασαν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέσα από το έργο των Ευρωπαίων δημιουργών.

Εισηγητής:  Παναγιώτης Δενδραμής

Διάρκεια: 10 Web Συναντήσεις, τις Παρασκευές ώρες 21:15 – 23:45

Εισαγωγική Συνάντηση Γνωριμίας: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έναρξη: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Αξία Σεμιναρίου: 160€ + ΦΠΑ

Πρόγραμμα Μαθημάτων: Τα μαθήματα που περιλαμβάνει ο νέος κύκλος Ιστορίας Κινηματογράφου αποτελούν μια Συγκριτική Ανάλυση με άξονα την Ευρώπη και τον Κινηματογράφο του Δημιουργού (CINEMA D’ AUTEUR)

Αναλυτικά οι 10 συναντήσεις με τον εισηγητή περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

– Ο ιταλικός νεορεαλισμός και οι επίγονοι: Roberto Rosselini, Vittorio de Sica, Luchino Visconti, Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Pier Paolo Pasolini

– Η σκανδιναβική σχολή: Carl Theodor Dreyer, Ingmar Bergman, Roy Anderson,   Dogma ’95.

– Nouvelle Vague: François Truffaut, Jean-Luc Godard, Éric Rohmer, Jacques Rivette, Claude Chabrol, Agnès Varda.

–  Μ. Βρετανία – Η παράδοση του kitchen sink cinema: Tony Richardson, Karel Reisz, John Schlesinger, Lindsay Anderson, Ken Loach, Mike Leigh

– Πολωνία – η σχολή του Λοτζ: Andrzej Wajda, Roman Polański, Krzysztof Kieślowski, Krzysztof Zanussi, Agnieszka Holland.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ