Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου On Line:

Κλασσικοί Ευρωπαίοι Σκηνοθέτες – Συγκριτική Ανάλυση

Ένα Web σεμινάριο Ιστορίας του Σινεμά μέσα από το έργο και τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες του κινηματογραφικού κόσμου:

Ταξιδεύουμε στον κόσμο του Κινηματογράφου του Δημιουργού όχι μόνο μέσα από τις ταινίες αλλά και μέσα από τους ίδιους τους Δημιουργούς (Σεναριογράφους, Σκηνοθέτες, Ερμηνευτές, Παραγωγούς, Μουσικούς) και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε από την δική τους Οπτική Γωνία πως ανέπτυξαν την Τέχνη αυτή και πως εφάρμοσαν την κλίση τους με κινηματογραφικούς “κανόνες”. Παράλληλα δίνουμε ραντεβού για να επισκεφτούμε τα κομβικά ρεύματα που επέδρασαν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέσα από το έργο των Ευρωπαίων δημιουργών.

Εισηγητής:  Παναγιώτης Δενδραμής

Διάρκεια: 10 Web Συναντήσεις, τις Παρασκευές ώρες 21:15 – 23:45

Έναρξη: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αξία Σεμιναρίου: 160€ + ΦΠΑ

Πρόγραμμα Μαθημάτων: Τα μαθήματα που περιλαμβάνει ο νέος κύκλος Ιστορίας Κινηματογράφου αποτελούν μια Συγκριτική Ανάλυση με άξονα την Ευρώπη και τον Κινηματογράφο του Δημιουργού (CINEMA D’ AUTEUR)

Αναλυτικά οι 10 συναντήσεις με τον εισηγητή περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Ευρωπαϊκές κινηματογραφικές σχολές – Β’ κύκλος 

  • Νέος Γερμανικός Κινηματογράφος (Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Wim Wenders, Volker Schlöndorff, Margarethe von Trotta)
  • Τσέχικη Nouvelle Vague (Miloš Forman, Věra Chytilová, Ivan Passer, Pavel Juráček, Jiří Menzel, Jaromil Jireš)
  • Ουγγρική σχολή (Miklós Jancsó, István Szabó, Béla Tarr, Ildikó Enyedi, László Nemes)
  • Μεταπολεμικός Σοβιετικός Κινηματογράφος (Mikhail Kalatozov, Andrei Tarkovsky, Sergei Parajanov, Nikita Mikhalkov, Sergei Bodrov)
  • Το σινεμά της Γιουγκοσλαβίας (Aleksandar Petrović, Dušan Makavejev, Emir Kusturica, Goran Paskaljević, Srđan Dragojević)ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ