Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Photo Lomography Workshop

Το Μικρό Πολυτεχνείο, η Lomography Ελλάδος και ο Γιάννης Βουλγαράκης σε προ(σ)καλούν να λάβεις μέρος στο νέο μας φωτογραφικό εργαστήρι – Workshop που τιτλοφορείται «Let’s be creative with Lomography».

Εισηγητής: Γιάννης Βουλγαράκης

Πρόγραμμα: Οχτώ (8) οχτώ συναντήσεις
Παρουσίαση: Αναμένεται 

Λίγα λόγια για το Special Photo Workshop: Let’s be creative with Lomography:

Στην διάρκεια του εργαστηρίου θα γνωρίσεις τις μηχανές της λομογραφίας και τους 10 κανόνες της , θα μάθεις πώς να τις χρησιμοποιείς και θα μυηθείς στις ιδιαίτερες φωτογραφικές τεχνικές που μπορείς να κάνεις με αυτές.

Σε 10 συναντήσεις θα εξερευνήσεις τα ανεξάντλητα όρια της φωτογραφικής δημιουργίας με την χρήση των παραπάνω αναλογικών μηχανών.

Light painting, masks, light contamination, long exposures, multiple exposures, color flash photography, είναι κάποιες από τις τεχνικές που θα μάθεις. Θα κάνεις λήψεις με instant κάμερες βιώνοντας την αμεσότητα της στιγμιαίας φωτογραφίας.

Για να μην σου σταθεί τίποτα εμπόδιο, η Lomography Ελλάδος και το Μ.Π. θα προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης μιας λομογραφικής μηχανής instant στην διάρκεια του εργαστηρίου.

Στο τέλος θα παρουσιάσεις τα αναλογικά σου έργα σε ένα ομαδικό Φωτογραφικό Happening όλων των συμμετεχόντων σε δημόσιο καλλιτεχνικό χώρο.

Σε περιμένουμε να συμμετέχεις και να νιώσεις και συ την χαρά τις αναλογικής δημιουργικής Φωτογραφίας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΔΩ

Lomography: Πώς άρχισαν όλα;

Στις αρχές του 1990, σπουδαστές στη Βιέννη Αυστρίας, ανακαλύψανε μια μικρή αινιγματική ρωσική φωτογραφική μηχανή, την Automat Lomo Kompakt, και αρχίσανε ένα νέο ύφος καλλιτεχνικής πειραματικής φωτογραφίας με τους φίλους τους, (first unorthodox snapshot cavorting). Η προσέγγισή τους : Να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες (Lomographs) στις πιο απίθανες καταστάσεις και από τις πιο ασυνήθιστες θέσεις, και έπειτα να τις εμφανίζουν όσο το δυνατόν πιο φτηνά. Το αποτέλεσμα ήταν μια πλημμύρα αυθεντικών, ζωηρόχρωμων, τρελών, ιδιότροπων και άγνωστων στιγμιότυπων, εικόνες από πολλούς ανθρώπους και στην συνέχεια όλες οι εικόνες τοποθετημένες σε πάνελ που διαμορφώνουν μια θάλασσα χιλιάδων Lomographs, τα LomoWalls.

Εκθέσεις, interactive projects , events και visuals λαμβάνουν χώρα παγκόσμια με εκατομμύρια lomographic φωτογραφίες και αποτελούσαν από την αρχή ,την πιο σημαντική μορφή επικοινωνίας. Οι εικόνες, που παρέχονται από τις δεκάδες χιλιάδων lomographic φωτογράφων , σε συνδυασμό με τον χώρο , την αρχιτεκτονική της έκθεσης, τα interactive projects και την διεθνή επικοινωνία έχουν γίνει η σφραγίδα των lomographic έργων. Οι παρουσιάσεις διοργανώνονται σε galleries , μουσεία, κλαμπ, μπαρ, καταστήματα, εγκαταλειμμένα κτήρια, πλανητάρια, εργοστάσια ή και σταθμούς, και συνοδεύονται από διαγωνισμούς φωτογραφίας , events με special visuals και μουσική.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ