Διαδραστική Γραφή

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Θυμάται άραγε κανείς την πρώτη φορά που ένιωσε την ανάγκη να γράψει; Θυμάστε, αλήθεια, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πιάσατε για πρώτη φορά μολύβι και χαρτί;

Συναντήσεις: 10

Έναρξη: 4/2/2014

Τα συναισθήματα μας, οι σκέψεις και οι επιθυμίες μας είναι οι αιτίες που γεννούν τη γραφή μας και συνήθως την πρώτη φορά που το μολύβι αρχίζει να τρέχει πάνω στο χαρτί, τρέχουν μαζί του δάκρυα –άλλοτε χαράς, άλλοτε αγάπης και άλλοτε λύπης- και όταν το μολύβι σταματήσει, η ψυχή μας είναι πιο ελεύθερη, πιο ελαφριά και πιο σίγουρη.

Κάθε συγγραφέας σε κάθε βιβλίο του, σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες του δεν μπορεί παρά να τοποθετεί κομμάτια του εαυτού του. Έτσι, τα συναισθήματα, οι επιθυμίες και οι σκέψεις κάθε χαρακτήρα δεν είναι παρά θραύσματα εξομολογητικού λόγου του συγγραφέα.

Έχετε γυρίσει πίσω να κοιτάξετε το πρώτο εξομολογητικό σας κείμενο που γράψατε όταν ήσασταν δέκα τεσσάρων ετών; Το έχετε άραγε συγκρίνει με κάποιο που γράψατε στα δέκα οκτώ ή στα είκοσι;

Η εξομολογητική μας γραφή μπορεί να βελτιωθεί:
Όσο στενότερη επαφή αποκτάμε με τον εσωτερικό μας κόσμο, τόσο καλύτερα μπορούμε να εκφραστούμε.
Όσο περισσότερες τεχνικές γραφής γνωρίζουμε, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η αφήγησή μας.
Όσο πιο πολύ εμβαθύνουμε στα μυστικά της επικοινωνίας, τόσο πιο πολύ μπορούμε να πλησιάσουμε τον αναγνώστη μας.

Μέσα σε μια αρμονική ομάδα, σε ένα πλαίσιο χαλαρό και ασφαλές και σε κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης, μέσα από το παιχνίδι και το γράψιμο, αβίαστα θα διαφαίνονται όλα όσα το κάθε μέλος θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί, όλα όσα θα ήθελε να πει και δεν το έχει κάνει ακόμη. Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή παρέα η γραφή κάθε συμμετέχοντα θα βελτιώνεται και θα γίνεται βαθύτερη μέχρι να ξεπεράσει την εξομολόγηση και να μετατραπεί σε Λογοτεχνία. Η δημιουργία των τμημάτων θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης με τον Συντονιστή, έτσι ώστε οι ομάδες που θα προκύψουν να έχουν κοινές αναζητήσεις. Τον συντονισμό των Εργαστηρίων Διαδραστικής Γραφής  έχει ο Γιώργος Φλωράκης (http//radiopoetry.blogspot.com).

Περισσότερες πληροφορίες στο Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Ασωμάτων 7, Θησείο.Τηλ. 210-3243306