Ποθητός Ντάικος

Ποθητός Ντάικος
Ο Ποθητός Ντάικος στο Μικρό Πολυτεχνείο

Γεννημένος στην Κάλυμνο το 1976 από οικογένεια ναυτικών, ο Ποθητός Ντάικος ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, τελειώνει την σχολή εμποροπλοιάρχων και μπαίνει στα καράβια. Όπως έλεγε ο παππούς: οι ναυτικοί είναι οι καλύτεροι τεχνίτες. Γιατί; “Γιατί είναι μάστορες στην πατέντα”, γιατί έτσι καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και στην μέση του ωκεανού.

Αφήνοντας την θάλασσα το 2004 αφοσιώνεται σε μια τέχνη που μπαίνει τυχαία στην ζωή του. Τα εργαλεία του παππού του φαίνονται χρήσιμα και κατασκευάζει τις πρώτες δερμάτινες θήκες για καπνό που γίνονται ανάρπαστες από φίλους και γνωστούς.

Επί της ουσίας αυτοδίδακτος αλλά ταυτόχρονα μελετητής μιας τέχνης που χάνεται, της κατασκευής χειροποίητων δερματίνων ειδών όπως τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες και σακίδια.

Η γνωριμία του με το Μικρό Πολυτεχνείο είναι κομβική, αφού η ικανότητα του να μεταδώσει τις γνώσεις του στους άλλους αναγνωρίζεται και αξιοποιείται δώδεκα χρόνια μετά το ξεκίνημα του.

Ο ίδιος ενώ διατηρεί μια οργανωμένη κατασκευαστική μονάδα στην Ρόδο, δεν ξεχνά ποτέ τους μικρούς πάγκους εργασίας στο Μοναστηράκι, που του έμαθαν την τέχνη του.