Συναισθηματική Διαλεκτική 5 Συναντήσεις

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Αύγουστος, 2018.

“Το γέλιο βγήκε από τον Παράδεισο”: Με εργαλείο την μέθοδο της συναισθηματικής διαλεκτικής ο Στέλιος Καλαθάς θα μας οδηγήσει βήμα – βήμα σε δρόμους που μόνο η καλή κωμωδία έχει περπατήσει μέσα από παιχνίδια ρόλων που όλοι μας καθημερινά υιοθετούμε. Το νησί θα είναι μόνο η αφορμή…

Πρόγραμμα:

Σχεδιάζουμε ή / και γράφουμε πρώτα μόνοι μας τους ρόλους που θα υποστηρίξουμε με την βοήθεια ενός συντονιστή Δημιουργικής Γραφής. Μετά, τις υπόλοιπες μέρες μαζί με τον Στέλιο Καλαθά στήνουμε τα “Παιχνίδια Ρόλων” με στόχο μια αυτοσχέδια μικρή παράσταση / παρουσίαση του αποτελέσματος που θα επιτύχουμε εμβαθύνοντας στις συναισθηματικές ποιότητες κάθε ρόλου.

Αριθμός Συναντήσεων: 5
Αριθμός Διανυκτερεύσεων: 5 έως 7(προαιρετικά)
Άφιξη: Κυριακή 5 Αυγούστου ή Δευτέρα 6 Αυγούστου
Έναρξη: Δευτέρα 6 Αυγούστου
Λήξη: Παρασκευή 10 Αυγούστου
Αναχώρηση: Σάββατο 11 Αυγούστου ή Κυριακή 12 Αυγούστου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΘΑΣ

Ο Στέλιος Καλαθάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Μ. ΤΡΑΓΚΑ και απόφοιτος της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι και χορό κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με 25 χρόνια συνεχή πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, συμμετείχε ως ηθοποιός σε όλα τα είδη θεάτρου δίπλα σε δασκάλους – σκηνοθέτες στο εθνικό κι ελεύθερο θέατρο. Έχει παίξει σε 7 ταινίες μεγάλου μήκους και 3 μικρού μήκους. Έχει αποσπάσει επαίνους και διακρίσεις για ρόλους που έχει ερμηνεύσει , ενώ έχει βραβευτεί με το βραβείο UNESCO για την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική», την οποία έχει δημιουργήσει και διδάσκει από το 2005.

Είναι μια βιωματική μέθοδος που βασίζεται σε 3 άξονες. Στους δείκτες συναισθηματικής ευφυΐας που μετριούνται και καλλιεργούνται, στο κομμάτι επικοινωνία (μάθε να επικοινωνείς και να διαχειρίζεσαι σωστά όλα αυτά που νιώθεις) και τέλος στη δραματοθεραπεία μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης και των ρόλων.

Η μέθοδος δεν απευθύνεται μόνο σε μελλοντικούς ηθοποιούς, αλλά σε ΟΛΟΥΣ, και στοχεύει στη σωστή διαχείριση κι έκφραση των συναισθημάτων με βάση τους δείκτες Συναισθηματικής Νοημοσύνης και στην αποτελεσματική χρήση των εργαλείων επικοινωνίας.

Η μέθοδος της συναισθηματικής διαλεκτικής διδάσκεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και άλλες περιοχές.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ