Θεατρική βόλτα στο ‘ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ’

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Η αποδόμηση  ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της Δυτικής Κοινωνίας. Το απλό αλλά εφιαλτικό ερώτημα που τίθεται  από τη νομπελίστα συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ είναι τι θα μας έλεγε η Τζάκυ Κέννεντυ Ωνάση αν της επέτρεπαν να μιλήσει.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ  ΘΕΑΤΡΟ
Θέατρο  Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17
& Κυκλάδων
11361-Κυψέλη
Τηλ; 2108656004-2108254600
Φαχ; 210861573
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Το φεγγάρι που ματώνει» του Νίκολας Καζαν
Σε Σκηνοθεσία του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΤΣΗ
Παίζουν οι Ηθοποιοί: ΜΑΡΛΕΝ ΣΑΙΤΗ, ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ
ΜΕΤΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ  ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
Δωρεάν  για τα μέλη του Μ.Π. εφόσον συνοδεύονται από ένα ακόμη θεατή που θα πληρώσει κανονικό εισιτήριο 20 €
ή ένα εισιτήριο στα δύο άτομα. Τιμή εισιτηρίου 20 €
Λίγα  λόγια για το έργο
Στην  σύγχρονη Ν. Υόρκη η Μάνια, μια  λαμπερή, έξυπνη, όμορφη κοπέλα επισκέπτεται με το θείο της έναν φίλο του. Η φαινομενικά αθώα επίσκεψη και γνωριμία καταλήγει σε ένα στυγνό βιασμό μέσα στο διαμέρισμα του φίλου όταν ο θείος με μία πρόφαση αποχωρεί. Η κατάληξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη. ΥΒΡΙΣ. Το έργο όμως δεν τελειώνει με την νίκη του κακού πάνω στο καλό. Θα ήταν απλοϊκό και στοιχειώδες. Μετά την ΥΒΡΗ έρχεται η ΔΙΚΗ
Πράγματι. Η Μάνια  μετά από ένα χρόνο καλεί στο  δικό της σπίτι τώρα τον βιαστή της και τον θείο της για  ένα δείπνο φιλίας και επανασύνδεσης. Εκεί συντελείτε η ΔΙΚΗ.
Ο Καζάν (γνωστός σεναριογράφος του Χόλυγουντ) που ξέρει καλά τους νόμους της δραματουργίας, περιγράφει με μαστοριά και συγγραφική ωριμότητα και κυρίως με αυξημένο ένστικτο δικαιοσύνης τον αγώνα του “καλού” και του “κακού”, της λογικής με το τυφλό ένστικτο. Εάν το κακό δικαιολογεί την παρουσία του μεταφυσικά και έχει τη θέση του στο κοινωνικό μόρφωμα, τότε στο ανθρώπινο κύτταρο υπάρχει και εκείνη η βία που ξεσηκώνεται, εκδικείται, τιμωρεί και φέρνει την ισορροπία στο ανθρώπινο σύμπαν.
Η Μάνια μπορεί να μεταμορφωθεί από αγνό θύμα σε αράχνη και να αποδώσει τα…δέοντα.
Άξιος συνεχιστής του Ο’ Νηλ, του Άρθουρ. Μίλλερ, του Τεν. Γουΐλλιαμς και του Άλμπυ, ο Νίκολας Καζάν γράφει τραγωδία με σύγχρονους ρεαλιστικούς όρους. Γιατί η τραγωδία υπάρχει γύρω μας αλλά και μέσα στον καθένα μας.
Η παράσταση παίζεται από 26 Σεπτεμβρίου 2009 ως 2 Νοεμβρίου 2009 και  για όλες τις παραστάσεις  που ακολουθούν της  Κυριακάτικης θεατρικής  βόλτας (18/10/09 στις 8.00 μ.μ).
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ  ΜΗΧΑΝΗΣ

 

Δευτέρα  7/12/09 «ΤΖΑΚΥ» ΤΗΣ ΕΛΦΡΙΝΤΕ ΓΕΛΙΝΕΚY

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΑΝΑΛΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ “JACKIE”.
Ένας συγκλονιστικός μονόλογος που έρχεται στο  φως στο ελληνικό θέατρο ενσαρκωμένος από την ηθοποιό Σοφία Σεϊρλή, και που όταν θα τελειώσει θα ξέρουμε  τα πάντα για την ηρωίδα και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τα έχουμε ζήσει.
Βιογραφικά στοιχεία από την ιστορία της οικογένειας  Κέννεντυ ανιχνεύονται στην παράσταση  μέσα από μια οπτικο-ακουστική  διαδρομή, ενώ η σκηνοθεσία έχει στηριχθεί σε πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις όπως αυτή του ενδύματος από τον Ρολάν Μπαρτ.
Το θεατρικό πρόσωπο ΤΖΑΚΥ προσεγγίζεται  μέσα από τρεις θεατρικές οπτικές:
Πραγματιστικά (η μεγαλοαστή Ζακλίν Μπουβιέ)
Συμβολικά (σαν  φωτογραφικό είδωλο και απόλυτο  σύμβολο μόδας)
Και ως Δημόσιο  Πρόσωπο (όπως κατασκευάστηκε από τον διεθνή τύπο)
Τη Τζάκυ ερμηνεύει  η Σοφία Σεϊρλή
Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Μετάφραση: Γιώργος  Δεπάστας
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ  ΜΗΧΑΝΗΣ Ακαδήμου 13 (πίσω από το ΙΚΑ της Πειραιώς)
Παραστάσεις από 23/10 έως 29/11 Τετάρτη έως Κυριακή 9μμ Διάρκεια παράστασης 70΄
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Δευτέρα 7/12/09 ώρα 9μμ

 

Για τα μέλη του Μ.Π. ισχύει η προσφορά (με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους στο ταμείο του θεάτρου) να πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο 14€ αν δεν συνοδεύονται και εάν συνοδεύονται να έχουν ατέλεια (0€) και ο συνοδός τους κανονικό εισιτήριο 20€ έως τις 29/11 που θα παίζεται η παράσταση. Ας τονιστεί ότι η “JACKIE” αποτελεί προσωπική ερμηνευτική επιτυχία της ηθοποιού Σοφίας Σειρλή με την οποία το Μ.Π. έχει φέτος τη χαρά να συνεργάζεται στα σεμινάρια Υποκριτικής για αρχαρίους με στόχο το στήσιμο και ανέβασμα παράστασης

 

Μεγάλη προσέλευση σημείωσε η θεατρική βόλτα στην εξαιρετική παράσταση της ηθοποιού Σοφίας Σεϊρλή στο θέατρο “ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ” όπου ερμηνεύει τον μονόλογο που έγραψε η νομπελίστα Ελφρίντε Γέλινεκ “JACKIE”, και που αναφέρεται στη ζωή της Τζάκυ Κέννεντυ Ωνάση. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ στο 2103252998.

Με το πέρας  της παράστασης στο φουαγιέ του θεάτρου η ηθοποιός του έργου Σοφία Σεϊρλή θα συζητήσει με τα μέλη του Μ.Π. για το έργο.

Τη συζήτηση συντονίζουν ο Θράσος Καμινάκης  και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης