Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

Κατερίνα Παλαιοθόδωρου 

Σπουδές

1986-1989: Μαθήματα μουσικής θεωρίας και κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με δάσκαλο στην κιθάρα τον Θ. Τσιπινάκη.

1986-1989: 3ιετής φοίτηση στο τμήμα κεραμικής ΕΟΜΕΧ.

1989-1992: Σπουδές στη παιδοψυχολογία στην Κ.Α.Σ.Ε

1994-1996: Μαθήματα φωνητικής και διαφραγματικής αναπνοής καθώς και ορθοφωνίας με τους  Σπύρο Παυλάκη και Γεωργία Στεργίου.

2000-2002: Μαθήματα ακορντεόν με δασκάλα  την Μ. Νίττη.

2005-2006: Μαθήματα ορθοφωνίας και ανάλυσης ποιημάτων με τον Π.Μοσχολιδάκη.

2006-2008: Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με Δασκάλα την Φιλιώ Επιφανείου και την Αννα Διαμαντοπούλου.

2009: Μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Υμηττού-μαθήματα φωνητικής με τηνΑργυρώ Ιωαννίδου.

2010: Πτυχίο-Δίπλωμα στο σύγχρονο τραγούδι από το Δημοτικό ωδείο Υμηττού.

Σεμινάρια

2006: Σεμινάρια και πτυχίο αυτοματικής γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο, με τον Θράσο Καμινάκη καθώς και αφήγησης παραμυθιού με την κ. Μαράτου.

2006: Σεμινάρια στο θεατρικό παιχνίδι με τον Δάνη Απτόσογλου.

Δραστηριότητες.

Το 1997 έως το 2005 δημιούργησε την Μουσική σκηνή «Μουσικές Σκιές» στο Παγκράτι.Πραγματοποιήθηκαν πλήθος μουσικών σχημάτων και συνεργασιών.

Πήραν χώρο  θεατρικές παραστάσεις  σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα, συνεργασία με τον Άθω Δανέλη σε παραστάσεις καραγκιόζη, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας , ζωγραφικής και κοσμημάτων.

Είχε την οικονομική διεύθυνση, τις δημόσιες σχέσεις και βέβαια εργαζόταν πάντα ως τραγουδίστρια σε συνεργασία όλων αυτών με τον Δ. Μπουσούνη.

*Από το 1994 εργάζεται επαγγελματικά τραγουδώντας, στην Αθήνα και την Επαρχία κι έχει συνεργαστεί  με αρκετούς  καλλιτέχνες.

Ενδεικτική αναφορά:

Μελίνα Κανά,Θοδωρής Κοτονιάς, Αλέξανδρος Εμμανουιλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Μάρθα Φριτζήλα – Λιζέτα Καλημέρη, Μιχάλης Παπαζήσης , Πάρης Περισυνάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Πάνος Ρεντίφης, Δημήτρης Σταματέλος , Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Βαγγέλης Γιαννάκης, Βασίλης Ματζούκης, Μανώλης Δημητριανάκης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Τζώρτζης , ΚώσταςΠαπαδόπουλος, Λευτέρης  Τσάτσης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης και πολλοί άλλοι.

*  Το 2005 ως το 2007 συνεργάστηκε με το μουσικό σχήμα Γκράβιτον.

 Στη μουσική σκηνή «Συρμός» και στο θέατρο «Φούρνος» πραγματοποίησε μαζί τους μουσικό-θεατρικές συναυλίες βασισμένες στο παραμύθι της «Μούτκσα ο ταξιδευτής».

*Με το παραμύθι της η «Δύναμη και ο Έρωτας» έλαβε μέρος στο θεατρικό φεστιβάλ παραμυθιών στο θέατρο «Φούρνος», όπου πήρε το πρώτο βραβείο, με μουσική και στίχους δικούς της. Για το παραμύθι συνεργάστηκε με τους ηθοποιούς, Γεωργία Τσαγκαράκη, Αποστόλη Πελεκάνο, Δημήτρη Χρυσομάλλη και άλλους από την 10μελή θεατρική της ομάδα..

  • Από τον  Φεβρουάριο του 2008 ως το 2010 συνεργάστηκε με το θεατρικό εργαστήρι «ΔΙΑΘΛΑΣΗ» του δήμου Δάφνης  και τον κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο, σκηνοθέτη,συγγραφέα  και ηθοποιό, όπου η ίδια συμμετείχε σαν ηθοποιός και τραγουδίστρια στην παράσταση «Σίβυλλα» κάνοντας και την μουσική επιμέλεια της παράστασης..
  •  Ταυτόχρονα με την μουσικό-θεατρική της ομάδα «Κόκκινη Σβούρα» πραγματοποίησε παραστάσεις με παραμύθια – παιχνίδια σε κείμενο και μουσική δική της, σε σχολεία, νηπιαγωγεία και δήμους της Αττικής..

*   Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο της Βιβλίο από τις εκδόσεις «εν πλω» με τίτλο:

«ο Καρυοθραύστης σώζει τα Χριστούγεννα στο μαγικό κόσμο»  ενώ τον Ιανουάριο του 2010 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της «Οι εποχές της σποράς» από τις εκδόσεις αερόστατο.

  • ¨Έχει παρουσιάσει την δουλειά της στα «Αισχύλεια», στον Ιανό, σε σχολεία, νηπιαγωγεία  και δήμους .
  • Στις θεατρικές περιόδους 2011 και 2012 ανέβηκαν στο θέατρο ‘Διέλευσις’ δύο θεατρικές παραστάσεις με τα παραμύθια της «ο Παντελής και το δακτυλίδι»,» «η χορεύτρια και ο πράσινος Πρίγκηπας» όπως και στην Κολωνία της Γερμανίας που παίχτηκε η θεατρική της παράσταση «Ο Παντελής και το δαχτυλίδι»για τα Ελληνικά σχολεία.
  • 2011-2012:Πραγματοποίησε εμφανίσεις με το μουσικό της σχήμα σε διάφορες σκηνές της Αθήνας για την προώθηση του πρώτου προσωπικού της δίσκου «Με ένα μπλε ποδήλατο» ,όπως και στην μουσική σκηνή Αλλάβαστρον στο φεστιβάλ ‘γυναίκες δημιουργοί’ καθώς και με την Μελίνα Κανά στις παραστάσεις για τους καινούργιους δημιουργούς. Στη μουσική σκηνή Γυάλινο Upstage πραγματοποίησε συναυλίες με τον Ζακ Στεφάνου,Μελίνα Κανά, Μάρθα Φριντζήλα, Θοδωρή Κοτονιά, Μαρία Παπαγεωργίου και Αλέξανδρο Εμμανουιλίδη.
  • 2015 Κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος σε μουσική-στίχους και ενορχήστρωση της ίδιας «Inside» με παραγωγή από την δισκογραφική εταιρία «Μικρός ήρως».
  • 2015-2016 συνεργασία με το μικρό πολυτεχνείο σε σύνθεση τραγουδιών πάνω στο στιχουργικό τμήμα του Γιώργου Ανδρέου και Κώστα Φασουλά.
  • Την σχολική χρονιά 2015-2017 ανέλαβε την θεατρική αγωγή του 6ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.
  • 2017 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα φωνητικής στο ωδείο «Όπερα»
  •  Ζει και εργάζεται ως τραγουδίστρια , κάνοντας μαθήματα φωνητικής –Θεραπευτικής επανατοποθέτησης φωνής τα τελευταία 9 χρόνια καθώς και θεατρική αγωγή σε παιδιά και βιωματική μάθηση στα σχολεία.