Παύλος Παυλίδης School of Lyrics

Παύλος Παυλίδης School Of Lyrics

School Of Lyrics: Στίχος & Αφηγηματικό Τραγούδι

Εισηγητές: Παύλος Παυλίδης & Φωτεινή Λαμπριδη

Συντονίζει ο Θράσος Καμινάκης

Με δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως (Webinar).

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 20:00 – 23:00

Διάρκεια: 7 Συναντήσεις – 21 ώρες

Πιλοτική Web Συνάντηση Γνωριμίας: Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, ώρα 21:00

Έναρξη: Τρίτη  14 Απριλίου 2020, ώρα 20:00

Αξία Σεμιναρίου: 279€

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και η σειρά προτεραιότητας τηρείται στο 2103252998

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο

Το σεμινάριο για το «Αφηγηματικό Τραγούδι» έχει τις ρίζες του σε ένα ομόλογο σεμινάριο για το Παραμυθοτράγουδο που έγινε εν όψει ενός διαγωνισμού για νέους δημιουργούς πριν μερικά χρόνια στην Μικρή Άρκτο. Πολλοί από τους νεους στιχουργούς του Μικρού Πολυτεχνείου είχαν ζητήσει τότε να διοργανωθεί έμα σεμινάριο όπου θα ασκηθούν στο να γράφουν Έμμετρες Ιστορίες σαν μικρά διηγήματα που να μπορούν να μελοποιηθούν.

Το Μικρό Πολυτεχνείο έκρινε πως ένας από τους πιο ικανούς εκπροσώπους του είδους “Story Telling by Lyrics” στην ελληνική μουσική σκηνή είναι ο Παύλος Παυλίδης. Ήταν μεγάλη χαρά που ο Παύλος δέχτηκε την πρόσκληση / πρόκληση για ένα τέτοιο σεμινάριο με γραφιάδες που έχουν περάσει από ένα επίπεδο εκπαίδευσης σε ένα δημιουργικό παρόν αλλά έχουν την ανάγκη της επιμορφωτικής διαδικασίας μέσα από ένα MASTERCLASS.

Το εργαστήριο σκοπεύει να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες πως να ολοκληρώνουν έμμετρες ιστορίες. Πρόθεση του Εργαστηρίου, ο καθένας από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσει το δικό του έμμετρο αφηγηματικό έργο που θα αποτελείται από έμμετρες κατά προτίμηση ιστορίες ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την χαρά στο τέλος αυτής της δημιουργικής σύμπλευσης να τις ακούσουν να γίνονται τραγούδια. Τραγούδια που θα αναζητήσουν το καθε ένα το δικό του κοινό.

Τα Web μαθήματα έχουν ήδη δοκιμαστεί με τον Παύλο και την Φωτεινή με εξαιρετικά αποτελέσματα κι έτσι η παρούσα συνθήκη μας βρίσκει πανέτοιμους να συνεργαστούμε και με τους φίλους που εξ αποστάσεως μόνο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην παρέα μας.

 

Για την Ιστορία των Σεμιναρίων Στίχου στο Μικρό Πολυτεχνειο:

Το σεμινάριο «ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» ξεκίνησε από το Δεκέμβριο 2007 και το έχουν παρακολουθήσει ως τώρα εκατοντάδες νέοι στιχουργοί ή άνθρωποι που αγαπούν να εκφράζονται με στίχο. Η δραστήρια κοινότητα των Στιχουργών του Μικρού Πολυτεχνείου από το 2010 διοργανώνει το περιοδικό μουσικό φεστιβάλ “Νέοι Στιχουργοί στο Φως” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τα εκπαιδευτικό αυτό πλαίσιο ονομάζεται πια “Μικρό Μουσικό Σχολείο”. Όλα ξεκίνησαν όταν τον συντονισμό ανέλαβε ο Θράσος Καμινάκης και την εποπτεία η Δήμητρα Γαλάνη από το 2008 έως το 2011. Από το 2012 έως τον Μάϊο του 2017 ανέλαβε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ από το 2015, το Μικρό Πολυτεχνείο φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα συνεργάτες όπως η Λίνα Νικολακοπουλου (Αυτόματη Γραφή), η Μελίνα Τανάγρη (Ψυχοδυναμική Γραφή) και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης. Παρόντες σταθερά στο Μικρό Μουσικό Σχολείο οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς (Στιχοποίηση) και Φωτεινή Λαμπρίδη (Κύκλοι Τραγουδιών), οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς, Νίκος Κολλάρος & Κώστας Χατζόπουλος (Ρυθμολογία), ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Φλωράκης και άλλοι.  Πρόσφατ νέοι συνεργάτες συντόνισαν τα τμήματα για προχωρημένους πάνω στο αντικείμενο, όπως ο συνθέτης Νίκος Αντύπας, ο τραγουδοποιος Νίκος Ζούδιαρης, ο παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης ενώ ο Παντελής Θαλασσινός, ο Νότης Μαυρουδής αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Παυλίδης,  ήταν επισκέπτες στα σεμινάρια του Κώστα Φασουλά.

Με τα Εργαστήρια Στίχου του ΜΠ έχουν συνεργαστεί οι: Ληδα Χαλκιαδάκη, Μαρίζα Κωχ, Οδυσσέας Ιωάννου, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ανδρέας Θωμόπουλος, Κυριάκος Ντούμος, Γιώργος Στεφανακίδης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Φάμελος, Απόστολος Ρίζος, Αδριανός Νόνης, Ηλίας Βαμβακούσης,  Δημήτρης Μητσοτάκης (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), Θοδωρής Κοτονιάς (ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ), Δημήτρης Αποστολάκης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αφροδίτη Μάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Άρης Δαβαράκης, Ισαάκ Σούσης, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Λεοντής, Τάνια Τσανακλίδου, Αγαθή Δημητρούκα, Ελένη Ζιώγα, Παρασκευάς Καρασούλος και οι αείμνηστοι: Αρλέτα, Μανώλης Ρασούλης, Μάνος Ελευθερίου, Θάνος Μικρούτσικος.

Την Περίοδο 2012-2016 πολλοί μαθητές του Μικρού Μουσικού Σχολείου διακρίθηκαν στην ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ & στην ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ της Μικρής Αρκτου, ενώ η κοινότητα των στιχουργών και μουσικών του Μικρού Πολυτεχνείου διοργάνωσε με επιτυχία συναυλίες στο Booze Coperativa, στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, στη Σφίγγα και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που έφεραν ως πολιτιστικές δράσεις τον τίτλο Νέοι Στιχουργοί στο Φως με την υποστήριξη πολλών σύγχρονων δημιουργών. Σε κυκλοφορία βρίσκονται πλέον και τα 2 νέα μουσικό cd “Νεοι Στιχουργοί στο Φως και “16 Γάμοι για μιαν Αγάπη” παραγωγής του Μικρού Πολυτεχνείου και της Δισκογραφικής Μικρός Ήρως με πρωτότυπα τραγούδια.

Δείτε και εδώ.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ