Ο Παύλος Παυλίδης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Παύλος Παυλίδης στο Μικρό Πολυτεχνείο

“Στίχος & Αφηγηματικό Τραγούδι”

Εισηγητές: Παύλος Παυλίδης & Φωτεινή Λαμπριδη

Συντονισμός: Θράσος Καμινάκης

Χώρος Διεξαγωγής: χώρος τέχνης “- ισμός” Τριπτολέμου 7 Γκάζι

Συναντήσεις: κάθε Τρίτη από 21 Ιανουαρίου για 11 + 2 εισαγωγικές συνεδρίες

Ώρες Διεξαγωγής Μαθημάτων: κάθε Τρίτη 20:00 – 23:00

Εισαγωγικές Συνεδρίες τις Τρίτες 10 Δεκεμβρίου 2019 & 14 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:30 -20:00 με ελεύθερη είσοδο μετά από Ενημέρωση στο 2103243306

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο

Το σεμινάριο για το «Αφηγηματικό Τραγούδι» έχει τις ρίζες του σε ένα ομόλογο σεμινάριο για το Παραμυθοτράγουδο που έγινε εν όψει ενός διαγωνισμού για νέους δημιουργούς πριν μερικά χρόνια στην Μικρή Άρκτο. Πολλοί από τους νεους στιχουργούς του Μικρού Πολυτεχνείου είχαν ζητήσει τότε να διοργανωθεί έμα σεμινάριο όπου θα ασκηθούν στο να γράφουν Έμμετρες Ιστορίες σαν μικρά διηγήματα που να μπορούν να μελοποιηθούν.

Το Μικρό Πολυτεχνείο έκρινε πως ένας από τους πιο ικανούς εκπροσώπους του είδους “Story Telling by Lyrics” στην ελληνική μουσική σκηνή είναι ο Παύλος Παυλίδης. Ήταν μεγάλη χαρά που ο Παύλος δέχτηκε την πρόσκληση / πρόκληση για ένα τέτοιο σεμινάριο με γραφιάδες που έχουν περάσει από ένα επίπεδο εκπαίδευσης σε ένα δημιουργικό παρόν αλλά έχουν την ανάγκη της επιμορφωτικής διαδικασίας μέσα από ένα MASTERCLASS.

Το εργαστήριο σκοπεύει να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες πως να ολοκληρώνουν έμμετρες ιστορίες. Πρόθεση του Εργαστηρίου, ο καθένας από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσει το δικό του έμμετρο αφηγηματικό έργο που θα αποτελείται από έμμετρες κατά προτίμηση ιστορίεςώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την χαρά στο τέλος αυτής της δημιουργικής σύμπλευσης να τις ακούσουν να γίνονται τραγούδια. Τραγούδια που θα αναζητήσουν το καθε ένα το δικό του κοινό.

Προγραμματισμός:

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (κρατήσεις στο 6937100641):

  • 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019: Ανοιχτή Συνάντηση Γνωριμίας με συζήτηση υποψηφίων με τον Παύλο Παυλίδη για το ύφος των Εργαστηρίων στον Χώρο Τέχνης -ισμός στο Γκάζι.
  • 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Εισαγωγική συνάντηση με Θράσο Καμινάκη και Φωτεινή Λαμπρίδη για την οργάνωση της ύλης των εργαστηρίων και την ένταξη των υποψηφίων στο σεμινάριο. Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 7 στο Θησείο και ώρα 18:30 – 20:00.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ κάθε Τρίτη από 20:00 εώς 23:00:

21/01/2020 επίσημη Έναρξη με τον Παύλο Παυλίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

28/01/2020 μάθημα με την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

04/02/2020 μάθημα με τον Παύλο Παυλίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

11/02/2020 μάθημα με την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

18/02/2020 μάθημα με τον Παύλο Παυλίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

25/02/2020 μάθημα με την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

03/03/2020 μάθημα με τον Παύλο Παυλίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

10/03/2020 μάθημα με την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

17/03/2020 μάθημα με τον Παύλο Παυλίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

24/03/2020 μάθημα με την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι)

31/03/2020 απολογισμός με τον Παύλο Παυλίδη και την Φωτεινή Λαμπρίδη (χώρος τέχνης “-ισμός” στο Γκάζι )

Για την Ιστορία των Σεμιναρίων Στίχου στο Μικρό Πολυτεχνειο:

Το σεμινάριο «ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» ξεκίνησε από το Δεκέμβριο 2007 και το έχουν παρακολουθήσει ως τώρα εκατοντάδες νέοι στιχουργοί ή άνθρωποι που αγαπούν να εκφράζονται με στίχο. Η δραστήρια κοινότητα των Στιχουργών του Μικρού Πολυτεχνείου από το 2010 διοργανώνει το περιοδικό μουσικό φεστιβάλ “Νέοι Στιχουργοί στο Φως” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τα εκπαιδευτικό αυτό πλαίσιο ονομάζεται πια “Μικρό Μουσικό Σχολείο”. Όλα ξεκίνησαν όταν τον συντονισμό ανέλαβε ο Θράσος Καμινάκης και την εποπτεία η Δήμητρα Γαλάνη από το 2008 έως το 2011. Από το 2012 έως τον Μάϊο του 2017 ανέλαβε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ από το 2015, το Μικρό Πολυτεχνείο φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα συνεργάτες όπως η Λίνα Νικολακοπουλου (Αυτόματη Γραφή), η Μελίνα Τανάγρη (Ψυχοδυναμική Γραφή) και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης. Παρόντες σταθερά στο Μικρό Μουσικό Σχολείο οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς (Στιχοποίηση) και Φωτεινή Λαμπρίδη (Κύκλοι Τραγουδιών), οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς, Νίκος Κολλάρος & Κώστας Χατζόπουλος (Ρυθμολογία), ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Φλωράκης και άλλοι.  Πρόσφατ νέοι συνεργάτες συντόνισαν τα τμήματα για προχωρημένους πάνω στο αντικείμενο, όπως ο συνθέτης Νίκος Αντύπας, ο τραγουδοποιος Νίκος Ζούδιαρης, ο παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης ενώ ο Παντελής Θαλασσινός, ο Νότης Μαυρουδής αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Παυλίδης,  ήταν επισκέπτες στα σεμινάρια του Κώστα Φασουλά.

Με τα Εργαστήρια Στίχου του ΜΠ έχουν συνεργαστεί οι: Ληδα Χαλκιαδάκη, Μαρίζα Κωχ, Οδυσσέας Ιωάννου, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ανδρέας Θωμόπουλος, Κυριάκος Ντούμος, Γιώργος Στεφανακίδης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Φάμελος, Απόστολος Ρίζος, Αδριανός Νόνης, Ηλίας Βαμβακούσης,  Δημήτρης Μητσοτάκης (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), Θοδωρής Κοτονιάς (ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ), Δημήτρης Αποστολάκης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αφροδίτη Μάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Άρης Δαβαράκης, Ισαάκ Σούσης, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Λεοντής, Τάνια Τσανακλίδου, Αγαθή Δημητρούκα, Ελένη Ζιώγα, Παρασκευάς Καρασούλος και οι αείμνηστοι: Αρλέτα, Μανώλης Ρασούλης, Μάνος Ελευθερίου, Θάνος Μικρούτσικος.

Την Περίοδο 2012-2016 πολλοί μαθητές του Μικρού Μουσικού Σχολείου διακρίθηκαν στην ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ & στην ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ της Μικρής Αρκτου, ενώ η κοινότητα των στιχουργών και μουσικών του Μικρού Πολυτεχνείου διοργάνωσε με επιτυχία συναυλίες στο Booze Coperativa, στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, στη Σφίγγα και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που έφεραν ως πολιτιστικές δράσεις τον τίτλο Νέοι Στιχουργοί στο Φως με την υποστήριξη πολλών σύγχρονων δημιουργών. Σε κυκλοφορία βρίσκονται πλέον και τα 2 νέα μουσικό cd “Νεοι Στιχουργοί στο Φως και “16 Γάμοι για μιαν Αγάπη” παραγωγής του Μικρού Πολυτεχνείου και της Δισκογραφικής Μικρός Ήρως με πρωτότυπα τραγούδια.

Δείτε και εδώ.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ