“Στο Ξέφωτο 2…” με τον Νίκο Ζούδιαρη (2018 -19)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠ’ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝΕ…

Μια σειρά οκτώ συναντήσεων για την Ποίηση, τον Στίχο, το Τραγούδι

με τον Νίκο Ζούδιαρη

Στο «ξέφωτο», εκεί που ζουν οι Ποιητές που απ’ τα σκοτάδια φτάνουνε. Ισχύει πως γίνεται ένας Δεύτερος Κύκλος μαθημάτων μετά από το 2017 -18 που πρωτόγινε;;; Ναι!

Και είπατε Ποιητές;;; Αποτελεί παραπληροφόρηση πως τα όντα αυτά είναι κάτοικοι του σκότους. Όχι. Στα σκοτάδια πηγαινοέρχονται, κάπως πως σαν ευπρόσδεκτοι επισκέπτες, σαν δικαιούχοι. Αλλόκοτοι ερμηνευτές, αλιείς αγνώστων στιγμάτων, κάτοχοι της τέχνης να αφανίζονται μέσα τους, με την ανεξήγητη αρμοδιότητα να φέρνουν «στο ξέφωτο», εδώ, «άλλους κόσμους», εδώ, στην ασταθή βεβαιότητα του ανθρώπου περί του πραγματικού.

Εδώ, με τα άυλα παιγνίδια μας, λόγια και νότες, αναζητώντας το δικό μας «ξέφωτο», στιγμή- στιγμή θα διανύσουμε μαζί  αυτόν τον χειμώνα έως την επερχόμενη άνοιξη.

« […] Ενοχλώ;

 Όχι, ελάτε. Προς τι τόση ταραχή;

 Απόψε κάτι έγινε στον κήπο…

 Αν είναι δυνατόν!

 Από αύριο η ζωή μας θ’ αλλάξει τελείως!

 Λέτε; »

                                                                                       Με αγάπη

                                                                                   Νίκος Ζούδιαρης

Και εννέα πρακτικά σημεία ΕΠΑΦΗΣ.

  1. Το τμήμα αφορά σε όσους γράφουν Λόγια για Τραγούδι ή Νότες που χωράνε πάνω τους Λόγια.
  2. Δεν διακρίνει σε αρχάριους ή προχωρημένους, μόνο σε παθιασμένους ή μη.
  3. Δεν κοιτάει ηλικίες – οι ποιητές παντού ανά τον κόσμο «στο ξέφωτο» είναι χωρίς ηλικία.
  4. Ταυτόχρονα ενώνει Εραστές του Λόγου και Εραστές της Μουσικής και τους αντιμετωπίζει όπως οι ίδιοι θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν, κάποτε τον εαυτό τους, δλδ επαγγελματικά.
  5. Οι συναντήσεις μας θα ξεκινήσουν από τις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν (κάθε δεύτερη Τετάρτη, βράδυ) για όλους τους σκοτεινούς μήνες του Χειμώνα.
  6. Στο τέλος Μαρτίου θα εκβάλουν μετά από 8 ασκήσεις που θα έχουν δεχτεί οι συμμετέχοντες σε ένα οκτασέλιδο έργο για τον καθένα που θα μπορούσε να ονομαστεί και «Μια μικρή Μονογραφία για το Ξέφωτο».
  7. Οι συναντήσεις θα είναι βραδινές και θα τελειώνουν πριν περάσει το τελευταίο τραίνο…
  8. Μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα θα φιλοξενεί τις αναθέσεις των ασκήσεων, αλλά και τις εργασίες των συμμετεχόντων όπως και τα σχόλια των εισηγητών, βοηθώντας εκείνους που μπορεί να χάσουν ένα μάθημα ή παρακολουθούν εξ αποστάσεως κατά το πλείστον.
  9. Στις 7 Νοέμβρη θα βρεθούμε όλοι μαζί στις 9μμ στο Θησείο που θα διεξάγεται το μάθημα για να αναγνωρίσουμε τι θα μπορούσε να μας ενώνει σε αυτό το Ξέφωτο.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ