Σεμινάρια Τέχνης online 2020

Άμεσες Ενάρξεις στα νέα Σεμινάρια online και Μαθήματα Τέχνης.

Το Μικρό Πολυτεχνείο παρουσιάζει τον νέο κύκλο Webinars of Art με διαδικτυακά δίμηνα μαθήματα σε όλους τους τομείς των τεχνών. Συντονιστείτε άμεσα στο 210.325.2998 και στο 210.324.3306 για να ενταχθείτε έγκαιρα στους νέους κύκλους από 26/3.
Tα μαθήματα που συνεχίζονται κανονικά εξ αποστάσεως και τα νέα σεμινάρια webinars που ανοίγουν από το τέλος Μαρτίου 2020 θα τα βρείτε όλα στο site με το όνομα του μαθήματος που πρόκειται ή ενδιαφέρεστε κάθε φορά να παρακολουθήσετε.
Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε ΚΑΙ τηλεφωνικώς κάθε ερώτημα και να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.
Ας συνεργαστούμε όλοι και είναι βέβαιο πως θα κατορθώσουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πολύ δημιουργική και στις νέες συνθήκες.

 

Νέα online σεμινάρια Τέχνης 2020:

7 ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ με την Λίνα ΝικολακοπούλουΦωτογραφίας και ΣκηνογραφίαςMake – up και Κοπτικής-Ραπτικής, Ραδιοφώνου και Ορθοφωνίας, Φωτισμών Θεάτρου και Εικονοληψίας ΚινηματογράφουΠοίησης, Στιχουργικής, Δημιουργικής Γραφής, Fashion Design, 6 Μικρές Ιστορίες Τέχνης, Φωνητικής, Βιωματικής ΓραφήςΣπουδής στο λάδι – ζωγραφικής, Στιχουργικής με τον Παύλο Παυλίδη και η Δημιουργική Γραφή της Κυριακής.

Ενημερωθείτε για τα ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας.

Ακολουθεί αναλυτικό ημερολόγιο ενάρξεων των σεμιναρίων ανά ημέρα και ώρα κάθε μήνα.

seminaria-online
Δευτέρα/06 Απριλίου 2020
Τρίτη/07 Απριλίου 2020
 • Φωτισμοί Θεάτρου Web (Εισαγωγικό Μάθημα)

  Τρίτη/07 Απριλίου 2020 | 6:00 μμ - 8:00 μμ Τοποθεσία:

  Φωτισμοί Θεάτρου (και On line και Live) 

  Ένα από τα εκφραστικά μέσα του θεάτρου είναι το φως. Με το φως δημιουργούμε ατμόσφαιρες, οριοθετούμε χώρους, υπογραμμίζουμε συναισθήματα, κατευθύνουμε την προσοχή του θεατή. Ο Σχεδιαστής Φωτισμών καλείται να «ντύσει» με φως την θεατρική παράσταση και να συμμετέχει δημιουργικά στην σκηνική σύνθεση.  

  Εισηγήτρια: Μελίνα Μάσχα

  Αξία Σεμιναρίου: 279€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

 • Μουσικό Web Radio (Πιλοτική Συνάντηση Γνωριμίας)

  Τρίτη/07 Απριλίου 2020 | 6:30 μμ - 9:00 μμ Τοποθεσία:

  Μουσικό Web Radio 

  Ακούμε Μουσική – Κατανοούμε τη Μουσική – Κατανοούμε τον εαυτό μας μέσα από τη μουσική Ακούμε πολύ συχνά μουσική, ορισμένοι από εμάς, ακόμη και ολόκληρη την ημέρα. Πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε όμως, ποια είναι τα πράγματα που συγκρατούμε, πώς βιώνουμε τη μουσική και ΄τι μαθαίνουμε γι’ αυτήν; Το εξ αποστάσεως εργαστήρι θα ασχοληθεί με τον τρόπο που ακούμε μουσική και τον τρόπο που την προσλαμβάνουμε. Έχει ως στόχο μέσα από τη συνεχή χρήση παραδειγμάτων να συμβάλει αποφασιστικά στο άνοιγμα των μουσικών μας οριζόντων, στην κατανόηση και αποδοχή των μουσικών μας προτιμήσεων αλλά και στη δημιουργία κριτηρίων σχετικά με το τι αποτελεί καλή μουσική. 

  Εισηγητής: Γιώργος Φλωράκης

  Αξία Σεμιναρίου: 50€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Παρασκευή/10 Απριλίου 2020
 • Ιστορία Κινηματογράφου On Line (Έναρξη)

  Παρασκευή/10 Απριλίου 2020 | 8:00 πμ - 10:30 πμ Τοποθεσία:

  Ιστορία Κινηματογράφου On Line

  Ένα σεμινάριο Ιστορίας στα 4 σημεία του ορίζοντα του κινηματογραφικού κόσμου 
  Ταξιδεύουμε στον κόσμο μέσα από τις ταινίες. Γνωρίζουμε χώρες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τις κινηματογραφίες τους. 

  Εισηγητής: Παναγιώτης Δενδραμής

  Αξία Σεμιναρίου: 124€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

 • Παύλος Παυλίδης School of Lyrics (Πιλοτικό Webinar)

  Παρασκευή/10 Απριλίου 2020 | 9:00 μμ - 10:30 μμ Τοποθεσία:

  Παύλος Παυλίδης School of Lyrics

  School Of Lyrics “Στίχος & Αφηγηματικό Τραγούδι”

  Το σεμινάριο για το «Αφηγηματικό Τραγούδι» έχει τις ρίζες του σε ένα ομόλογο σεμινάριο για το Παραμυθοτράγουδο που έγινε εν όψει ενός διαγωνισμού για νέους δημιουργούς πριν μερικά χρόνια στην Μικρή Άρκτο. Πολλοί από τους νέους στιχουργούς του Μικρού Πολυτεχνείου είχαν ζητήσει τότε να διοργανωθεί ένα σεμινάριο όπου θα ασκηθούν στο να γράφουν Έμμετρες Ιστορίες σαν μικρά διηγήματα που να μπορούν να μελοποιηθούν.

  Εισηγητές: Παύλος Παυλίδης & Φωτεινή Λαμπριδη 
  Συντονισμός: Θράσος Καμινάκης

  Αξία Σεμιναρίου: 279€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Σάββατο/11 Απριλίου 2020
 • Αριθμολογία a Weekend On Line (Έναρξη)

  Σάββατο/11 Απριλίου 2020 | 11:00 πμ - 2:00 μμ Τοποθεσία:

  Αριθμολογία a Weekend On Line

  ΟΙ 9 ΑΡΙΘΜΟΙ & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ: ένα εργαστήριο για να μυηθούμε στην Πυθαγόρεια σκέψη για τους 9 Αριθμούς και την σημασία τους ως γενέθλιες συνιστώσες της ζωής μας. Θα μάθουμε πολλά για μας, για τους καθημερινούς μας ρόλους και για το «Παραμύθι» της Τυχερής μας Ώρας όπως ο Πυθαγόρας το κληροδότησε στους μεταγενέστερους. Μην ξεχνάτε πως σε μια τυχερή στιγμή οφείλουμε την ύπαρξή μας.

  Εισηγητής: Θράσος Καμινάκης

  Αξία Σεμιναρίου: 75€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Δευτέρα/13 Απριλίου 2020
 • Κοπτική Ραπτική Web (Πιλοτική Συνάντηση Γνωριμίας)

  Δευτέρα/13 Απριλίου 2020 | 5:00 μμ - 7:30 μμ Τοποθεσία:

  Κοπτική Ραπτική Web

  Η Δομή του Εργαστηρίου: Με ελάχιστα υλικά ραπτικής και με ενθουσιασμό, σε ένα κύκλο 8 συναντήσεων, συνδυάζουμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική, μαθαίνοντας να δημιουργούμε τα δικά μας ρούχα στα δικά μας μέτρα, αλλά και αυτά των φίλων μας. Και όλα αυτά μέσα από μια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει διάδραση και εμπλουτισμένη γνώση πάνω στο Πατρόν.

  Εισηγήτρια: Αναστασία Γαυγιωτάκη

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Τετάρτη/15 Απριλίου 2020
 • Η μουσική επιμέλεια (Cinema & theater Web Workshop) Έναρξη

  Τετάρτη/15 Απριλίου 2020 | 6:00 μμ - 8:30 μμ Τοποθεσία:

  Η μουσική επιμέλεια (Cinema & theater Web Workshop)

   Η μουσική επιμέλεια μιας θεατρικής παράστασης είναι η φροντίδα για το μουσικό ή το ηχητικό περιεχόμενο της. Η μουσική σε μια θεατρική παράσταση είναι ο βασικός συναισθηματικός φορέας των μηνυμάτων του έργου. Είναι άλλος ένας ηθοποιός που ανεβαίνει στη σκηνή, μιλάει και δρα. 

  Εισηγητής: Νίκος Κολλάρος

  Αξία Σεμιναρίου: 186€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Παρασκευή/17 Απριλίου 2020
 • Βιωματικό Cyber Theatre on line (Πιλοτικό Webinar)

  Παρασκευή/17 Απριλίου 2020 | 6:30 μμ - 8:30 μμ Τοποθεσία:

  Βιωματικό Cyber Theatre on line

  Το θέατρο είναι η βασική και φυσική ενασχόληση του ανθρώπου, καθώς ελκύεται από το παιχνίδι ρόλων, κάτι που ασυνείδητα μαθαίνουμε κι εξασκούμε σ όλη μας τη ζωή. Βαθύτερος στόχος του είναι η γνώση του εαυτού μας και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο μάθησης των κοινωνικών δεξιοτήτων και διευκολύνει στην συναισθηματική εξέλιξη, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την επινόηση, την σωματική έκφραση, την φαντασία, τον λόγο, την φωνή και την σκέψη...

  Συντονιστής: Θράσος Χριστόπουλος

  Αξία Σεμιναρίου: 186€

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Δευτέρα/04 Μαΐου 2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Παρουσίαση Σεμιναρίου είναι η ημέρα που ο εισηγητής έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ενδιαφερόμενους για το αντικείμενο που διδάσκει και τους ενημερώνει για το πρόγραμμα του Σεμιναρίου του.

Ανοιχτό μάθημα είναι εκείνο όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει ως επισκέπτης χωρίς κόστος, καθαρά διερευνητικά. Σύμφωνα με τις προθέσεις κάθε δασκάλου ένα τέτοιο μάθημα μπορεί να προηγείται ή να έπεται ενός εισαγωγικού μαθήματος και αυτό εξαρτάται από τη φύση της διδακτέας ύλης.

Το Αυτοτελές Μάθημα είναι ή ένα Ανοιχτό Μάθημα όπως παραπάνω, ή ένα Κανονικό μάθημα που λόγω του χαρακτήρα του σεμιναρίου μπορεί να μην χρειαστεί πρότερη ή επόμενη παρακολούθηση για να ολοκληρωθεί η ύλη του.

To Bonus αυτόνομο μάθημα λειτουργεί ως συνεδρία – δώρο και δεν απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση.

Εισαγωγικό μάθημα ή «μάθημα 0» είναι εκείνο που όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει επίσης διερευνητικά εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και με το πέρας του να προβεί (ή όχι) στην εγγραφή του στο σεμινάριο. Το μάθημα αυτό συνήθως συνυπολογίζεται στην διάρκεια του σεμιναρίου. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μικρού Πολυτεχνείου, κάποια Εισαγωγικά Μαθήματα να επιτρέψει να λειτουργήσουν και ως Ανοιχτά.

Επίσημη Έναρξη είναι η ημέρα που για κάθε σεμινάριο ορίζει την αρχή και τη διάρκειά του.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ