Αλιείς Μαργαριταριών στις Θάλασσες της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ: Το εργαστήριο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ είναι ένα Σχολείο Μυθοπλασίας που απευθύνεται σε όσους θέλουν να είναι δημιουργικοί αναγνώστες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και να εμπνευστούν από αυτούς που τολμάνε να γράψουν επινοημένες ιστορίες. Η οργανωμένη ανθρώπινη αφηγηματική δραστηριότητα αποθηκεύεται εδώ και αιώνες στα βιβλία. Προϊόντα της ανάγνωσης της ζωής, τα βιβλία διαιωνίζουν την ανθρώπινη πνευματικότητα και εγγυώνται τον διαχρονικό διάλογο ανάμεσα στις εποχές και στις ιδέες τους. Μεγαλώσαμε μέσα και χάρη σ’ αυτό το διάλογο. Τελικά μήπως η βιβλιοφιλία μας είναι η αντανάκλαση της φιλίας των βιβλίων για τους αθέατους, μελλοντικούς αναγνώστες τους;

Εισηγητής: Φώτης Βλαστός

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής web & live

Πρόγραμμα: κάθε δεύτερη Πέμπτη

Ανοιχτό Μάθημα δια ζώσης τμήματος: 29/9/2022, με έναρξη στις 13/10/2022 (sold out)

Ανοιχτό Μάθημα διαδικτυακού τμήματος: 6/10/2022, με έναρξη στις 20/10/2022

Ώρες διαδικτυακού: 21:00 – 23:30 & Ώρες live: 21:00 – 23:30

Διάρκεια: 8 Συναντήσεις, 20 ώρες σπουδής και διάδρασης

Κόστος: 250€ + ΦΠΑ

Για εγγραφές έως τέλος Αυγούστου, έκπτωση 10% στα δίδακτρα

Για τον χαρακτήρα του BOOKLAB:

Το CLUB του BOOKLAB ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών και φέρνει τα βιβλία πιο κοντά στα μέλη του. Πέρα από τη σχολαστική αποθησαύριση της γνώσης, τα βιβλία μαρτυρούν για την περιπέτεια και τους μαιάνδρους του ανθρώπινου νου. Γράφτηκαν από ανθρώπους εξίσου ανυπεράσπιστους μπροστά στα αινίγματα του καθημερινού βίου με μας. Οι αλήθειες τους, οι τεχνικές τους, οι αστοχίες τους, αφορούν όσους από μας ενδιαφέρονται για την ανάγνωση και το γράψιμο. Τα βιβλία μας μιλούν κι εμείς μιλάμε για βιβλία μέσα στο γόνιμο και συντροφικό περιβάλλον που χρόνια χαρακτηρίζει το ΜΠ.
ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Οι συναντήσεις ανάγνωσης μετατρέπονται σε μαθήματα για την πρακτική εισαγωγή στη Μικρή ή τη Μεγάλη Φόρμα (Μυθιστόρημα ή Project Μυθοπλασίας – Σειρά Διηγημάτων πάνω σε ενιαίο άξονα). Έτσι το Booklab δεν είναι απλά ένα σεμινάριο σχετικό με την αφήγηση, είναι το άνοιγμα της ζωής μας σ’ αυτήν.

Αναλυτικότερα:

  • Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο Φώτης Βλαστός προτείνουν ένα σεμινάριο γνώσης και συγγραφικού βιώματος για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
  •  Πρόκειται για μια επίσκεψη στη ζωή και στο έργο σημαντικών Ευρωπαίων συγγραφέων – με αναφορές στις ιστορικές, κοινωνικές και πνευματικές συγκυρίες που τους καθόρισαν και καθορίστηκαν από αυτούς.
  • Ακολουθώντας μια χρονολογική σειρά, κάθε συνάντηση θα είναι μια ξενάγηση σε έναν σημαντικό συγγραφέα και στην εποχή του.
  • Ιδέες, πνευματικά και αισθητικά ρεύματα, τεμνόμενες βιογραφίες, επιδραστικά κείμενα, εικόνες και ήχοι από ένα παρελθόν που καθόρισε το παρόν μας.
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφουγκραστούν την πνευματική Ευρώπη, να επιμορφωθούν, να συζητήσουν, αλλά και να βιώσουν την ευρωπαϊκή περιπέτεια γράφοντας δικά τους κείμενα σε αντίστιξη με εκείνα των παλιών δασκάλων.
  • Οι συναντήσεις θα είναι είτε ζωντανές, είτε διαδικτυακές, ανά 15ήμερο.
  • Θα χρησιμοποιηθεί πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ