Δημιουργικό 2012 στο Μικρό Πολυτεχνείο

seminaria texnis

Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους , από την άποψη της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας , είναι η εποχή μετά τις γιορτές. Όλοι ψάχνουμε διεξόδους για να ασχοληθούμε με μια τέχνη που πάντα εκτιμούσαμε και να γεμίσουμε δημιουργικά τις νύχτες του χειμώνα μέχρι να μπει η Άνοιξη και να μυρίσει Καλοκαίρι.

Τον φετεινό χειμώνα το Μικρό Πολυτεχνείο προτείνει δημιουργικές διεξόδους, με projects όπως η ίδρυση ενός δυνατού webradio, το «ΕΔΩ… ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ», το STORY TELLING FESTIVAL (7Η χρονιά του θεσμού), τα σεμινάρια «THE ART OF NATURE» που σχετίζονται με τα επαγγέλματα της Φύσης, όπως Μελισσοκομία, Κηποτεχνική, Οινοποιία, Γευσιγνωσία και πολλά άλλα.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ:

  • Μετά το μεγάλο θεατρικό του φεστιβάλ (6Ο POCKET THEATRE FESTIVAL) με θέμα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» από 5 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου του 2011 στο POCKET THEATRE @ χώρος Τέχνης Ασωμάτων πρώτα σε προτιμήσεις (μέσα από την απήχησή τους) τα εργαστήρια Υποκριτικής για στήσιμο και ανέβασμα παράστασης. Δυναμική η προσέλευση αρχαρίων στα τμήματα θεάτρου – Pocket Theatre με πολύ σημαντικούς δασκάλους φέτος, όπως οι Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ερρίκος Μπελιές, Δημήτρης Κανέλλος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Γιώτα Κουνδουράκη, Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου (Τμήμα Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας). Επίσης σημαντικό το εξειδικευμένο εργαστήριο Ορθοφωνίας (διδάσκει η Αντέλα Μέρμηγκα από το Θέατρο Τέχνης). Γεγονός είναι πως ένα λιλιπούτειο θεατράκι στην οδό Ασωμάτων δείχνει πως ολοένα και μεγαλύτερη αξία αποκτά το ερευνητικό θέατρο στην Ελλάδα.
  • Στα σεμινάρια Ψηφιακής Φωτογραφίας ο Γιάννης Βουλγαράκης φαίνεται να έλκει όσους θέλουν να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τη σχέση τους με το φωτογραφικό φακό, ενώ όπως πάντα δυναμικά στελεχώνονται και τα ψηφιακά εργαστήρια Κινηματογράφου, με πολύ καλά οργανωμένο το φετεινό team συντονιστών τους: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης (Σενάριο / Σκηνοθεσία), Κατερίνα Φιλιώτου και Παντελής Παγουλάτος (Τηλεοπτικό Σενάριο / Διεύθυνση Ηθοποιού) Ιρίνα Μπόικο και Κυρηναίος Παπαδημάτος (Ντοκιμαντέρ και Μοντάζ), Μάκης Μωραίτης (Αισθητική και Ιστορία του Κιμηματογράφου).
  • Μπορεί στο ImageLab τα εισαγωγικά μαθήματα για τις DigitalArts να ξεκίνησαν μέσα Δεκέμβρη, αλλά ο εικονολήπτης Γιάννης Φώτου, οι video artist Μάιρα Στυλιανού & Μηνάς Μηλιαράς, ο sounddesigner και συνθέτης Μάνος Ροβίθης δέχονται μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου συμμετοχές στα εργαστήριά Video Art / Εικονοληψίας / Sound Design.
  • Στα εργαστήρια που σχετίζονται με την εικόνα πολλοί αναγνωρίζουν μια επαγγελματική προοπτική στα τμήματα Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, Κόμικ και Κινουμένου Σχεδίου με την Ελευθερία Ντέλλα και τον Βίκτωρα Μελίστα (οι εγγραφές ξεκίνησαν για τον Φεβρουάριο), ενώ ο Αλέξανδρος Μάγκος (Ζωγραφική / Σπουδή στο Χρώμα) και ο Νικόλας Κληρονόμος (Συγκριτική Ιστορία Τέχνης), η Ρεββέκα Αλεξοπούλου (Ελεύθερο Σχέδιο), και η Αντιγόνη Βαλάκου (Γλυπτική) θα συντονίσουν από τις αρχές της χρονιάς τα νέα αντίστοιχα εργαστήρια για αρχαρίους και προχωρημένους.
  • Κινητικότητα επίσης αποκτούν τα εργαστήρια που ασχολούνται με μια τέχνη που θα μπορούσε να εξασκήσει κανείς και ως επάγγελμα (Σεμινάριο για μελλοντικούς Ραδιοφωνικούς Παραγωγους, Τμήμα για την Κειμενογραφία στη Διαφήμιση), όσο και αυτά που σχετίζονται με το life & style, όπως τα σεμινάρια της Διακόσμησης, του Κοσμήματος και της Αργυροχρυσοχοίας, του Fashion Design, του Makeup, του Image Making και του Personal Styling.
  • Από τα τμήματα Γραφής, υψηλό ενδιαφέρον προσέλευσης κόσμου συγκεντρώνουν: Tα Μαθήματα Δημιουργικής Αφήγησης με την Κρυσταλία Πατούλη, τα Εργαστήρια Μύθου και Συγγραφής Παραμυθιού με τη Μαριανίκη Δορμπαράκη, τα εργαστήρια Αφήγησης Παραμυθιού και Δημιουργικού Patchwork με τη Μάνια Μαράτου, τα εργαστήρια Εξομολογητικής (διαδραστικής) Γραφής με το Γιώργο Φλωράκη, αλλά πρωτίστως τα σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής με τη Χριστίνα Οικονομίδου. Ο συγγραφέας Λένος Χρηστίδης θα ξαναδώσει μαθήματα Θεατρικής Γραφής στο Μ.Π. μετά το Πάσχα. Τον Θράσο Καμινάκη θα τον βρούμε παράλληλα να διδάσκει Στιχουργική αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα προχωρημένων για Λογοτεχνικό project.
  • Τέλος το εργαστήρι Στιχουργικής «ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» ξεκίνησε εντός Δεκεμβρίου. Με πολλούς πιστούς να θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με το Στίχο και να δουν τραγούδια τους να μελοποιούνται αλλά και με καλεσμένους φέτος, σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής όπως η Μελίνα Τανάγρη, η Μελίνα Κανά, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θάνος Μικρούτσικος και άλλοι, το εργαστήρι Στιχουργικής δέχεται ακόμα συμμετοχές… Ενημερωθείτε στα 210.325.2998, 210.324.3306, 210.948.0745 και κρατείστε θέση έως 10/1/12.