Μικρό Μουσικό Σχολείο Σεπτέμβριος 2016

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το επιτυχημένο σεμινάριο της Στιχουργικής του Μικρού Πολυτεχνείου οργανώνει φέτος το “Μικρό Μουσικό Σχολείο 2016-2017”.

Με 5 τουλάχιστον μεγάλα τμήματα εργαστηριακά Αρχαρίων και Προχωρημένων στο Στίχο και τη Σύνθεση υποδέχεται όσους αναζητούν κλειδιά και τριβή, έμπνευση και άμιλλα, κίνητρα και εμπειρία, στην τέχνη και το επάγγελμα του στιχουργού και του τραγουδοποιού.

Το σεμινάριο «ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» που ξεκίνησε από το Δεκέμβριο 2007, το έχουν παρακολουθήσει ως τώρα εκατοντάδες νέοι στιχουργοί ή άνθρωποι που αγαπούν να εκφράζονται με στίχο. Η δραστήρια κοινότητα των Στιχουργών του Μικρού Πολυτεχνείου είναι πλούσια παραγωγής και διακρίσεων, ενώ ήδη από το 2010 διοργανώνει το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ “Νέοι Στιχουργοί στο Φως” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Με προσκεκκλημένους σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας μουσικής σκηνής τέλεσε υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Δήμητρας Γαλάνη από το 2008 έως το 2011. Από το 2012 τον συντονισμό του ανέλαβε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ από το 2015, το Μικρό Πολυτεχνείο έχει την τιμή να φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα την στιχουργό Λίνα Νικολακοπουλου αλλά και τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη. Μαζί τους ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς  και η Φωτεινή Λαμπρίδη (Σ. Μάλαμας), ο μουσικός Κώστας Χατζόπουλος (Άνεμος), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΠ Θράσος Καμινάκης, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Φλωράκης και ο μουσικός & συνθέτης Εύμορφος Κασινάκης.

Με τα Εργαστήρια Στίχου στο Μικρό Πολυτεχνείο έχουν ως τώρα συνεργαστεί: Ληδα Χαλκιαδάκη, Οδυσσέας Ιωάννου, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μαρίζα Κωχ, Ανδρέας Θωμόπουλος, Αρλέτα, Κυριάκος Ντούμος, Γιώργος Στεφανακίδης, Απόστολος Ρίζος, Απόστολος Καλτσάς, Κώστας Χατζόπουλος (ANEMOS), Πέτρος Βαγιόπουλος, Νίκος Ζούδιαρις, Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Αδριανός Νόνης, Ηλίας Βαμβακούσης,  Θοδωρής Κοτονιάς (ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ), Δημήτρης Αποστολάκης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αφροδίτη Μάνου, Μελίνα Τανάγρη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Ρασούλης, Ισαάκ Σούσης, Δημήτρης Μητσοτάκης (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), Ελένη Ζιώγα, Αγαθή Δημητρούκα, Παρασκευάς Καρασούλος, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Λεοντής, Τάνια Τσανακλίδου και άλλοι.

Την Περίοδο 2015-2016 η κοινότητα των στιχουργών και μουσικών του Μικρού Πολυτεχνείου διοργάνωσε με επιτυχία το mini Μουσικό Φεστιβαλ “60συν90πλην” με 20 συναυλίες στο Pocket Live Stage του ΜΠ, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η 4η συναυλία Νέοι Στιχουργοί στο Φως στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού “105.5 στο Κόκκινο”.

Σε κυκλοφορία βρίσκεται πλέον και το νέο μουσικό cd “Νεοι Στιχουργοί στο Φως παραγωγής του Μικρού Πολυτεχνείου και της Δισκογραφικής Μικρός Ήρως μς 22 πρωτότυπα τραγούδια.

Την φετινή σεζόν 2016-17 το Μικρό Μουσικό Σχολείο εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα σπουδών γύρω από τον Στίχο, το Τραγούδι, τη Μουσική, το Ραδιόφωνο και τη Μουσική Τεχνολογία. Θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια και workshops:

 • Α΄ΤΜΗΜΑ: “ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥ” (ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ)
 • Β’ ΤΜΗΜΑ: “ΚΥΚΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ”
 • Γ’ ΤΜΗΜΑ: “ΣΤΙΧΟ-ΠΟΙΗΣΗ: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”
 • Δ΄ΤΜΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΪΑ
 • Ε’ ΤΜΗΜΑ: ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΪΑ MASTERCLASS – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
 • ΣΤ’ ΤΜΗΜΑ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
 • Ζ’ ΤΜΗΜΑ: ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ (ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ)
 • Η’ ΤΜΗΜΑ: ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 • Θ’ ΤΜΗΜΑ: THE ART OF HOME STUDIO
 • I’ TMHMA: “ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ” (POCKET RADIO WORKSHOP)
 • ΣΤ’ ΤΜΗΜΑ: “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ: ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ”