Νίκος Αντύπας

Ο Νίκος Αντύπας

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ:

Ο Νίκος Αντύπας είναι μια από τις εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Συστήθηκε στην ελληνική δισκογραφία σαν drummer των διάσημων Socrates (Drank the Conium), ενορχηστρώνει τα “Ζεστά ποτά”, τον πρώτο δίσκο των αδερφών Κατσιμίχα που τους καθιερώνει, και το “Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Συνεργάζεται ως μουσικός με το Γ. Νταλάρα, το Θάνο Μικρούτσικο, κ.α. Το 1992 κυκλοφορεί το “Δι’ ευχών” της Χάρης Αλεξίου, το οποίο ο Νίκος Αντύπας έγραψε και ενορχήστρωσε, σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και το 1994 το “Έϊ!” πάλι με την Χαρούλα Αλεξίου, αυτή τη φορά σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Άρη Δαβαράκη και της ίδιας της Αλεξίου. Το 1997 ήταν η σειρά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο “Σαν ηφαίστειο που ξυπνά”, ηχογραφημένο στο Παρίσι, σε στίχους Λ. Νικολακοπούλου.

Τη δισκογραφία του συμπληρώνουν “Τα μυστικά του δρόμου”, οι “Υδρόγειες Σφαίρες” με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη με στίχους από τη Λίνα Νικολακοπούλου, η διασκευή του “Mad about you” του Sting, η μουσική για τις τηλεοπτικές σειρές: “Κάτω απ’ την Ακρόπολη”, “Οπωσδήποτε παράθυρο”, “Έκλειψις”, “Άμμος ήτανε”, “Δύσκολη καρδιά”.