ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΛΤΑ …”ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ”

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΛΤΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ (ΣΥΓΓΡΟΥ 106, ΦΙΞ) ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» (2010) ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 21:00.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για όλα τα μέλη του ΜΠ και τους συνοδούς τους.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ποτό στο φουαγιέ του κινηματογράφου (ώρα 22:15)

με εισηγητή τον Άγγελο Φραντζή και θέμα το «HANDMADE CINEMA» με αφορμή ένα εργαστήριο που ο Άγγελος Φρατζής και οι συνεργάτες του θα συντονίζουν από 17/5 στο ΜΠ.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:

Ολοκληρωμένο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο που σου μαθαίνει πώς να κάνεις κινηματογράφο μόνος σου και χωρίς χρήματα, χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα που διαθέτεις. Έναν υπολογιστή και μια κάμερα, μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που τους καίει η φλόγα της δημιουργίας και θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα και πέρα απ’ τα στερεότυπα, δια μέσου της εικόνας και του ήχου. Ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του κινηματογράφου σήμερα, χωρίς να περιμένουν στην ουρά της επετηρίδας για να έρθει η ώρα τους. Ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν και να κοινωνήσουν το εσωτερικό τους, μοναδικό και ιδιαίτερο σύμπαν, χρησιμοποιώντας τους καλλιτεχνικούς κώδικες του τώρα.

Στόχος:

Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής να μπορεί να παράγει, να γυρίσει και να διανέμει μόνος του ένα έργο.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 14 4ωρα σεμινάρια (+ το γύρισμα των ταινιών). Μαζί με τον Άγγελο Φραντζή θα συμμετέχουν στο συντονισμό του σεμιναρίου ο Νίκος Τριανταφύλου και ο Νίκος Πάστρας.

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων για την Τρίτη 10/5/2011 στο 2103243306.