Virtual BooklaB

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

VIRTUAL BOOKLAB  – Τρίτη Εποχή

Υπεύθυνος Συντονισμού: Φώτης Βλαστός

Διάρκεια: 8 συναντήσεις με τρίωρα μαθήματα κάθε Παρασκευή 20:30 – 23:30

Έναρξη: Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ώρα 20:30

Αξία Σεμιναρίου + ΦΠΑ: 186€

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOKLAB – LΑB: Το LAB του BOOΚ CLUB ακολουθεί την διαδρομή κάθε νέου γραφιά από το στήσιμο μιας ιδέας σε ιστορία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μέσα από τις συναντήσεις του είναι προσανατολισμένο να παρακολουθήσει την πρόοδο όσων εδώ και τώρα είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν στα βαθιά νερά της Γραφής. Είναι μεγάλη χαρά που για τρίτη συνεχή χρονιά το τμήμα αυτό καλεί νέους βιβλιόφιλους και επίδοξους γραφιάδες σε μια πολύ δημιουργική συνύπαρξη. Φέτος για πρώτη φορά συνεργάζεται στον συντονισμό του τμήματος πλάι στον Φώτη Βλαστό ο Θράσος Καμινάκης.

Ένα Club Γραφής για την Μυθοπλασία που θέλει να γίνει ένα δραστήριο Booklab, περιμένει από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, μαζί με τα προσωπικά τους κείμενα, τα σενάρια, τα θεατρικά κείμενα, τα διηγήματα κλπ. Η διάδραση ανάμεσα στους συμμετέχοντες δεν απογειώνει μόνο την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά ξαναγράφει με έναν τρόπο τα βιβλία. Ασφαλώς, βοηθά και το μοναχικό, από τη φύση του, γράψιμο. Η επικοινωνία μεταξύ συντονιστών και συμμετεχόντων συνεχίζεται μέσα από το διαδίκτυο, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν τις σκέψεις και τα κείμενά τους σε ειδική, προστατευμένη ιστοσελίδα.

Στόχος όλοι όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν ενεργά στο Lab του Book club είναι να φέρουν με το πέρας των μαθημάτων ένα ολοκληρωμένο έργο στο φως. Με μια βασική διαφορά από το ύφος του παρελθόντος. Τώρα στην Web Συνθήκη του το Εργαστήριό μας θα είναι πιο παιχνιδιάρικο: σε κάθε συνάντηση, ο Φώτης Βλαστός θα μας προτείνει ένα πίνακα σύγχρονης ζωγραφικής και θα μας ζητάει να γράψουμε επιτόπου ένα κείμενο εμπνευσμένο από αυτόν. Βασικός όρος: όλα τα κείμενα που θα γεννηθούν θα πρέπει να αναφέρονται στον ΙΔΙΟ ΗΡΩΑ, με τον οποίο ο κάθε συμμετέχων θα έχει συνδεθεί από το πρώτο μας κιόλας μάθημα.

Για να γνωριστείτε με τον Φώτη Βλαστό δείτε τις δύο free Συναντήσεις στο BOOK CLUB του BOOKLAB με τίτλο Fahrenheit 451 και προλάβετε θέση εδώ

Για τον χαρακτήρα του BOOKLAB :

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να είναι δημιουργικοί αναγνώστες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και να εμπνευστούν από αυτούς που τολμάνε να γράψουν. Η οργανωμένη ανθρώπινη αφηγηματική δραστηριότητα αποθηκεύεται εδώ και αιώνες στα βιβλία. Προϊόντα της ανάγνωσης της ζωής, τα βιβλία διαιωνίζουν την ανθρώπινη πνευματικότητα και εγγυώνται τον διαχρονικό διάλογο ανάμεσα στις εποχές και στις ιδέες τους. Μεγαλώσαμε μέσα και χάρη σ’ αυτό το διάλογο. Η βιβλιοφιλία μας είναι η αντανάκλαση της φιλίας των βιβλίων για τους αθέατους, μελλοντικούς αναγνώστες τους.

Το CLUB του BOOKLAB ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών και φέρνει τα βιβλία πιο κοντά στα μέλη του. Πέρα από τη σχολαστική αποθησαύριση της γνώσης, τα βιβλία μαρτυρούν για την περιπέτεια και τους μαιάνδρους του ανθρώπινου νου. Γράφτηκαν από ανθρώπους εξίσου ανυπεράσπιστους μπροστά στα αινίγματα του καθημερινού βίου με μας. Οι αλήθειες τους, οι τεχνικές τους, οι αστοχίες τους, αφορούν όσους από μας ενδιαφέρονται για την ανάγνωση και το γράψιμο. Τα βιβλία μας μιλούν κι εμείς μιλάμε για βιβλία μέσα στο γόνιμο και συντροφικό περιβάλλον που χρόνια χαρακτηρίζει το ΜΠ.

ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Οι συναντήσεις ανάγνωσης μετατρέπονται σε μαθήματα για την πρακτική εισαγωγή στην Μικρή ή την  Μεγάλη Φόρμα (Μυθιστόρημα ή Project Μυθοπλασίας – Σειρά Διηγημάτων πάνω σε ενιαίο άξονα). Έτσι το Booklab δεν είναι απλά ένα σεμινάριο σχετικό με την αφήγηση, είναι το άνοιγμα της ζωής μας σ’ αυτήν.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ