BooklaB

Books’ Club & Lab

Books’ Club & Lab

Υπεύθυνος Συντονισμού: Φώτης Βλαστός.

Β’ Περίοδος Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 7 Μαρτίου έως 13 Ιουνίου 2019, ώρες 20:30 – 23:30 για 8 Συναντήσεις (Lab)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOKLAB – LΑB (7/3 – 13/6/2019): Το LAB του BOOKLAB ακολουθεί την διαδρομή κάθε νέου γραφιά από το στήσιμο μιας ιδέας σε ιστορία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μέσα από τις 8 συναντήσεις του κάθε δεύτερη Πέμπτη είναι προσανατολισμένο να παρακολουθήσει την πρόοδο όσων εδώ και τώρα είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν στα βαθιά νερά της Γραφής και εκείνων που σε όλη την διάρκεια του CLUB έσβηναν έγραφαν.

Ένα Club Γραφής για την Μυθοπλασία που θέλει να γίνει ένα δραστήριο BookClub, περιμένει από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, μαζί με τα προσωπικά τους κείμενα, τους στίχους, τα θεατρικά κείμενα, τα σενάρια κλπ. Η διάδραση ανάμεσα στους συμμετέχοντες δεν απογειώνει μόνο την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά ξαναγράφει με έναν τρόπο τα βιβλία. Ασφαλώς, βοηθά και το μοναχικό, από τη φύση του, γράψιμο. Η επικοινωνία μεταξύ συντονιστή και συμμετεχόντων συνεχίζεται μέσα από το διαδίκτυο, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν τις σκέψεις και τα κείμενά τους σε ειδική, προστατευμένη ιστοσελίδα. Στόχος όλοι όσοι παρακολουθούν το Lab / Booklab να φέρουν με το πέρας των μαθημάτων ένα ολοκληρωμένο έργο στο φως.

Ο Φώτης Βλαστός αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα βιβλία που έχουν κάτι να μας πουν για την τέχνη της αφήγησης. Δημιουργούμε έτσι ένα γόνιμο περιβάλλον για ν’ αναπτυχθούν οι σπόροι της προσωπικής έμπνευσης και της δημιουργίας κειμένων που φιλοδοξούν να υπερβούν το όριο της «στοχαστικής σημείωσης» και να ανοιχτούν στο πέλαγος μιας αισθητικής και πνευματικής ολοκλήρωσης μέσα από δύο παράλληλες δράσεις.

Δράση 1η ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ: Απευθύνεται σε όσους θέλουν να είναι δημιουργικοί αναγνώστες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και να εμπνευστούν από αυτούς που τολμάνε να γράψουν.

Δράση 2η ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Οι συναντήσεις ανάγνωσης θα μετατρέπονται σε μαθήματα για την πρακτική εισαγωγή στη Μεγάλη Φόρμα (Μυθιστόρημα ή Project Μυθοπλασίας – Σειρά Διηγημάτων πάνω σε ενιαίο άξονα). Έτσι το Booklab δεν θα είναι ένα απλά ένα σεμινάριο σχετικό με την αφήγηση, θα είναι το άνοιγμα της ζωής μας σ’ αυτήν.

Για την Ιστορία προηγήθηκε

μια Α’ Περίοδος Μύησης αυτοτελής και αυτοδύναμη

Α’ Περίοδος Κάθε δεύτερη Πέμπτη ώρες 20:30 – 23:30 για 10 Συναντήσεις (Club) από Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 έως Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 (SOLD OUT) 

ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOKLAB – CLUB (4 Οκτωβρίου 2018 – 21 Φεβρουαρίου 2019):

Η οργανωμένη ανθρώπινη αφηγηματική δραστηριότητα αποθηκεύεται εδώ και αιώνες στα βιβλία. Προϊόντα της ανάγνωσης της ζωής, τα βιβλία διαιωνίζουν την ανθρώπινη πνευματικότητα και εγγυώνται τον διαχρονικό διάλογο ανάμεσα στις εποχές και στις ιδέες τους. Μεγαλώσαμε μέσα και χάρη σ’ αυτό το διάλογο. Η βιβλιοφιλία μας είναι η αντανάκλαση της φιλίας των βιβλίων για τους αθέατους, μελλοντικούς αναγνώστες τους.

Το ΜΠ ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών και φέρνει τα βιβλία πιο κοντά στα μέλη του. Πέρα από τη σχολαστική αποθησαύριση της γνώσης, τα βιβλία μαρτυρούν για την περιπέτεια και τους μαιάνδρους του ανθρώπινου νου. Γράφτηκαν από ανθρώπους εξίσου ανυπεράσπιστους μπροστά στα αινίγματα του καθημερινού βίου με μας. Οι αλήθειες τους, οι τεχνικές τους, οι αστοχίες τους, αφορούν όσους από μας ενδιαφέρονται για την ανάγνωση και το γράψιμο. Τα βιβλία μας μιλούν κι εμείς μιλάμε για βιβλία μέσα στο γόνιμο και συντροφικό περιβάλλον που χρόνια χαρακτηρίζει το ΜΠ.

Ο Φώτης Βλαστός αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα βιβλία που έχουν κάτι να μας πουν για την τέχνη της αφήγησης. Δημιουργούμε έτσι ένα γόνιμο περιβάλλον για ν’ αναπτυχθούν οι σπόροι της προσωπικής έμπνευσης και της δημιουργίας κειμένων που φιλοδοξούν να υπερβούν το όριο της «στοχαστικής σημείωσης» και να ανοιχτούν στο πέλαγος μιας αισθητικής και πνευματικής ολοκλήρωσης. Οι συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να μείνουν στο στάδιο της Ακρόασης (CLUB) θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν, μέσα σε 10 αρχικές συναντήσεις ανά 15 μέρες και χωρίς καταληκτικές προθεσμίες την προσωπική συγγραφική τους διάθεση. Ο πλούτος της παγκόσμιας συγγραφικής κληρονομιάς, αλλά και οι αφηγηματικές τεχνικές που θα διδαχθούν εγγυώνται μια ερεθιστική συντροφιά στο δρόμο προς την ολοκλήρωση της προσωπικής αφηγηματικής προσπάθειας.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ TO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΣΤΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ