BooklaB

Σεμινάριο Booklab

Books’ Club & Lab

Υπεύθυνος Συντονισμού: Φώτης Βλαστός.

Διάρκεια: Κάθε δεύτερη Πέμπτη ώρες 20:30 – 23:00 για 10 συναντήσεις των 150’

Τελευταία Παρουσίαση: 31 Οκτωβρίου, Τρίτη στις 19:00 (Κρατήσεις για την free συνάντηση με τον Φώτη Βλαστό στο 6937100641)

Έναρξη: 2 Νοέμβριου 2017 (Πολύ περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOKLAB:

Η οργανωμένη ανθρώπινη αφηγηματική δραστηριότητα αποθηκεύεται εδώ και αιώνες στα βιβλία. Προϊόντα της ανάγνωσης της ζωής, τα βιβλία διαιωνίζουν την ανθρώπινη πνευματικότητα και εγγυώνται τον διαχρονικό διάλογο ανάμεσα στις εποχές και στις ιδέες τους. Μεγαλώσαμε μέσα και χάρη σ’ αυτό το διάλογο. Η βιβλιοφιλία μας είναι η αντανάκλαση της φιλίας των βιβλίων για τους αθέατους, μελλοντικούς αναγνώστες τους.

Το ΜΠ ανοίγει τις πόρτες των δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών και φέρνει τα βιβλία πιο κοντά στα μέλη του. Πέρα από τη σχολαστική αποθησαύριση της γνώσης, τα βιβλία μαρτυρούν για την περιπέτεια και τους μαιάνδρους του ανθρώπινου νου. Γράφτηκαν από ανθρώπους εξίσου ανυπεράσπιστους μπροστά στα αινίγματα του καθημερινού βίου με μας. Οι αλήθειες τους, οι τεχνικές τους, οι αστοχίες τους, αφορούν όσους από μας ενδιαφέρονται για την ανάγνωση και το γράψιμο. Τα βιβλία μας μιλούν κι εμείς μιλάμε για βιβλία μέσα στο γόνιμο και συντροφικό περιβάλλον που χρόνια τώρα χαρακτηρίζει το ΜΠ.

Ο Φώτης Βλαστός αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα βιβλία που έχουν κάτι να μας πουν για την τέχνη της αφήγησης. Δημιουργούμε έτσι ένα γόνιμο περιβάλλον για ν’ αναπτυχθούν οι σπόροι της προσωπικής έμπνευσης και της δημιουργίας κειμένων που φιλοδοξούν να υπερβούν το όριο της «στοχαστικής σημείωσης» και να ανοιχτούν στο πέλαγος μιας αισθητικής και πνευματικής ολοκλήρωσης. Οι συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να μείνουν στο στάδιο της Ακρόασης θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν, με καταληκτήριες προθεσμίες ή χωρίς την προσωπική συγγραφική τους διάθεση. Ο πλούτος της παγκόσμιας συγγραφικής κληρονομιάς, αλλά και οι αφηγηματικές τεχνικές που θα διδαχθούν εγγυώνται μια ερεθιστική συντροφιά στο δρόμο προς την ολοκλήρωση της προσωπικής αφηγηματικής προσπάθειας.

Το Booklab θέλει να γίνει και ένα BookClub, καθώς περιμένει από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, μαζί με τα προσωπικά τους κείμενα, τους στίχους, τα θεατρικά κείμενα, τα σενάρια κλπ. Η διάδραση ανάμεσα στους συμμετέχοντες δεν απογειώνει μόνο την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά ξαναγράφει με έναν τρόπο τα βιβλία. Ασφαλώς, βοηθά και το μοναχικό, από τη φύση του, γράψιμο. Η επικοινωνία θα συνεχίζεται μέσα από το διαδίκτυο, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν τις σκέψεις και τα κείμενά τους σε ειδική, προστατευμένη ιστοσελίδα.

Δράση 1η ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ: Απευθύνεται σε όσους θέλουν να είναι δημιουργικοί αναγνώστες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και να εμπνευστούν από αυτούς που τολμάνε να γράψουν.

Δράση 2η ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Οι συναντήσεις ανάγνωσης θα μετατρέπονται σε μαθήματα για την πρακτική εισαγωγή στη Μεγάλη Φόρμα (Μυθιστόρημα ή Project Μυθοπλασίας – Σειρά Διηγημάτων πάνω σε ενιαίο άξονα). Έτσι το Booklab δεν θα είναι ένα απλά ένα σεμινάριο σχετικό με την αφήγηση, θα είναι το άνοιγμα της ζωής μας σ’ αυτήν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1. Στον Τομέα Τέχνη και Τεχνική της Αφήγησης αναμένεται από τον Ιανουάριο να συνεργαστεί σε έξτρα ώρες στην απογευματινή ζώνη ο Θράσος Καμινάκης: Κάθε Δεύτερη Πέμπτη ώρες 18:00 – 20:00 για 8 συναντήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Άνθρωποι του βιβλίου αλλά και των παραπάνω εξειδικευμένων τομέων της γραφής, θα προσκληθούν στη διάρκεια της χρονιάς, για να φωτίσουν με την εμπειρία τους δύσκολα ζητήματα της αφήγησης.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL