Διαδραστική Γραφή

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Διαδραστική Γραφή: Ψυχοδυναμικές Προσεγγίσεις

Ταχύρυθμο, διμηνιαίο, Εργαστήρι Προσωπικής Έκφρασης &  Εξομολογητικού Λόγου που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε ατόφιο το συναίσθημα μας σε λέξεις πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια, οι λέξεις μας αυτές θέλουμε να αρθρώσουν ένα καλό λογοτεχνικό κείμενο στο χαρτί. Το εργαστήρι στοχεύει να μετατρέψει τα έργα αναφοράς που θα εξεταστούν* σε ανοιχτά εξομολογητικά κείμενα και να μας μυήσουν στην Λογοτεχνική Γλώσσα όπου ο καθένας από εμάς αναζητώντας το δικό του Ύφος του θα ταξιδέψει στην “προσωπική” του Λογοτεχνία.

Εισηγητής: Γιώργος Φλωράκης

Πρόγραμμα: Αναμένεται 
Έναρξη: Αναμένεται

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Διαδραστική Γραφή:

Τα συναισθήματα μας, οι σκέψεις και οι επιθυμίες μας είναι οι αιτίες που γεννούν τη γραφή μας και συνήθως την πρώτη φορά που το μολύβι αρχίζει να τρέχει πάνω στο χαρτί, τρέχουν μαζί του δάκρυα –άλλοτε χαράς, άλλοτε αγάπης και άλλοτε λύπης- και όταν το μολύβι σταματήσει, η ψυχή μας είναι πιο ελεύθερη, πιο ελαφριά και πιο σίγουρη. Η αγάπη για το βιωματικό γράψιμο και την κατάθεση προσωπικών εμπειριών στη γραφή θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις 5 συνεδρίες που θα λάβουν χώρα από τις αρχές του Νοεμβρίου στο Μικρό Πολυτεχνείο.

Κάθε συγγραφέας σε κάθε βιβλίο του, σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες του δεν μπορεί παρά να τοποθετεί κομμάτια του εαυτού του. Έτσι, τα συναισθήματα, οι επιθυμίες και οι σκέψεις κάθε χαρακτήρα δεν είναι παρά θραύσματα εξομολογητικού λόγου του συγγραφέα.

Η εξομολογητική μας γραφή μπορεί να βελτιωθεί:

Όσο στενότερη επαφή αποκτάμε με τον εσωτερικό μας κόσμο, τόσο καλύτερα μπορούμε να εκφραστούμε.

Όσο περισσότερες τεχνικές γραφής γνωρίζουμε, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η αφήγησή μας.

Όσο πιο πολύ εμβαθύνουμε στα μυστικά της επικοινωνίας, τόσο πιο πολύ μπορούμε να πλησιάσουμε τον αναγνώστη μας.

Με αφορμή έναν γνωστό πίνακα ζωγραφικής κάθε φορά, ο νέος ποιητής / συγγραφέας καλείται να επηρεαστεί ιμπρεσιονιστικά από την εικόνα και να ασκηθεί σε ένα κείμενο που θα τον βοηθήσει να μοιραστεί με την ομάδα τις ψυχικές του διαθέσεις και τις λογοτεχνικές του οπτικές.

Στη βαθιά συζήτηση που ακολουθεί την ανάγνωση των κειμένων, η ψυχοδυναμική και η ψυχαναλυτική οπτική έρχονται να συναντήσουν ένα πλήθος λογοτεχνικών θεωριών και μια σειρά από προχωρημένες τεχνικές βελτίωσης της γραφής.

Μέσα σε μια αρμονική ομάδα, σε ένα πλαίσιο χαλαρό και ασφαλές και σε κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης, μέσα από το παιχνίδι και το γράψιμο, αβίαστα θα διαφαίνονται όλα όσα το κάθε μέλος θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί, όλα όσα θα ήθελε να πει και δεν το έχει κάνει ακόμη.

Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή παρέα η γραφή κάθε συμμετέχοντα θα βελτιώνεται και θα γίνεται βαθύτερη μέχρι να ξεπεράσει την εξομολόγηση και να μετατραπεί σε  Λογοτεχνία.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ