Διαδραστική Γραφή

Σεμινάρια Διαδραστικής Γραφής

Διαδραστική Γραφή: Ψυχοδυναμικές Προσεγγίσεις με αφορμή το μελοποιημένο έργο Ελλήνων Ποιητών

Ταχύρυθμο, μηνιαίο, Εργαστήρι Προσωπικής Έκφρασης &  Εξομολογητικού Λόγου που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε ατόφιο το συναίσθημα μας σε λέξεις πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια, οι λέξεις μας αυτές θέλουμε να αρθρώσουν ένα καλό λογοτεχνικό κείμενο στο χαρτί. Το εργαστήρι στοχεύει να μετατρέψει τα έργα αναφοράς που θα εξεταστούν* σε ανοιχτά εξομολογητικά κείμενα και να μας μυήσουν στην Ποιητική Γλώσσα όπου ο καθένας από εμάς αναζητώντας το δικό του Ύφος του θα ταξιδέψει στην «προσωπική» του Λογοτεχνία.

Εισηγητής: Γιώργος Φλωράκης

Πρόγραμμα: κάθε Τρίτη, για 4 συναντήσεις, ώρα 21:00-23:30
Έναρξη Τρίτη 17 Απριλίου 2018 (πολύ περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Διαδραστική Γραφή:

Τι θα κάνουμε; Με αφορμή το ολοκληρωμένο ποιητικό έργο Ελλήνων ποιητών που μελοποιήθηκαν*, ο νέος ποιητής / συγγραφέας καλείται να εμπνευστεί και να ασκηθεί σε ένα κείμενο που θα τον βοηθήσει να μοιραστεί με την ομάδα τις ψυχικές του διαθέσεις και τις λογοτεχνικές του οπτικές. Τα κείμενα που θα γραφτούν από τους συμμετέχοντες δεν έχουν κάποιο περιορισμό στην φόρμα και αφορούν ανοιχτά σε κάθε λογοτεχνικό είδος.

Ποιους αφορά; Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τον Κόσμο της Δημιουργικής Γραφής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δικαιούνται να το παρακολουθήσουν και έμπειροι στο γραπτό λόγο συμμετέχοντες.

Σε τι στοχεύει; Στη βαθιά συζήτηση που ακολουθεί την ανάγνωση των κειμένων και την ακρόαση των μουσικών έργων που προέκυψαν από αυτά, η ψυχοδυναμική και η ψυχαναλυτική οπτική έρχονται να συναντήσουν ένα πλήθος λογοτεχνικών θεωριών και μια σειρά από προχωρημένες τεχνικές βελτίωσης της γραφής. Ο στόχος μας να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο και να αποκτήσουμε προσωπικό ύφος στη γραπτή μας έκφραση και έκθεση.

  • *Τα έργα που προτείνονται προς μελέτη είναι:
  • ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ποίηση των Σαπφώ, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μιχάλη Γκανά σε ερμηνεία Ελευθερίας Αρβανιτάκη
  • S/S IONION 1934 σε συνθέσεις που έγραψαν και ερμήνευσαν οι ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ και σε ποίηση Νίκου Καββαδία
  • ΑΜΟΡΓΟΣ του Νίκου Γκάτσου σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι σε ερμηνείες Μαρίας Φαραντούρη, Δώρου Δημοσθένους και Τάση Χριστογιαννόπουλου
  • LOST LOVE STORIES παραμύθια ακατάλληλα δι’ ανηλίκους και παραμυθοτράγουδα του Θράσου Καμινάκη σε μουσική και ερμηνεία των LSD (το συλλεκτικό βιβλίο – CD γίνεται δώρο σε κάθε συμμετέχοντα)ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ