Εισαγωγή Στο Αρχαίο Δράμα

Εισαγωγή Στο Αρχαίο Δράμα

Εισαγωγή Στο Αρχαίο Δράμα

Προσεγγίζοντας δημιουργικά το Αρχαίο Δράμα/Θέατρο

Ένα σεμινάριο για την γνωριμία με τις απαρχές του αρχαίου δράματος / θεάτρου ως μοναδικής έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος.

Συντονισμός: Χρύσα Αλεξοπούλου

Διάρκεια: Αναμένεται 

Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας: Αναμένεται 

Εναρξη: Αναμένεται 

ΔΟΜΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Θα εξεταστούν η προέλευση, οι πηγές έμπνευσης, η σύζευξη απαγγελίας και όρχησης, η εξελικτική διαμόρφωσή του, η καθιέρωσή του ως θεσμού της πόλης-κράτους και η απόλυτη σχέση του με την αθηναϊκή δημοκρατία, οι δημιουργοί του (τραγικοί και κωμικοί ποιητές), τα παραστασιακά του μέσα.

 

  • Η ερμηνευτική διαδικασία με βάση τα  πνευματικά και κοινωνικοπολιτικά «εργαλεία» του τότε και του σήμερα (π.χ. γιατί το αρχαίο δράμα επιβιώνει, συγκινεί, προκαλεί και εμπνέει διαχρονικά και υπερτοπικά; Πώς οι χαρακτήρες υπερβαίνουν την ατομικότητα και συγχρόνως πείθουν για την αλήθεια των χαρακτηριολογικών γνωρισμάτων τους; ), κλπ.

 

  • Η ερμηνεία ενός έργου (Μήδεια ή Οιδίπους Τύραννος, η επιλογή θα συνδιαμορφωθεί με τους συμμετέχοντες).

 

  • Το σεμινάριο σίγουρα δεν υιοθετεί τρόπους φιλολογικού διδακτισμού, αλλά στοχεύει στην αλληλεπίδραση πομπού και δεκτών μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ