Εργαστήρι Καλλιγραφίας

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Καλλιγραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο. Βασικές αρχές, γραφές Copperplate με πρακτική σε λατινικό και ελληνικό αλφάβητο. Σε 4 τρίωρα μαθήματα.

Εισηγήτρια: Ελπίδα Ζαχαράκη

Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή, ώρα 18:00-21:00
Διάρκεια: 4 μαθήματα συνολικής διάρκειας 12 ωρών.
Παρουσίαση: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 18:00-19:00.

Έναρξη: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε μας σε ημέρα που παρουσιάζεται το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για την Καλλιγραφία:

Η καλλιγραφία είναι μία μορφή τέχνης που την συναντάμε πολλούς αιώνες πίσω και που διατηρεί την υπεροχή της μέχρι και τις μέρες μας. Σήμερα, το γράμμα παίρνει άλλη μορφή, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναγνωσιμότητα του, όσο η αισθητική, η κίνηση και η συνοχή του.

Στο εργαστήρι αυτό θα διδαχθούν οι βασικές αρχές για την σωστή μορφή των γραμμάτων και η τοποθέτηση τους με αρμονικό τρόπο ώστε η τελική σύνθεση να αποτελέσει έργο τέχνης.

Η γραφή που θα διδαχθεί είναι η copperplate, ή αλλιώς anglaise, του 18ου αιώνα, έχοντας όμως τις ρίζες της ήδη από τον 16ο. Η γραφή αυτή έχει διατηρηθεί μέχρι και τις μέρες μας και έχει όψη ελαφριά, ρέουσα, κομψή και πολύ εκλεπτυσμένη. Βασικό και κύριο εργαλείο είναι η πένα και το χαρτί σε συνδυασμό με την μελάνη.

Δομή του Εργαστηρίου για την Καλλιγραφία σε 4 μαθήματα:

    1. Αντιμετώπιση των γραμμάτων ως σχήματα, εξοικείωση με το εργαλείο και τις χρήσεις του, εξάσκηση στις βασικές γραμμές και γράμματα
    2. Πρακτική στο λατινικό αλφάβητο
    3. Πρακτική στο ελληνικό αλφάβητο
    4. Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου

    Στόχος η Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εικαστικού αποτελέσματος με βάση το γράμμα, την λέξη ή το κείμενο.


Περιορισμένες Θέσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ