Εργαστήριο Μακραμέ

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Αυτό που κάνει το Μακραμέ ιδιαίτερα αγαπητό είναι η αμεσότητα του ως προς την κατασκευή. Λίγες κλωστές και τα χέρια μας είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μικρά και μεγάλα έργα τέχνης όπου και αν βρισκόμαστε. Ο εξοπλισμός είναι ελάχιστος και το κόστος επίσης.

Εισηγητής: Ελένη Παπαδοπούλου

Τμήμα Προχωρημένων

Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή, ώρα: 17:00-19:00
Διάρκεια: 4 μαθήματα συνολικής διάρκειας 8 ωρών
Παρουσίαση: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Έναρξη: Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Μακραμέ

Το macrame είναι μία τεχνική διακόσμησης με κόμπους. Ξεκίνησε τον 18ο αιώνα από άραβες υφαντές. Με την κατάκτηση από τους Μαυριτανούς η τέχνη μεταφέρθηκε στην Ισπανία  και εκεί σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα μέσω των ναυτικών. Κατά την Βικτωριανή εποχή έφτασε στο ζενίθ του, ενώ επανήλθε στην δεκαετία του΄60 με το χίπικο κίνημα.

Τμήμα Αρχαρίων. (Αναμένεται)

Το σεμινάριο αρχαρίων macrame αποτελείται από 6 μαθήματα συνολικής διάρκειας 12 ωρών.Θα διδαχθείτε όλους τους βασικούς κόμπους macrame μέσα από την δημιουργία κοσμημάτων καθώς και διαφορετικούς τρόπους κουμπωμάτων.
για την σωστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα ήταν καλό οι μαθητές να εξασκούνται και μόνη τους βάση των οδηγιών που θα τους έχουν δοθεί.

Τμήμα Προχωρημένων.

Σε αυτό το σεμινάριο τεσσάρων μαθημάτων συνολικής διάρκειας 8 ωρών θα περάσετε από την εξοικείωση σας με τους βασικούς κόμπους στην κατασκευή πιο πολύπλοκων πλέξεων και μοτίβων, ενώ παράλληλα με την παρότρυνση της εισηγήτριας θα αρχίσετε να δημιουργείται τα δικά σας σχέδια μέσα από ένα  project που θα εξελίσσεται παράλληλα και καθ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

Βασικά Υλικά για το Εργαστήριο Μακραμέ

  • Σελοπίνακας ( τύπου Α4 )

  • Κλιψάκια

  • Καρφίτσες

  • Ψαλίδι

  • Μέτρο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ