Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης

Σεμινάρια Υποκριτικής στην Αθήνα

Ένα εργαστήριο μύησης ανθρώπων που αγαπούν την έκφραση μέσω του θεάτρου και της υποκριτικής.

Εισηγητής: Δημήτρης Κανέλλος

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 20:30-23:30 

Διάρκεια: 10 + 1 μαθήματα & μια παρουσίαση του αποτελέσματος του σεμιναρίου στο κοινό (Work in Progress) συνολικής διάρκειας 33 ωρών
Έναρξη: Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:30-23:30 (κρατήσεις θέσεων περιορισμένες στο 2103243306)

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης

Το Εργαστήρι Υποκριτικής για Αρχαρίους του Δημήτρη Κανέλου είναι βασισμένο σε εργαλεία και τεχνικές devised  theatre και δομείται πάνω σε ασκήσεις που αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα και συνθετική αντίληψη στους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο αποτελείται από δύο σκέλη, άμεσα συνδεδεμένα.

Α’ σκέλος: Ασκήσεις με το σώμα
Επιλεγμένες από το Tai Chi και άλλες πολεμικές τέχνες, οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν να ενεργοποιήσουν σώμα – ψυχή, ελευθερώνοντας την κυκλοφορία της ενέργειας. Ο κύκλος και η σειρά των ασκήσεων αποτελεί ένα training χρήσιμο για την καθημερινή άσκηση του ηθοποιού, αλλά και κάθε ανθρώπου που επιζητά μια καλύτερη υγεία – ευεξία.

Β’ σκέλος: Ασκήσεις πάνω σε ρόλους
Από τη στιγμή που κρατάμε για πρώτη φορά ένα θεατρικό έργο στα χέρια μας, οργανώνουμε μια δουλειά πάνω στην ανάλυση των κειμένων, στην κατανόηση των χαρακτήρων και μέσω αυτοσχεδιαστικών μεθόδων προσεγγίζουμε τόσο το εύρος των υποκριτικών μας δυνατοτήτων όσο και το βάθος του ρόλου που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε.

Παράλληλα η ομάδα θα επεξεργαστεί τις 6 βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης
• Συγκέντρωση
• Συγκινησιακή ανάμνηση
• Παρατηρητικότητα
• Δραματική πράξη
• Δημιουργία χαρακτήρων
• Ρυθμός

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Στο κλείσιμο κάθε εργαστηρίου αρχαρίων, οι συμμετέχοντες προβαίνουν σε μια ανοιχτή παρουσίαση των όσων διδάχτηκαν πλάι στο Δημήτρη Κανέλλο.

Ο Δημήτρης Κανέλλος θα πραγματοποιήσει από τον Γενάρη του 2018, ένα προχωρημένο τμήμα Υποκριτικής με στόχο το στήσιμο και ανέβασμα μιας pocket theatre παράστασης στο νεοσύστατο POCKET THEATRE IN ATHENS την Άνοιξη.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ