Φωτισμοί Θεάτρου

Μάθημα Φωτισμοί Θεάτρου
Η φωτογραφία είναι της Μαριλένας Σταφυλίδου

Εισηγητής: Χριστίνα Θανάσουλα

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα 19:00 – 21:00
Διάρκεια:  10 μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών και 20 πρακτικές ώρες σε θέατρα & Show rooms
Έναρξη: 20 Νοεμβρίου 2017, 19:00 – 21:00 στο LOFT της Ιεράς Οδού.

Παρουσίαση: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, ώρες: 20.00-21.00

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο “Φωτισμοί Θεάτρου”

Ένα από τα εκφραστικά μέσα του θεάτρου είναι το φως. Με το φως δημιουργούμε ατμόσφαιρες, οριοθετούμε χώρους, υπογραμμίζουμε συναισθήματα, κατευθύνουμε την προσοχή του θεατή. Ο Σχεδιαστής Φωτισμών καλείται να «ντύσει» με φως την θεατρική παράσταση και να συμμετέχει δημιουργικά στην σκηνική σύνθεση.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι «να ρίξει φως» στην διαδικασία του Σχεδιασμού Φωτισμών, να προσφέρει δηλαδή, μέσα από την θεωρία και την πράξη, μια πρώτη γνωριμία και επαφή με τον θεατρικό φωτισμό. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ανθρώπους του θεάτρου, θεατρολόγους, σκηνοθέτες, χορογράφους, σκηνογράφους, διακοσμητές, ηθοποιούς, κουκλοπαίχτες, φωτογράφους, ηλεκτρολόγους, διευθυντές σκηνής καθώς και σε σπουδαστές του Θεάτρου και των Καλών Τεχνών που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο.

 ΘΕΩΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα μελετήσουμε την φύση του φωτός και τις ιδιότητές του, θα ερευνήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φωτός στην Τέχνη, θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία του Θεατρικού Φωτισμού, θα αναλύσουμε τις Βασικές Αρχές και τους Στόχους του Σχεδιασμού Φωτισμών καθώς και τα διαφορετικά στυλ του θεατρικού φωτισμού και θα καθορίσουμε τον ρόλο του Σχεδιαστή Φωτισμών.

 ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον φωτιστικό εξοπλισμό και θα εξοικειωθούν με  τις δυνατότητες του: γωνίες φωτισμού, αίσθηση και ύφος, χρώμα, μίξη χρώματος, φίλτρα, ειδικά υλικά, ειδικά φώτα. Θα επισημάνουμε τις διαφορές του γενικού και του ειδικού φωτισμού, τα διαφορετικά είδη σκηνών και τύπους έργων.  Τέλος, θα μάθουν πώς να κάνουν ένα βασικό φωτιστικό πλάνο και πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά τις ιδέες και τις προτάσεις τους στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Χρονοδιάγραμμα Σεμιναρίου

10 μαθήματα (Δίωρα) συνολικής διάρκειας 20 ωρών

1 επίσκεψη σε showroom εταιρείας επαγγελματικού φωτισμού σε ημέρα και ώρα εκτός των προγραμματισμένων συναντήσεων (4 ώρες)

Τα υπόλοιπα 4 τετράωρα θα αφιερωθούν στην παρακολούθηση στησίματος παράστασης σε θέατρο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40 ώρες σύνολο

Πλέον των μαθημάτων θα γίνουν και 3 θεατρικές βόλτες, σε ώρες και μέρες εκτός των προγραμματισμένων μαθημάτων του σεμιναρίου.

Η  βάση συμμετοχών για να ολοκληρωθεί η ομάδα των συμμετεχόντων είναι 10 άτομα.

Πολύ περιορισμένες Θέσεις. Ενημερωθείτε στο 6937100641.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ