Η μουσική επιμέλεια (Cinema & theater Web Workshop)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Η μουσική επιμέλεια (Cinema & theater Web Workshop)

Η μουσική επιμέλεια μιας θεατρικής παράστασης είναι η φροντίδα για το μουσικό ή το ηχητικό περιεχόμενο της. Η μουσική σε μια θεατρική παράσταση είναι ο βασικός συναισθηματικός φορέας των μηνυμάτων του έργου. Είναι άλλος ένας ηθοποιός που ανεβαίνει στη σκηνή, μιλάει και δρα.

Εισηγητής: Νίκος Κολλάρος

Πρόγραμμα: Κάθε Δεύτερη Τετάρτη από 15/4 (Web Παρακολούθηση έως 27/5) – Ιούνιος: Παρακολούθηση Μουσικής Επιμέλειας Θεατρικής Παράστασης Live – Παράδοση Ντοσιέ.

Διάρκεια Μαθημάτων: 3 μήνες (10 web ώρες και 10 ώρες Live)

Πιλοτική Συνάντηση Γνωριμίας Σάββατο 11 Απριλίου ώρα 17:00

Έναρξη: Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 & ώρες 18:00 – 20:30

Αξία Σεμιναρίου: 186€

Διαθεσιμότητα: Sold Out

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Στο σεμινάριο αυτό στόχος είναι να ανακαλύψουμε πως η μουσική λειτουργεί επί σκηνής, πως μεταλλάσσει τη σκηνική πράξη, τις μεθόδους, τα εργαλεία, τις τεχνικές και τις στρατηγικές που χρειαζόμαστε για να κάνουμε μουσική επιμέλεια μιας παράστασης πετυχημένα και δημιουργικά. Το σεμινάριο εκτυλίσσεται σε 4 μαθήματα στα οποία καλύπτονται οι παρακάτω θεματικές:

  • Η μουσική για το θέατρο και τον Κινηματογράφο (Θεωρία, ιστορία και παραδείγματα)
  • Η Δραματουργία του έργου, πως «διαβάζει» το έργο ο μουσικός επιμελητής.
  • Η μουσική του έργου ή της παράστασης, η μουσική της σκηνής, η μουσική του ρόλου. Η «σκηνοθεσία» της μουσικής στην παράσταση.
  • Η συνεργασία με το σκηνοθέτη, το δραματουργό, τους συντελεστές της παράστασης, τους ηθοποιούς
  •     Τα κριτήρια για την επιλογή μιας νέας σύνθεσης, ζωντανής μουσικής, επιλογή γνωστών μουσικών μοτίβων. Η χρήση του τραγουδιού.

Ως αντικείμενο εφαρμογής για πρακτική άσκηση θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα παράσταση που ετοιμάζει το Μικρό Πολυτεχνείο μέσω διαδικτύου και θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου μετά τις μέρες του εγκλεισμού.

Αν οι συμμετέχοντες το επιθυμούν, ως επιπλέον εφαρμογή της προσέγγισης που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα γραφεί ένα νέο τραγούδι για κάθε χαρακτήρα του έργου και θα παρουσιαστεί σε μια bonous perfomace στο κοινό του θεάτρου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ