Η Βιωματική Γραφή & τα “μυστικά” της, χωρίς ενοχές

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ο Κόσμος των Συναισθημάτων: Μυστικά & Ενοχές του Γραπτού μας Πολιτισμού

Ο Μετά – Κύκλος του Υπαρξισμού ολοκληρώνεται με ένα σεμινάριο Βιωματικού Λόγου όπου ανιχνεύουμε τα βιώματα εκείνα που μπορούν να μας εμπνεύσουν ώστε να μεστώσει η γραφή μας και να οδηγηθούμε γράφοντας στην καλή λογοτεχνία. Πόσο συχνά ο εαυτός μας αφήνεται να αγγίξει τα πιο κρυφά του μυστικά; Πόσο συχνά επιτρέπουμε στα θετικά συναισθήματα να νικήσουν τις ενοχές μας; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα όταν κάτι ορατά ή υπόγεια μας βλάπτει; Τι – καλά κρυμμένο – μας χωρίζει από την αλήθεια μας; Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα αυτά;

Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

Μάθημα bonus : Δευτέρα 28/3/2022 (ανοιχτό χωρίς κόστος σε κάθε ενδιαφερόμενο)

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου:

Διάρκεια: 6 δια ζώσης μαθήματα

Έναρξη: Δευτέρα 9/5/2022

Πρόγραμμα : Κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00 έως 20:00

Κόστος σεμιναρίου: 210€ + ΦΠΑ

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών βάσει υγειονομικών διατάξεων

Λίγα Λόγια για τη Βιωματική και τα “μυστικά” της

Μέσω της μελέτης επίλεκτων σύγχρονων έργων της φιλοσοφικής σκέψης και παγκόσμιας λογοτεχνίας το εργαστήριο θα εφαρμόζει τις ασκήσεις του ώστε τα κείμενα που θα προκύπτουν να έχουν ως κέντρο βάρους τους το βιωματικό αφηγηματικό υλικό κάθε συμμετέχοντα. Στον νέο κύκλο από 28/3/22 θα εστιάσουμε σε μεγάλους μυστικούς ποιητές, στοχαστές και συγγραφείς και με αφορμή το έργο τους θα γράψουμε κι εμείς.

ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ:

Αφηγηματικές Φόρμες όπως Διήγημα, Εξομολογητικό κείμενο, Ποιητικός Λόγος, Μονόλογος: είδη όπου ο προσωπικός λόγος μετουσιώνεται σε τέχνη. Πέραν όμως της έμπνευσης, ο δημιουργός καλείται να αναμετρηθεί με τη γλώσσα και τη φόρμα: να εκφράσει με επιτυχία τις ιδέες του, να παραβεί συνειδητά τους κανόνες ώστε να δημιουργήσει το προσωπικό του ύφος, αλλά και να αποδώσει με ακρίβεια τις λεπτές διακυμάνσεις της γλωσσικής έκφρασης. Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε δημιουργικής φόρμας, ώστε να τις υπακούσει ή να τις παραβεί συνειδητά.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ:

Στο φετινό κύκλο σεμιναρίων θα προσαρμόσουμε τις ασκήσεις μας σε κείμενα που θα προκύπτουν από βιώματα ενώ θα εμβαθύνουμε μέσω στοχευμένων θεματολογιών και θα εξασκηθούμε γραπτώς τόσο σε ποιητικό, όσο και σε πεζό λόγο. Μέσω αυτής της κριτικής διαδικασίας θα καλλιεργήσουμε την έκφρασή μας, ώστε να γνωρίσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να βρούμε την προσωπική μας “φωνή”. Δημιουργικός γραπτός λόγος λοιπόν, με  πυροδότες ευρωπαίους συγγραφείς που το έργο και η σκέψη τους  θα μας βοηθήσει να ορθώσουμε το συγγραφικό μας ανάστημα σε μία εποχή γκρίζα, σιωπηλού πόνου και υπαρξιακής αγωνίας. Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας; Να συναντηθούμε με την αλήθεια των μυστικών μας συναισθημάτων και να “ξαναγράψουμε” τον Κόσμο. Χωρίς Ενοχές!!!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ