Εικαστικό Σεμινάριο Mixarteck

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Mixarteck

Ένα Εικαστικό Σεμινάριο εισαγωγικό στην ζωγραφική, την γλυπτική, την χαρακτική, το ψηφιδωτό, το papier mache και το Abstract.

Διάρκεια:  7 συναντήσεις των 2 ωρών

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη 18:00- 20:00

Επίσημη Έναρξη: 8 Μαΐου 2019.

Κάθε μάθημα έχει αυτοτέλεια οπότε η ένταξη είναι δυνατή σε αυτό εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων. 

Συντονισμός: Ρεβέκκα Αλεξοπούλου

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο: Στο mixarteck διδάσκονται πρακτικές τεχνικές και τρικ τεχνικών υλικών και εργαλείων ζωγραφικής και μη, με σκοπό την δεξιότητα δημιουργίας εικαστικών έργων, μέσω διαδικασιών που δεν είναι άμεσα προφανείς, και με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο.

Ποιους Αφορά; Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα που έρχονται πρώτη (ή και όχι) φορά σε επαφή με εικαστικές τέχνες και έχουν την διάθεση να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσω μιας μεγάλη γκάμα υλικών (ακουαρέλα, λαδομπογιά, λαδοπαστέλ, κόλλες, πηλό, γύψο, στόκο, ζελατίνες, πινέλα, σπάτουλες και σφουγγάρια). Παραμένει πάντα ένα σεμινάριο που δεν απαιτεί αναγκαστικά προηγούμενη ανάλογη εμπειρία από τους συμμετέχοντες ενώ είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό για όλες τις ηλικίες.
Υλικά & Εργαλεία για το Mixarteck:

Για να μην υπάρξει σπατάλη υλικών και χρημάτων, τα υλικά θα αγοραστούν συνολικά και θα επιβαρύνουν κατά 20 ευρώ τον κάθε ενδιαφερόμενο για όλα τα μαθήματα.

Αναλυτικά: Γύψος – Πηλός – Στόκος – Εργαλεία χαρακτικής – Κόλλες ατλακόλ – Χαρτοταινίες – Εφημερίδες και χαρτιά ανακύκλωσης – Σπασμένα κεραμικά: πλακάκια, πιάτα, φλυτζάνια – Ακρυλικά χρώματα και Λαδομπογιές – Λινέλαιο – Διαλυτικά – Παλέτες. – Πινέλα λαδομπογιές και Ακρυλικών – Σπάτουλες – Χαρτόνια – Χαρτιά ακουαρέλας – Καμβάδες ζωγραφικής – Τελάρα.

Το Πρόγραμμα 8, 15, 22, 29 ΜΑΪΟΥ, 5, 12 & 19 ΙΟΥΝΙΟΥ:

Το Ακρυλικό χρώμα- Τεχνικές

  1. Εισαγωγικό: Η παλέτα – χρωματολογία- τυπώματα
  2. Τεχνικές ακρυλικού

Το Λάδι – Τεχνικές

  1. Η Τεχνική του Κάναβου

Papie mache

  1. Χαρτοπολτός

Κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων

Πηλός – γύψος

  1. Δημιουργία χαρακτικού έργου σε επίπεδη επιφάνεια απο πηλό.

Αρνητικό αντίγραφο του χαρακτικού από πηλό με την κατασκευή καλουπιού

Μωσαϊκό

  1. Η τεχνική του μωσαϊκού από σπασμένα κεραμικά και άλλα ανακυκλώσιμα
  2. Διακόσμηση επίπλων ή μικρών αντικειμένων

Σημείωση:

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.