Εικαστικό Σεμινάριο Mixarteck

Mixarteck

Mixarteck

Ένα Εικαστικό Σεμινάριο

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο στην ζωγραφική, την γλυπτική, την χαρακτική, το ψηφιδωτό, το papier mache και το Abstract.

Διάρκεια: 12 συναντήσεις των 2 ωρών

Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή 19:00- 21:00

Εκκίνηση Μαθημάτων: 1 Μάρτιος 2019

Κάθε μάθημα έχει αυτοτέλεια οπότε η ένταξη είναι δυνατή σε αυτό εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων. 

Συντονισμός: Ρεβέκκα Αλεξοπούλου

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο: Στο mixarteck διδάσκονται πρακτικές τεχνικές και τρικ τεχνικών υλικών και εργαλείων ζωγραφικής και μη, με σκοπό την δεξιότητα δημιουργίας εικαστικών έργων, μέσω διαδικασιών που δεν είναι άμεσα προφανείς, και με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο.

Ποιους Αφορά; Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα που έρχονται πρώτη (ή και όχι) φορά σε επαφή με εικαστικές τέχνες και έχουν την διάθεση να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσω μιας μεγάλη γκάμα υλικών (ακουαρέλα, λαδομπογιά, λαδοπαστέλ, κόλλες, πηλό, γύψο, στόκο, ζελατίνες, πινέλα, σπάτουλες και σφουγγάρια). Παραμένει πάντα ένα σεμινάριο που δεν απαιτεί αναγκαστικά προηγούμενη ανάλογη εμπειρία από τους συμμετέχοντες ενώ είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό για όλες τις ηλικίες.

Υλικά & Εργαλεία για το Mixarteck:

Για να μην υπάρξει σπατάλη υλικών και χρημάτων, τα υλικά θα αγοραστούν συνολικά και θα επιβαρύνουν κατά 20 ευρώ τον κάθε ενδιαφερόμενο για όλα τα μαθήματα.

Το χριστουγεννιάτικο Workshop είναι αυτοτελές, προαιρετικό λειτουργεί ως έκτακτο  και δέχεται και αυτόνομες συμμετοχές. Μπορεί να είναι σε άλλη από το τρέχον πρόγραμμα ημέρα και μεγαλύτερο σε διάρκεια. Επισύρει 10 ευρώ για υλικά ανά συμμετοχή.

Αναλυτικά: Γύψος – Πηλός – Στόκος – Εργαλεία χαρακτικής – Κόλλες ατλακόλ – Χαρτοταινίες – Εφημερίδες και χαρτιά ανακύκλωσης – Σπασμένα κεραμικά: πλακάκια, πιάτα, φλυτζάνια – Ακρυλικά χρώματα και Λαδομπογιές – Λινέλαιο – Διαλυτικά – Παλέτες. – Πινέλα λαδομπογιές και Ακρυλικών – Σπάτουλες – Χαρτόνια – Χαρτιά ακουαρέλας – Καμβάδες ζωγραφικής – Τελάρα.

Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Μάθημα Γνωριμίας με ελεύθερη συμμετοχή κατόπιν κράτησης

Α’ ΦΑΣΗ

Τρικ  Ακουαρέλας

Κάναβος
Χαράξεις
Κορδόνι

Β’ ΦΑΣΗ

Οδοντόβουρτσα
Σφουγγάρι
Κολάζ

Καλούπι
Papie Mache
Ψηφιδωτό