Μουσικό Web Radio

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Μουσικό Web Radio

Ακούμε Μουσική – Κατανοούμε τη Μουσική – Κατανοούμε τον εαυτό μας μέσα από τη μουσική

Ακούμε πολύ συχνά μουσική, ορισμένοι από εμάς, ακόμη και ολόκληρη την ημέρα. Πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε όμως, ποια είναι τα πράγματα που συγκρατούμε, πώς βιώνουμε τη μουσική και τι μαθαίνουμε γι’ αυτήν;

Το εξ αποστάσεως εργαστήρι θα ασχοληθεί με τον τρόπο που ακούμε μουσική και τον τρόπο που την προσλαμβάνουμε. Έχει ως στόχο μέσα από τη συνεχή χρήση παραδειγμάτων να συμβάλει αποφασιστικά στο άνοιγμα των μουσικών μας οριζόντων, στην κατανόηση και αποδοχή των μουσικών μας προτιμήσεων αλλά και στη δημιουργία κριτηρίων σχετικά με το τι αποτελεί καλή μουσική.

Εισηγητής: Γιώργος Φλωράκης

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη από 14 Απριλίου 2020

Διάρκεια Μαθημάτων: 4 Συναντήσεις

Δυνατότητα Ένταξης: έως Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Πιλοτική Συνάντηση Γνωριμίας: Τρίτη 7 Απριλίου 2020, ώρα 18:30 – 21:00

Έναρξη: Τρίτη 14 Απριλίου 2020, ώρα 18:30 – 21:00

Αξία Σεμιναρίου: 45€

 Κύρια ασχολία μας, 

  • Εμβάθυνση στα μουσικά είδη: Από το σύνολο του ελληνικού τραγουδιού σε ολόκληρο το φάσμα του rock, στην pop, στη μαύρη μουσική (soul, blues, jazz, hip hop κλπ.), στην κλασική μουσική και σε όποια άλλη μουσική έκφραση ταιριάζει σε κάθε ομάδα

Με τα εξής στοιχεία:

  • Πώς Ακούμε Μουσική
  • Τι ακούμε στη Μουσική (μουσική, στίχος, όργανα, φωνή, ενορχήστρωση, μίξη, παραγωγή)
  • Τι είναι καλή και τι είναι κακή μουσική. Ανάλυση, παραδείγματα.
  • Διαστρωματώσεις
  • Crossing Over Sounds
  • Το ζήτημα της Γούστου, το ζήτημα της Ποιότητας
  • Ζητήματα Ιστορικής Ακρόασης
  • Πώς να Μιλάμε Για Δίσκους Πού Δεν Έχουμε Ακούσει Ποτέ

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους έχουν διάθεση σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να έρθουν σε επαφή με σημαντικές πτυχές της μουσικής, προσεγγίζοντάς την με παιγνιώδη τρόπο αλλά σε βάθος.

Αφού κάθε συμμετέχων δηλώσει τα είδη που γνωρίζει και τα είδη που τον ενδιαφέρουν, θα καταρτιστεί το πρόγραμμα της ακρόασης.

Δύο μέρες πριν κάθε συνάντηση, κάθε συμμετέχων θα λαμβάνει τη λίστα ακρόασης, στο youtube, ενώ με βάση τις ερωτήσεις –που μπορούν να γίνονται on line ή μέσω mail, θα προστίθενται επιτόπου κομμάτια προς ακρόαση. Η web πλατφόρμα του ΜΠ είναι παντελώς σύγχρονη και εξυπηρετεί πιστά τις ανάγκες του workshop.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ