Personal Styling

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Personal Styling – Ένα σεμινάριο για το επάγγελμα του στυλίστα και την αυτοβελτίωση της εικόνας μας, από έναν έμπειρο σχεδιαστή που κινείται στο παρόν των σύγχρονων τάσεων στη Μόδα. Μια απόπειρα εξοικονόμησης χρόνου και χρήματος σε εποχές που η Υψηλή Ραπτική δεν θέλει (και δεν πρέπει πια) να θεωρείται Terra Incognita.

Εισηγητής: Team Art Works

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα: 18:30 -20:30 για 8+2 συναντήσεις
Διάρκεια: 8 Πρακτικές Συναντήσεις + 2 Βόλτες για Shopping 

Δυνατότητα Ένταξης: Δευτέρα 11 Φεβρουάριου 2019

Έναρξη: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Personal Styling

Εισαγωγή στο styling, τη μόδα, το Life style: βασικές αρχές του styling και της μόδας στην Εποχή της Εικόνας. Σύντομη προσέγγιση των τριών τελευταίων δεκαετιών. Οι τρέχουσες τάσεις της μόδας και πώς δουλεύουμε μ’ αυτές.

Η βιομηχανία της μόδας (πώς λειτουργεί, πώς επιβάλλει τις καινούριες εικόνες, πώς επιδρά στο κοινό δημιουργώντας «καινούριες» ανάγκες). Οι σύγχρονοι σχεδιαστές (ανάλυση της δουλειάς τους και ο τύπος της γυναίκας για τον καθένα τους). Οι πολύ hot designers, οι διαφορετικές σχολές και οι διαχρονικοί. Πώς δουλεύουμε με διαφορετικά στυλ σχεδιαστών και πώς μπορούμε να έχουμε ένα feeling Prada για παράδειγμα, με ρούχα αγορασμένα από τα H&M.

Type de femme (celebrities, fashion icons, stars). Διαφορετικοί τύποι γυναίκας: τι κοινό έχουν η Σοφία Λώρεν, η Βικτώρια Μπέκαμ, η Κατρίν Ντενέβ, η Lady Gaga, η Κέιτ Μος, η Μόνικα Μπελούτσι. Οι διαφορετικοί τύποι γυναίκας, η εικόνα τους, πώς την δημιουργούν και δουλεύουν με αυτή, τα key points και πώς μια παρόμοια ανάλυση μπορεί να δουλέψει μετέπειτα στη δική μας εικόνα.

Γνωριμία με το σώμα μας, (προσεκτική παρατήρηση) , οι ανάγκες, οι επιθυμίες μας, σημεία βελτίωσης, τι τονίζουμε, τι κρύβουμε.

Η διάθεσή μας, ο χαρακτήρας μας, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε ένα concept σχετικά με τα ρούχα που επιλέγουμε και γενικότερα για την εικόνα μας. Σε αυτό το σημείο θα εντοπίσουμε τα σημεία-κλειδιά ώστε να μπορούμε από δω και στο εξής να επιλέγουμε τα ρούχα μας σωστά, να κάνουμε styling στον εαυτό μας, να αποφεύγουμε λάθη, παγίδες, υπερβολές και στο τέλος να μάθουμε τι σημαίνει dress code για κάθε περίπτωση.

Γνωριμία με τα υφάσματα, διαφορετικές κατηγορίες υφασμάτων και πώς αυτά χρησιμοποιούνται. Τα χρώματα, οι συνδυασμοί, οι αρμονίες και οι αντιθέσεις και πώς τα χρησιμοποιούμε σε μας.

Η γκαρνταρόμπα μας, τι κρατάμε, τι πετάμε από αυτά που έχουμε και πώς τη «χτίζουμε» από δω και πέρα.

Τα αξεσουάρ (παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα) και πώς συμπληρώνουν το κάθε outfit. Οι συμπληρωματικές λεπτομέρειες: make – up και μαλλιά.

3 extra προαιρετικά Workshops κατόπιν ζήτησης :

  • Θα επισκεφτούμε καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ. Πρόκειται για μία άσκηση με στόχο μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα outfit. Η παρουσίασή του αποσκοπεί στο να εξοικειωθούμε με τη δουλειά ενός επαγγελματία στυλίστα. Μπορούμε να εμπνευστούμε από οτιδήποτε, από μία ταινία, από ένα editorial μόδας, από μια μουσική, μια θεατρική παράσταση ή οτιδήποτε άλλο.
  • Μία επίσκεψη σε ατελιέ fashion designer ώστε να καταλάβουμε καλύτερα το ύφος και τον τρόπο δουλειάς ενός επαγγελματία.
  • Παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για προσωπική χρήση (ξεχωριστή και πολύ προσωπική για κάθε και από κάθε συμμετέχοντα).

Τα Workshops πραγματοποιούνται προαιρετικά ως προέκταση με το πέρας του σεμιναρίου και με όσες από τις συμμετέχουσες επιθυμούν αυτή τη διαδικασία. Επισύρουν επιπλέον κόστος και μπορούν να προσαρμοστούν με άξονα τον αριθμό των συμμετεχόντων και τον χρόνο που θέλουν και μπορούν να αφιερώσουν.

Ο Περιορισμένος Αριθμός στις Θέσεις του σεμιναρίου επιβάλει προκράτηση θέσης στο 2103243306