Σπουδή στο Χρώμα 2: Ελαιογραφία & Μεικτές Τεχνικές

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Σπουδή στο Χρώμα και στο Λάδι

Το Εργαστήριο “Σπουδή στο Χρώμα και στο Λάδι με αυτόν τον ταχύρυθμο κύκλο στοχεύει στην παραγωγή νέων εικαστικών έργων από κάθε συμμετέχοντα ώστε σε μια επόμενη ταχύτητα η ομάδα να οδηγηθεί στην πρώτη της έκθεση σε gallery της πόλης.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Μάγκος

Δυνατότητα Ένταξης έως και Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Έναρξη με εισαγωγικό μάθημα: Τετάρτη 21 Noεμβρίου 2018, ώρα 20:30

Διάρκεια: 10 Συναντήσεις, 25 επιμορφωτικές ώρες 

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη 20:30 – 23:00 

Διαθεσιμότητα θέσεων:

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο

Το σεμινάριο της ζωγραφικής «“Σπουδή στο Χρώμα και στο Λάδι» είναι ένας κύκλος σπουδής στις μεικτές τεχνικές με λάδι με πειραματισμούς και ασκήσεις ώστε ο καθένας από τους συμμετέχοντες να υποστηρίξει ένα προσωπικό ύφος στην τέχνη που αγαπάει.

Εδώ λοιπόν πρόκειται αναλυτικά ως σχετικά αρχάριοι να ασχοληθούμε με:
-Βασικές αρχές σχεδίου και δομής, σύνθεση όγκων και αντικειμένων, στήσιμο και ανάπτυξη εικόνας

-Βασικές αρχές χρήσης του χρώματος, Ψυχολογία χρώματος, Χρωματικές κλίμακες, χαρακτηριστικά και ιδιότητες

-Διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά πειράματα με βασικό όμως υλικό το λάδι.

-Την σχέση σχεδίου και χρώματος μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο καθένας να αποκτήσει μια πιο άμεση σχέση με την ζωγραφική μέσα από ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό όπως το λάδι, να έρθει σε επαφή με μια καινούρια γλώσσα έκφρασης και να αναπτύξει με δημιουργικό τρόπο μια προσωπική εικαστική ματιά.

Στην πορεία των μαθημάτων και σε μια επόμενη ταχύτητα με στόχο την έκθεση θα:

  1. δουλέψουμε ως κολορίστες με έμφαση στο Φως και το Χρώμα ώστε η χρήση του υλικού μας (μέσα από τις μεικτές τεχνικές ζωγραφικής με λάδι) να βρει την εφαρμογή της στην αναπαράσταση του γυμνού σώματος (γυμνό μοντέλο).
  2. εμβαθύνουμε στο λάδι ζωγραφικής χρησιμοποιώντας παράλληλα τα χρώματα της Αγιογραφίας, τη σπάτουλα και τα χρωματιστά μολύβια για σημειώσεις που θα τις μεταφέρουμε σε λάδι.
  3. κατακτήσουμε με τρόπο πρακτικό αυτό που η επίδραση του Φωτός φέρει στα χρώματα της Φύσης μαθαίνοντας διαφορετικούς τρόπους χρήσης νέων εργαλείων που συνδέονται με τις ως τώρα δοκιμασμένες ασκήσεις πάνω στην προοπτική, το θέμα και το χρώμα.
  4. αναλύσουμε το νυχτερινό φως και να εφαρμόσουμε με συνέπεια τις βασικές μας γνώσεις σε freestyle πειραματισμούς, εντοπίζοντας με θάρρος τις χρωματικές μας προτιμήσεις και τολμώντας τες στους πίνακές μας.
  5. αναζητήσουμε ό,τι μπορεί να σημαίνει Προσωπικό Ύφος για τον καθένα μας μέσα από ασκήσεις χρωματικής ποιότητας και υφής και θα προετοιμαστούμε για την μεγάλη ετήσια ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο τέχνης «-σμός». Αυτό σημαίνει να ολοκληρώσουμε προσωπικά έργα (τουλάχιστον τρία ο καθένας μας) μέσα από Ελεύθερη πλέον Απόδοση του εκάστοτε θέματος με μεικτές τεχνικές κάτι που θα μας προετοιμάσει για τον επόμενο κύκλο.

Υλικά για το Εργαστήριο

Μπλοκ για λάδι: από 45 Χ 60 cm και μεγαλύτερο (εναλλακτικά: πινακίδα για λάδι – 35 Χ 50 εκ. και μεγαλύτερη)

Χρώματα (λάδια): Κόκκινο καδμίου, κόκκινο καρμίνα, Κίτρινο σιτρόν, κίτρινο καδμίου, Μπλέ ουλτραμαρίνα, μπλέ κοβαλτίου, Άσπρο τιτανίου, μαύρο, κίτρινη ώχρα,

Πινέλα: Πλακέ με σκληρή τρίχα: Νο 5, 8, 12 (μικρό-μεσαίο-μεγάλο). Στρογγυλά με μαλακή τρίχα: Νο 4, 8

Σπάτουλες για λάδι- τριγωνικές, μεσαία και μεγάλη, Μολύβια 2Β, ΗΒ, Γόμα, ξύστρα, πλαστική παλέτα (λευκή ή διάφανη) , Άοσμο νέφτι, Ένα μπουκαλάκι λινέλαιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θέσεις του Εργαστηρίου είναι πολύ περιορισμένες και είναι σημαντικό να προβείτε στην έγκαιρη κατοχύρωση της θέσης σας. INFO: 210.325.2998