Οι νικητές του 6ου Story Telling Festival

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το 6ο Story Telling Festival διεξήχθη το weekend 18 & 19 Ιουνίου στο νεοσύστατο θεατράκι της οδού Ασωμάτων Pocket Theatre in Athens@ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων.

Οι κατηγορίες που τελικά διαγωνίστηκαν ήταν 5 και το σύνολο των διαγωνιζομένων 49.

  1. Προφορική αφήγηση ( 7 συμμετέχοντες)

  2. Γραπτό παραμύθι ( 12 συμμετέχοντες)

  3. Έμμετρο παραμύθι ( 5 συμμετέχοντες)

  4. Εικονογραφημένο παραμύθι ( 15 συμμετέχοντες)

  5. Αυτοσχεδιαστικό παραμύθι ( 10 συμμετέχοντες)

Οι τρεις που διακρίθηκαν στις 4 πρώτες κατηγορίες είναι :

Προφορικό παραμύθι (Αφήγηση)

Την 1η θέση κατέλαβε η Αγλαΐα Καλαμαρά (Το τσικαλάκι) , η οποία κερδίζει ένα ολόκληρο σεμινάριο στο ΜΠ για την περίοδο 2011-2012. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ναυσικά Καψαλά (Ο Μισοκοκοράκος) και την 3η θέση η Πένυ Σπυροπούλου (Το σκιάχτρο ).

Γραπτό παραμύθι

Την 1η θέση κατέλαβε η Σοφία Παπαπολύζου (Το ολοστρόγγυλο donut και η τελείως πλακέ τάρτα λεμόνι), η οποία κερδίζει ένα ολόκληρο σεμινάριο στο ΜΠ για την περίοδο 2011-2012. Τη 2η θέση κατέλαβε η Αγγελική Στρούτση (Η μαύρη θρούμπα) και την 3η θέση ο Μιχάλης Ζουρνάς (Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά ).

Έμμετρο παραμύθι (Παραμυθοτράγουδο)

Στην 1η θέση ισοψήφησαν οι : Πηνελόπη Δεληγιάννη (Το φτασμένο) και Τερέζα Κόνιαρη (Παραμάνα) και θα μοιραστούν σεμινάριο επιλογής τους δια δύο την περίοδο 2011-2012 στο ΜΠ. Το ένα και μοναδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το πιο πρωτότυπο παραμύθι δόθηκε από όλες τις κατηγορίες στην κατηγορία έμμετρο Παραμύθι στην Παναγιώτα Ησαΐα (Η Μαρμίτα, η Μαρμότα και η Μαρμάγκα). Το βραβείο της είναι ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στην Δονούσα, τον Ιούλιο του 2011.

Εικονογραφημένο παραμύθι

Στην 1η θέση ισοψήφησαν ο Σπύρος Κουσούρης (Dertig Vier) και η Αγγελική Στρούτση (Η μαύρη θρούμπα ) και θα μοιραστούν σεμινάριο επιλογής τους δια δύο την περίοδο 2011-2012 στο ΜΠ. Την 3η θέση κατέλαβε ο Έκτωρ Αδάμης (Τα χρώματα της ανάσας).

Στο αυτοσχεδιαστικό παραμύθι (ImproStories) διαγωνίστηκαν δέκα θεατές από το κοινό και ξεχώρισε σχεδόν παμψηφεί η Μαρία Ζαγγίλη απαντώντας με αυτοσχεδιασμό στην ερώτηση : Πώς γεννήθηκε ο παππούς της γιαγιάς του Ομήρου; Το βραβείο είναι ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στην Δονούσα, τον Ιούλιο του 2011.

Ας σημειωθεί ότι φέτος από τους 49 συμμετέχοντες στα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ και τους 13 που ξεχώρισαν με ψήφο του κοινού οι παρακάτω διακριθέντες παρακολούθησαν τα αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια του Μικρού Πολυτεχνείου:

  • Αγλαΐα Καλαμαρά και Πέννυ Σπυροπούλου από το σεμινάριο Προφορικής Αφήγησης Παραμυθιού της Μάνιας Μαράτου.

  • Σοφία Παπαπολύζου και Μιχάλης Ζουρνάς από το σεμινάριο Συγγραφής Παραμυθιού του Θράσου Καμινάκη.

  • Πηνελόπη Δεληγιάννη και Τερέζα Κόνιαρη από το σεμινάριο Στιχουργικής υπό την εποπτεία της Δήμητρας Γαλάνη

  • Αγγελική Στρούτση από το σεμινάριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου της Ελευθερίας Ντέλλα.

  • Σπύρος Κουσούρης από το Digital Media Workshop της Μάγγυ Τουλιάτου.