Τέχνη & Μουσική

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Τέχνη & Μουσική (Sold Out)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επόμενο τμήμα από Σεπτέμβρη του 2020

ΩΡΕΣ: Αναμένεται 

Αξία Σεμιναρίου με ΦΠΑ: Αναμένεται 

Στα 4 πρώτα του μαθήματα ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ που τα επαναλαμβάνει για όσους δεν τα πρόλαβαν ή θέλουν να εμπεδώσουν καλύτερα τις γνώσεις τους ο ευφάνταστος Γιώργος Κωνσταντινίδης προσθέτει άλλα 4 νέα μαθήματα ΤΕΧΝΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ όπου συνδυάζει το έργο ενός μεγάλου ζωγράφου με έναν κορυφαίο συνθέτη του οποίου θα ακούσουμε και θα αναλύσουμε ένα η παραπάνω έργα.

Συνθέτης και ζωγράφος και ο ίδιος ασχολείται χρόνια με τις δυο αυτές τέχνες που δεν χρησιμοποιούν λόγο, και προσπαθεί να τις αποκωδικοποιήσει.

Θα συνδέσει ταιριαστά μα και αταίριαστα ζευγάρια δημιουργών,   ωστόσο όλοι οι καλλιτέχνες  είναι  μοναδικοί και διαχρονικοί:  ο αισθησιακός Ρούμπενς  πλάι στον ενεργητικό Χαίντελ, ο αμαρτωλός καθολικός  Καραβάτζιο  πλάι στον εργασιομανή προτεστάντη Μπαχ, ο  εσωστρεφής Ρέμπραντ  πλάι στον εκρηκτικό Μπετόβεν και ο μελαγχολικός ομφαλοσκόπος Φρίντριχ με τον τρυφερά ρομαντικό Σοπέν.

Στο μέρος του σεμιναρίου που επαναλαμβάνεται για όποιον το θέλει εξετάζονται οι  ιστορικές περιόδους που γέννησαν τα διαφορετικά στυλ και αναλύονται οι  φόρμες που η κάθε περίοδος ανέπτυξε.

1o μάθημα: Μεσαίωνας – Αναγέννηση.

2ο μάθημα: Μπαρόκ – Ροκοκό.

3ο μάθημα: Κλασικισμός.

4ο μάθημα Ρομαντισμός.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ