Πρότυπο Εργαστήρι για Σωματικό Θέατρο & Θέατρο Μάσκας

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Πρότυπο Εργαστήρι για Σωματικό Θέατρο & Θέατρο Μάσκας με τον Κοραή Δαμάτη σε 2 ταχύτητες. Στην πρώτη ταχύτητα θα μυήσει τους συμμετέχοντες σε μια νέα ουσιώδη σχέση με το Θέατρο ενώ μετά τον δίμηνο αυτό κύκλο σκοπεύει να τους οδηγήσει στην εμπειρία του πως στήνεται και ανεβαίνει μια θεατρική παράσταση.

Εισηγητές: Κοραής Δαμάτης 

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα: 20:30 – 23:30 & Σάββατο 18:00 – 21:00

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΕΣ – ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΤΡΕΧΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα λόγια για το Πρότυπο Εργαστήρι για Σωματικό Θέατρο & Θέατρο Μάσκας

Το σεμινάριο βασίζεται στην ανάλυση και την πρακτική εφαρμογή των βασικών αρχών της υποκριτικής:

 • Συγκέντρωση
 • Συγκινησιακή Ανάμνηση
 • Παρατηρητικότητα
 • Δραματική Πράξη
 • Δημιουργία Χαρακτήρων
 • Ρυθμός

Παράλληλα το σεμινάριο σε συνδυασμό με τα άλλα επαγγέλματα του θεάτρου, στοχεύει να μυήσει τους συμμετέχοντες – πέρα από τις βασικές αρχές της Δραματικής Τέχνης – στο πως στήνεται και ανεβαίνει μια Παράσταση, πάνω σε ένα ή περισσότερα κλασσικά θεατρικά κείμενα, αλλά με άξονες:

 1. Την ελεύθερη απόδοση – διασκευή και την προσαρμογή του στη σύγχρονη εποχή
 2. Τον αυτοσχεδιασμό
 3. Τη έρευνα και μελέτη που χαρακτηρίζουν τους άξονες της κωμωδίας στο θέατρο
 4. Το σωματικό θέατρο
 5. Το θέατρο της μάσκας

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να ανιχνεύσει και να καλλιεργήσει την δημιουργικότητά του, δουλεύοντας με τον ίδιο του τον εαυτό, το σώμα του και αντλώντας υλικό μέσα από τη συνεργασία του με την ομάδα.

Οι μαθητές μέσω της συνεργασίας και του αυτοσχεδιασμού θα ανακαλύψουν τον τρόπο που μπορούν σκηνές και γεγονότα να χρησιμοποιηθούν και να μεταφραστούν σε σωματικές δράσεις, δραματικές πράξεις και εκφραστικές εικόνες.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τοποθέτηση της φωνής, στην εκφορά του λόγου, στο σώμα ως υποκριτικό εργαλείο και στο ρυθμό σε πρώτη φάση θα επικεντρώσουμε σε ένα έργο, εμβαθύνοντας στους δραματικούς χαρακτήρες ώστε να ζήσουμε μαζί το πως δημιουργείται μία pocket theatre παράσταση. Ωστόσο από πρόβα σε πρόβα όλοι οι συμμετέχοντες ανάλογα με την κλίση τους θα συνειδητοποιήσουν ότι εργάζονται για μια παράσταση Συνόλου, όπως συνέβαινε σε πολύ αγνές εποχές θεατρικής Ακμής στην Ευρώπη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ