Βιωματικά Εργαστήρια Χοροθεραπείας: Dance Therapy Me

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Dance Therapy Me

Η Χοροθεραπεία υποστηρίζει, ότι κάθε εμπειρία του ατόμου είναι πρωτίστως σωματική. Το σώμα αποθηκεύει εμπειρίες ήδη από τη γέννησή μας. Αυτές οι εμπειρίες είναι που ,σταδιακά, καταλήγουν να αρθρώνονται ως σκέψεις, πεποιθήσεις και τρόποι αντίληψης του κόσμου. Έχοντας, λοιπόν, ως βάση αυτή τη θεωρία, με τη βοήθεια ειδικών τεχνικών κίνησης και φυσικά της ελεύθερης, κυρίως ασυνείδητης έκφρασης κάθε ατόμου, ερμηνεύουμε τη γλώσσα της εμπειρίας κάθε σώματος και επεμβαίνουμε προκαλώντας καινούριες βιωματικές εμπειρίες στο σώμα, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες νευρομυϊκές συνδέσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κάθε Σάββατο για 2 Σάββατα 10 και 24 Νοεμβρίου 2018

Τόπος Διεξαγωγής: στο Θέατρο ΟΛΒΙΟ – Φαλαισίας 7 – Βοτανικός

Χορεύοντας Με Τα Δίπολα

Ένας κύκλος δύο αυτοτελών συναντήσεων κάτω από την ίδια θεματική

1η  Συνάντηση Σάββατο 10/11/2018, ώρα 11:00 – 13:30

Νόηση-Συναίσθημα

Αίσθηση-Ενόραση

Ψηλαφίζοντας τον εαυτό μας μέσα από κινητικές διαδρομές, ανακαλύπτουμε τις  «Πρωτεύουσες» και «Κατώτερες» αντιληπτικές μας λειτουργίες.

2η Συνάντηση Σάββατο 24/11/2018, ώρα 11:00 – 13:30

Μάρτυρας ή Κινούμενος;

Μέσα από την τεχνική της  Αυθεντικής Κίνησης θα κληθούμε να ανιχνεύσουμε το εδώ και τώρα να δούμε τον δρόμο προς τα μέσα που οδηγεί στον πυρηνικό μας εαυτό, και προς τα έξω, στη σχέση με τον  «Άλλο»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ:

Η Μαρία Ζερβού σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμβουλευτική ψυχολογία στο London School of Counselling and Psychotherapy. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το χορό και αργότερα συνεργάστηκε ως δασκάλα με πολλές σχολές χορού αλλά και ως χορογράφος σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις. Έχοντας πάντα την αίσθηση ότι ο χορός είναι κάτι παραπάνω από μια απλή φυσική δραστηριότητα ή ο τρόπος για να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε να πούμε, ασχολήθηκε με την Χοροθεραπεία ψάχνοντας τι είναι αυτό που το ασυνείδητό μας θέλει να εκφράσει μέσω της κίνησης και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα με παιδιά και ενήλικες μέσα από βιωματικά σεμινάρια και θεραπευτικές ομάδες . Το 2017 βρέθηκε στη Γηροκομείο Αθηνών όπου εργάστηκε με μια ομάδα ηλικιωμένων ενώ από τις αρχές του 2018 εργάζεται εθελοντικά στην θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω.  

Η Ελένη Αργύρη γεννήθηκε  και μεγάλωσε  στην Αθήνα. Φοίτησε  στο Εθνικό Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το  πτυχίο της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Έπειτα, ασχολήθηκε για  2 χρόνια με τα Παιδαγωγικά, παραδίδοντας μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, αλλά πάντα ασκούσε ιδιαίτερη δύναμη πάνω της η  παρατήρηση και ανάλυση των ανθρώπων και των καταστάσεων ,μέσα από μια ψυχολογική σκοπιά καθώς και η αναγνώριση του βιώματος του κάθε ατόμου στην καθημερινή του συμπεριφορά! Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Χοροθεραπεία, παρακολουθώντας τη βιωματική μετεκπαίδευση  στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο η οποία τη βοήθησε να δει τους ανθρώπους και την ψυχική υγεία από μία διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα οπτική! Έκτοτε, έχει εφαρμόσει αυτές τις γνώσεις σε ομάδες υπερηλίκων στο Γηροκομείο Αθηνών, το 2017(για χρονικό διάστημα ενός έτους),σε παιδιά ατομικά αλλά και σε θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων.  Θεωρεί ότι η Χοροθεραπεία μας βοηθά να ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του σώματός μας και να τα μεταφράσουμε σε ψυχολογικές ανάγκες και δυνατότητές, καθώς αυτά περιλαμβάνουν καταπιεσμένα βιώματα και τραύματα, τα οποία έχουν ανάγκη να εκφραστούν ,ώστε με αυτόν τον τρόπο, να μας διευκολύνουν να ερμηνεύσουμε πιο καθαρά και να συνειδητοποιήσουμε τις ξένες, αυτοματοποιημένες  συμπεριφορές μας ,να ξαναβρούμε τις χαμένες μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε και να γνωρίσουμε από την αρχή τον κόσμο γύρω μας.