Υποκριτική με Στόχο Παράσταση

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Εισαγωγή στην Υποκριτική Τέχνη με στόχο την Παράσταση

Ένα εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης, που μας προτρέπει να πάρουμε σωστά τα βήματα από το ξεκίνημά μας ήδη και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές μας δυνατότητες, ώστε να επικοινωνήσουμε και να απελευθερώσουμε συναισθήματα και ιδέες με θεατρικά μέσα. Απώτερος στόχος μια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ @ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΒΙΟ πριν το Καλοκαίρι…

Συντονισμός: Ανδρομάχη Δαυλού

Διάρκεια: 16 Συναντήσεις + 8 Πρόβες

Ώρες: 19:30 – 21:30

Τελευταία Δυνατότητα Ένταξης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

Το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης με στόχο την Παράσταση υπό τον συντονισμό της Ανδρομάχης Δαυλού μέσα από 16 μαθήματα και 8 πρόβες θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε: 1. την Έμπνευση μας, 2. την Αρμονία & τον Ρυθμό μέσα μας, 3. την δυνατότητά μας για Αυτοσχεδιασμό, 4. την Ενεργειακή ροή εντός μας, 5. την Δημιουργική μας σκέψη, 6. τον Συναισθηματικό μας πλούτο, 7. την εμπλοκή μας με τα Παιχνίδια των Ρόλων, την Δυναμική τους απόδοση & την Έκθεση μας στο Κοινό.

Ο στόχος μας στο Εργαστήριο είναι να εξερευνήσουμε το σώμα ως εργαλείο για την σωστή αναπνοή, την ρυθμική κίνηση και τον εσωτερικό του ήχο σε συνδυασμό με τον θεατρικό λόγο και όλα αυτά να τα βάλουμε στην υπηρεσία μιας παράστασης.

Θα επικεντρωθούμε στο σώμα και τα «εργαλεία» που συνυπάρχουν μέσα σε αυτό. Θα εξασκήσουμε με δυναμικές ασκήσεις την καλύτερη απόδοση των εκφραστικών μας μέσων, θα αναλύσουμε θεατρικά κείμενα και χαρακτήρες, για να φτάσουμε να αγγίξουμε σε βάθος το ήθος που φέρει η Θεατρική Ιδέα. Σκοπός μας να εκτεθούμε και να συναντηθούμε επιτυχημένα με το κοινό.

Οι βασικές αρχές που διέπουν το ρόλο του ηθοποιού επί σκηνής θα αποτελέσουν την βασική μας μέριμνα. Παράλληλα θα εκτονωθούμε, θα διασκεδάσουμε και θα μάθουμε λίγο καλύτερα αυτόν τον Μεγάλο Άγνωστο: τον εαυτό μας.