Ο Νίκος Ζούδιαρης στο Μικρό Πολυτεχνείο

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού

Ή «Άσκηση Πέντε Δακτύλων» από τον Έμμετρο στον  Ελεύθερο Ποιητικό Λόγο

 Πέντε Τραγούδια του Νίκου Ζούδιαρη αφορμή για να γράψουμε τα δικά μας κείμενα, έμμετρα  ή όχι, αλλά πρωτίστως κείμενα που αναζητούν τον κρυμμένο ποιητή μέσα στον καθένα μας. Ένα μάθημα Δημιουργικής Γραφής με έμφαση στον ελεύθερο ποιητικό λόγο που πέρα από τεχνικά κλειδιά εστιάζει στην ποιητική αλήθεια που καθένας μας μπορεί να καταθέσει στο χαρτί.

Εισηγητής: Νίκος Ζούδιαρης

Κάθε Πέμπτη από τις 21:00 έως τις 24:00.

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, ώρα 21:00 με 24:00

Διάρκεια: 5 Συναντήσεις

Έναρξη: Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Αξία Σεμιναρίου 154€

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πρώτο τραγούδι – Πρώτο μάθημα: ΒΟΣΠΟΡΟΣ… με έμφαση στον στίχο «…την κούφια μου αλήθεια την μισή…» : όλοι μας έχουμε πάθος θεωρητικά με την αλήθεια. Αλλά πόσο οι αλήθειες μας συναντούν τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μπερδεύονται με αυτά; Πόσες κούφιες και μισές αλήθειες κουβαλάμε. Ας  μιλήσουμε για μία έστω απ’ αυτές ανοιχτά.

Δεύτερο Τραγούδι – Δεύτερο Μάθημα: ΜΕΤΡΗΣΑ… με έμφαση στον στίχο «…μέτρησα πάλι για να δω αν είν’ τα λάθη μου εδώ και δεν έλειπε κανένα…» Ποιες ήταν εκείνα τα λάθη  που χτίσανε και γκρεμίσανε την σχέση μας με τον πιο αγαπημένο και την πιο αγαπημένη; Ακριβά, πανάκριβα τα σημεία συνάντησής μας με τον Άλλον στην ζωή μας.

Τρίτο Τραγούδι – Τρίτο Μάθημα: ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΑ ‘ΔΙΝΑ… με έμφαση στον στίχο «Δε σου θυμώνω όμως γιατί, η αγέννητή μου η ψυχή διψούσε για ταξίδια». Ας μιλήσουμε για την συγχώρεση. Ώρα της είναι.

Τέταρτο Τραγούδι – Τέταρτο Μάθημα: ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΑΖΙ… «Πάρτε με σύννεφα μαζί,
Άρματα του Αιθέρα, μία ζωή μια μέρα…»
 ας αναζητήσει ο καθένας από εμάς την δική του Στιγμή να απευθυνθεί στα δικά του Σύννεφα. Η Υπέρβαση είναι μια ακόμα μέρα στην ζωή μας και μπορεί να είναι πολύ κοντά για όλους μας.

Πέμπτο Τραγούδι – Πέμπτο Μάθημα: ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ… «Απ’ τα μάτια  σου που ‘χω να τα δω ένα μήνα…» κι ακόμη… «πες μου πως θα ‘ρθεις, πριν να σβήσουνε οι φάροι». Οι δικές μας μνήμες, οι δικοί μας φάροι, τα μάτια εκείνα που για μας άναψαν και φώτισαν το κάθε μεγάλο Τώρα μας. Ένας ταπεινός φόρος τιμής σε αυτά τα Μάτια.

Για να υποδεχτούμε πιο καθαροί, πιο φωτισμένοι την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου τον Αύγουστο.

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών / Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103252998




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ