Αναζητώντας τα χρυσά κλειδιά της Αιγύπτου – Ένα ταξίδι τέχνης και πολιτισμού

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ένα ταξίδι γνώσης και πολιτισμού στη μαγευτική αρχαία και σύγχρονη Αίγυπτο μέσα από τις περιπλανήσεις ενός φανταστικού ήρωα.
Ιστορία της Τέχνης με αφορμή την Αίγυπτο του τότε και του τώρα.

Εισηγήτρια: Ειρήνη Χρυσοχέρη

Πρόγραμμα: κάθε Δευτέρα, 18:30 – 20:30

Διάρκεια: 8 δια ζώσης συναντήσεις

Ανοιχτή Παρουσίαση: 5/12/2022, ώρα 18:30

Έναρξη: 16/1/2023

Κόστος: 160€ + ΦΠΑ

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Ένας φανταστικός χαρακτήρας, ένας νεαρός Άγγλος ονόματι Eddi, ταξιδεύει στην Αίγυπτο για να αποκαλύψει την αινιγματική ιστορία της αποικιοκράτισσας γιαγιάς του. Οδηγός του στο ταξίδι ένα μισοσβησμένο ημερολόγιο, κάποιες σκόρπιες διευθύνσεις και μερικά σύμβολα.
Ένα ταξίδι γνώσης και πολιτισμού στη μαγευτική αρχαία και σύγχρονη Αίγυπτο μέσα από τις περιπλανήσεις ενός φανταστικού ήρωα. Μια περιπέτεια με διάρκεια οκτώ συναντήσεων, όπου οι συμμετέχοντες και συνοδοιπόροι του ήρωα μας, θα γνωρίσουν από κοντά τα εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία των Φαραώ και τις ομορφιές της σύγχρονης Αιγύπτου, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού.
• Πραγματικοί και φανταστικοί χαρακτήρες θα περιπλανηθούν στις γειτονιές του Καΐρου, της πόλης των 1000 μιναρέδων, θα χαθούν στις αγορές του Αλ Χαλίλι, και θα γνωρίσουν από κοντά τα μυστήρια των πυραμίδων.
• Μια τυχαία συνάντηση θα τους οδηγήσει στον επόμενο σταθμό, το Λούξορ, την αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου, όπου θα περπατήσουν στα μυστηριώδη μονοπάτια του πολιτισμού των Φαραώ και θα εξερευνήσουν τους εντυπωσιακούς τάφους της κοιλάδας των βασιλέων και βασιλισσών.
• Ένα ποταμόπλοιο του Νείλου με κατεύθυνση προς Νότο θα τους οδηγήσει στο Ασουάν, τον τόπο όπου η Αγκάθα Κρίστι έγραψε το περίφημο Έγκλημα στο Νείλο.
• Εκεί θα γνωρίσουν από κοντά την Ελαφαντίνη νήσο και την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού των Νουβίων.
• Κάποια παράξενα σημάδια θα τους κατευθύνουν στην Αλεξάνδρεια των Πτολεμαίων, όπου θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καταβυθισμένης Ελληνιστικής πόλης, και τις ομορφιές της σύγχρονης κοσμοπολίτικης πόλης του Καβάφη.
• Νέα στοιχεία θα τους κατευθύνουν στον τελευταίο προορισμό, την όαση Σίβα, εκεί όπου ο Μέγας Αλέξανδρος επισκέφθηκε το μαντείο του Άμμωνα Δία.
• Τα μαγικά τοπία της ερήμου θα γοητεύσουν όσους αναζητούν την περιπέτεια, ενώ η ξαφνική επίσκεψη μιας ομάδας βεδουίνων θα δώσει την τελική λύση για την αποκάλυψη του μυστηρίου.
• Και ο τελικός απολογισμός του ταξιδιού ετοιμάζει σε όλους μας μια ευχάριστη έκπληξη.

Η Ειρήνη Χρυσοχέρη είναι Ιστορικός Τέχνης και Αρχαιολόγος. Έχει μεγαλώσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στις υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. https://www.eirini.info/
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.